*

Erhverv

Nødherberget i Mindegade holder åbent en måned endnu

Dobbelt så mange søger om ly om natten, end der er plads til, melder Blå Kors.

I de kolde måneder har nødherberget i Mindegade oplevet et større pres end tidligere, og derfor har det nu fået bevilget penge af Aarhus Kommune til at holde åbent i en måned mere.

Herberget åbnede kort før december, og i de måneder har det oplevet, at der var dobbelt så mange hjemløse, end der var pladser på herberget.

»Vi har 10 pladser, og det er mit indtryk, at vi bliver nødt til at afvise en del hver aften. Det er op til tyve, der bejler om de samme 10 pladser,« fortæller Christian Bjerre, generalsekretær i Blå Kors Danmark.

Aarhus Kommune har i alt bevilget 50.000 kr. til dækning af udgifter, der giver herberget mulighed for også at holde åbent i marts.

»De midler, vi havde, holdt kun til udgangen af februar, men vi kunne se, at der var meget mere pres på herberget end i tidligere år. Derfor henvendte vi os til kommunen, for at se om vi kunne finde ud af noget i fællesskab,« fortæller Christian Bjerre.

Blå Kors kan ikke oplyse, hvorfor det i år oplever et større pres, men Christian Bjerre fortæller, at det svinger fra år til år, og at Blå Kors i år kan konstatere, at der er meget pres på.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her