*

Erhverv

Giftgrund skal indhegnes

Et hegn skal forhindre kontakt med giftig jord på skrænten neden for Collstrop-grunden i Aarhus V

Giftig arsen har bredt sig fra Collstrop-grunden på Edwin Rahrs Vej i Brabrand ned mod det rekreative område Langdalen.

Miljømyndighederne vurderer, at der ikke er risiko for, at giften vil sprede sig yderligere. Derfor er det ikke nødvendigt at fjerne den forgiftede jord. Til gengæld er det planen at sætte hegn omkring, og advarselsskilte skal fortælle, hvorfor hegnet er der.

»Jordprøver viser, at overfladejorden ned til en dybde på 20 cm er forurenet med arsen i to tunger ned ad skrænten. Da der ikke er risiko for yderligere udsivning, er det tilstrækkeligt at hegne områderne ind,« siger afdelingschef Anders Maltha Rasmussen, Natur og Miljø, Aarhus Kommune.

Lokale er ikke begejstrede

Lokale grundejerforeninger og ejeren af marken i den vestlige ende af Langdalen er ikke begejstrede for at få et hegn helt ned til den offentlige sti gennem dalen.

Tidligere har prøver også påvist arsen i to søer i Langdalen neden for Collstrop-grunden. Ifølge Anders Maltha Rasmussen har nye målinger vist, at mængden af arsen i søerne ikke er større, end at det må forventes at stamme fra almindelig baggrundspåvirkning, ikke fra den forurenede grund. Arsen er naturligt forekommende i jorden.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her