*

Erhverv

Sushi-startup får skulderklap af iværksætterklub

Iværksætter fra Teriyaki Sushi i Viby har fået opkaldt et legat efter sig.

Mohammed Abdul-Karim fra Viby J. er egentlig udlært tømrer og har derfor indgået samarbejdet med Mads Lund, som skal finde den rette mentor til ham. Fotos: Mikkel Berg Pedersen

Hvordan skaber man en succesfuld sushirestaurant, når man er udlært tømrer og ikke har beskæftiget sig med mad før? Mohammed Abdul-Karim startede for to år siden Teriyaki Sushi i Viby med en barndomsven. Sidenhen har han købt barndomsvennen ud af forretningen og står nu på egne ben med virksomheden.

I begyndelsen af marts deltog Mohammed Abdul-Karim i Seedster, en uges træningslejr for iværksættere, hvor han endte med at få et stort skulderklap af en af arrangørerne. Turen endte med, at sushiiværksætteren kunne rejse hjem med Seedster-billetten på 11.000 kr. refunderet, og det er nu gjort til et årligt legat opkaldt efter ham.

Én heldig deltager

Jeg kunne ikke få Mohammed ud af hovedet. Han fortalte om, hvor hårdt det havde været at starte virksomheden op, samtidigt med at han også skulle passe sine børn.
Mads Lund, serieiværksætter

»Jeg kunne ikke få Mohammed ud af hovedet. Han fortalte om, hvor hårdt det havde været at starte virksomheden op, samtidigt med at han også skulle passe sine børn. Nogle af iværksætterne havde nærmest droppet deres månedsløn for at komme med på turen. Vi valgte derfor at refundere billetten til én deltager, og det blev Mohammed,« siger Mads Lund fra Seedster, der selv er iværksætter, direktør og medstifter af United Productions.

Mads Lund producerer bl.a. tv-programmet Løvens Hule, hvor iværksættere forsøger at sælge deres idéer til investorer. Til Seedster-træningslejren kom Mohammed Abdul-Karim i kontakt med Mads Lund efter at have fremlagt sin forretningsidé, og det førte til legatet.

»Det er helt vildt, at et lille møde fører til, at der er en, der tænker på mig,« siger Mohammed Abdul-Karim, hvis sushirestaurant nu har en millionomsætning og fjorten medarbejdere, hvor to er fuldtidsansatte.

Drømmer om mere

For Mohammed Abdul-Karim er drømmene dog stadig større end kræfterne på nuværende tidspunkt. Derfor opsøgte han Seedster.

»Det er begrænset, hvor meget jeg kan løfte virksomheden lige nu. Jeg er tømrer og har begrænset erfaring med restaurationsbranchen. Men jeg håber at kunne få en at sparre med, der kan hjælpe mig videre. Drømmen er, at Teriyaki Sushi måske en dag kan blive en kæde,« siger Mohammed Abdul-Karim.

Mads Lund arbejder på at få tilknyttet Mohammed med en mentor, der kan hjælpe ham videre med udviklingen af Teriyaki Sushi.

»Teriyaki Sushi har et flot fundament nu, og jeg vil sige, at Mohammed har en god chance,« siger Mads Lund.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Festival sætter miljøet på menuen
Hearts & Minds-festivalen sætter fokus på miljøvenlig mad med stor åbningsmiddag på Godsbanen fredag aften. Men aarhusianerne er ikke altid villige til at betale for økologi, lyder det fra restauranten bag middagen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her