*

Erhverv

Tryk på tænkehatten

Innovation Lab åbnede for femte gang fremtidsudstillingen NEXT, hvor exceptionelle og halvskæve ideer med ny teknologi vises frem. Og halvskæve ideer, dem var der mange af.

Med Filmbyens store, sorte og halvkedelige vægge som kulisse fremviste knap 100 mennesker deres opfindelser, da århusianske Innovation Lab i weekenden bød indenfor til NEXT.

NEXT er en fremtidsudstilling, hvor der er fokus på skæve, exceptionelle og anderledes måder at bruge moderne teknologi.

En af dem, der var blevet inviteret til at vise sin opfindelse, var amerikanske Adrian Wong, ingeniørstuderende fra Cornell University.

Med en simpel laser har han og en medstuderende genopfundet det legendariske spil Pong, verdens første forsøg på at lave et tennis-spil til computer. I stedet for at blive spillet på en skærm har de to studerende udviklet Wall of Pong, der kan spilles på en væg.

»Det tog knap tre uger og var et skoleprojekt, så det er ret simpelt. Man har hver sin controller, og så skal man bare ramme laser-bolden, der bevæger sig frem og tilbage på væggen,« forklarer Adrian Wong, mens han spiller mod et barn.

Det har kostet de to studerende knap 240 kr. at udvikle og producere deres udgave af Pong.

»Ja, det er ikke meget. Og så er det bare ekstra fedt, at jeg kan komme til Danmark og vise det frem,« uddyber han.

Tæppedyr mod børnestøj
I en stand sidder to danske piger. De fremviser stolt deres prototype Tæppedyret, der skal reducere støjniveauet i børnehaver. Anordningen er et tæppe, der lyser, når det registrerer aktivitet fra børnene, der leger på tæppet, men slukker, så snart der er for meget larm.

»Vi er med på NEXT med vores opfindelse, fordi vi vandt en konkurrence - som TEKO-centeret og Innovation Lab arrangerede,« forklarer Barbara Thomsen, der som medopfinder Louise Springborg har studeret på Designskolen Kolding.

»Forhåbentlig kan den komme i produktion på et tidspunkt. Det kunne i hvert fald være sjovt, men vi mangler lige lidt flere test og et firma, der gerne vil hjælpe.«

Kreativiteten manglende heller ikke på det østrigske firma g-tecs stand. Om end i noget andet målestok.

Tænkehat skal skabe tale
Hos g-tec er man ved at udvikle en hat, der skal gøre handicappede personer i stand til at tale. Personen, der bærer hatten, skal blot tænke på bogstaverne, og så vil hatten aflæse hjernens signaler og læse bogstaver, som personen har tænkt på, højt. Indviklet?

»Ja, det er noget af et projekt, og det kræver lidt tålmodighed, men det skal nok lykkes. Det er primært beregnet til handicappede, der er klare i hovedet, men hvis krop er helt låst, så de ikke kan kommunikere. Der skal stadig arbejdes, men vi håber på, at det kan være klar allerede om et år,« forklarer østrigske Gunther Krausz fra g-tec.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vi kunne sikre børnene bedre gennem videoovervågning

Niels Elming, Brennerpasset 74, Kolding
DR P1 satte 19/6 pædofile til debat med udsendelsen ”Hvordan stopper vi de pædofile?”.

Debat: Ærgerligt, at godsbanearealet skal ryddes

Line Rothmann, kaospilot Åbyhøj
Aarhusianerne er fortørnede over, at godsbanearealet skal ryddes, og at der nu skal bygges endnu en ny og grim betonbygning.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her