*

Erhverv

Husets naboer i oprør over graffiti

Efter at autonome har taget Huset i brug, er naboerne vrede over omfattende graffitihærværk. De kræver kommunal kompensation.

Det er ikke kun affald, der dominerer arealerne omkring Huset på Vester Allé, efter at Århus Kommune har givet unge autonome brugsret over bygningen.

Kommunen har givet brugerne ret til at være kreative ved at male graffiti på væggene inde i Huset, og det smitter af på omgivelserne.

Rasende naboer

I gaderne omkring huset mærker man en kraftig stigning i graffiti malet på husenes facader. Det gør beboerne rasende.

”Det er under alt kritik, at kommunen lader de unge flytte ind i området og oveni købet opfordrer dem til at male graffiti,” siger Søren Rasmussen, som i 10 år har boet Marstrandsgade og aldrig set så meget graffiti som nu.

”På søndag er der ejerforeningsmøde, hvor vi vil drøfte, hvilken form for kompensation kommunen skal yde,” fortsætter han.

Gaden er svinet til

”Hele gaden er svinet til, og problemer med de nye naboer gør, at graffitien kommer igen, så snart vi har fjernet det. Det er under al kritik,” siger en anden nabo, Stefan Emkjær.

All Remove, der både renser graffiti for kommunen og for private i området, melder om langt mere graffitihærværk.

”Der er ingen tvivl om, at det skyldes de autonome, der holder til i Huset. Både selve Huset og naboerne er massivt plaget af hærværket, og situationen forværres for hver uge,” siger Sami Rasmussen, distriktschef hos All Remove.

Tuscher og spraymaling

Ifølge Ole Jørgensen fra Århus Kommunes fritids- og kulturforvaltning har de unge fået lov til udfolde sig med tuscher og spraymaling inde i huset.

”Vi kan se, at de også står udenfor på tagene og sviner den engang så smukke bygning til,” siger en nabo i Thorvaldsensgade.

Han ønsker ikke sit navn offentliggjort af frygt for repressalier, men jpaarhus.dk kender hans identitet.

Kommunen betaler

Kommunens accept af graffiti indenfor betyder, at der er mere graffiti udendørs; herunder også på kommunens egen bygning Huset, som kommunen betaler for at få renset.

”Efter, at de unge er begyndt at holde til der, må vi rense Huset lang oftere,” siger Sami Rasmussen fra All Remove.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her