*

Erhverv

Tryk på tænkehatten

Innovation Lab åbnede for femte gang fremtidsudstillingen NEXT, hvor exceptionelle og halvskæve ideer med ny teknologi vises frem. Og halvskæve ideer, dem var der mange af.

Med Filmbyens store, sorte og halvkedelige vægge som kulisse fremviste knap 100 mennesker deres opfindelser, da århusianske Innovation Lab i weekenden bød indenfor til NEXT.

NEXT er en fremtidsudstilling, hvor der er fokus på skæve, exceptionelle og anderledes måder at bruge moderne teknologi.

En af dem, der var blevet inviteret til at vise sin opfindelse, var amerikanske Adrian Wong, ingeniørstuderende fra Cornell University.

Med en simpel laser har han og en medstuderende genopfundet det legendariske spil Pong, verdens første forsøg på at lave et tennis-spil til computer. I stedet for at blive spillet på en skærm har de to studerende udviklet Wall of Pong, der kan spilles på en væg.

»Det tog knap tre uger og var et skoleprojekt, så det er ret simpelt. Man har hver sin controller, og så skal man bare ramme laser-bolden, der bevæger sig frem og tilbage på væggen,« forklarer Adrian Wong, mens han spiller mod et barn.

Det har kostet de to studerende knap 240 kr. at udvikle og producere deres udgave af Pong.

»Ja, det er ikke meget. Og så er det bare ekstra fedt, at jeg kan komme til Danmark og vise det frem,« uddyber han.

Tæppedyr mod børnestøj
I en stand sidder to danske piger. De fremviser stolt deres prototype Tæppedyret, der skal reducere støjniveauet i børnehaver. Anordningen er et tæppe, der lyser, når det registrerer aktivitet fra børnene, der leger på tæppet, men slukker, så snart der er for meget larm.

»Vi er med på NEXT med vores opfindelse, fordi vi vandt en konkurrence - som TEKO-centeret og Innovation Lab arrangerede,« forklarer Barbara Thomsen, der som medopfinder Louise Springborg har studeret på Designskolen Kolding.

»Forhåbentlig kan den komme i produktion på et tidspunkt. Det kunne i hvert fald være sjovt, men vi mangler lige lidt flere test og et firma, der gerne vil hjælpe.«

Kreativiteten manglende heller ikke på det østrigske firma g-tecs stand. Om end i noget andet målestok.

Tænkehat skal skabe tale
Hos g-tec er man ved at udvikle en hat, der skal gøre handicappede personer i stand til at tale. Personen, der bærer hatten, skal blot tænke på bogstaverne, og så vil hatten aflæse hjernens signaler og læse bogstaver, som personen har tænkt på, højt. Indviklet?

»Ja, det er noget af et projekt, og det kræver lidt tålmodighed, men det skal nok lykkes. Det er primært beregnet til handicappede, der er klare i hovedet, men hvis krop er helt låst, så de ikke kan kommunikere. Der skal stadig arbejdes, men vi håber på, at det kan være klar allerede om et år,« forklarer østrigske Gunther Krausz fra g-tec.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Den skjulte kulturarv

Finn Adamsen, Koglestien 3, Skødshoved

Debat: Den skjulte kulturarv

Villy Fink Isaksen, pensionist, Tilst
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her