*

Kommunalvalg Aarhus
Erhverv

Aarhus Ø-boerne vil stoppe Nordea-byggeri

Fællesrådet for Aarhus Ø vil have politikerne i tale på et borgermøde onsdag aften om områdets udvikling.

Når klokken slår 19 i sejlklubbens klubhus onsdag aften, og det er tid til borgermøde for Aarhus Ø-boerne, er der især tre punkter på dagsordenen:

Processen om byggeri af et højhus til Nordea ved Nørreport/Kystvejen skal stoppes. En ny proces med borgerinddragelse skal sættes i gang. Aarhus Ø-boernes plan for området skal præsenteres.

Det fortæller arrangør af mødet Thomas Østergaard, der er formand for fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

»Vi ser særdeles kritisk på hele den lukkede proces om Nordea-planen, og vi er imod byggeri af et 12-14-etagers højhus på det sted, da det er imod hele intentionen om at sammenkoble Aarhus Ø med resten af byen,« siger han.

Sagen vakte kritik i slutningen af september, da det kom frem, at Aarhus Kommune og Nordea har haft en dialog om grunden i halvandet år.

»Aftalt spil og skindemokrati,« har det lydt fra kritikerne, mens teknikrådmand Kristian Würtz (S) har forklaret, at kommunen blot har haft en »markedsdialog«, og at intet er aftalt endnu.

Først en lytter

Grafik: Lotte Overgaard

Blandt de politikere, der har meldt ankomst til beboermødet, er S-byrådsmedlem Camilla Fabricius, der er formand for teknisk udvalg.

»Jeg kommer til mødet for at høre borgernes holdninger til projektet. Jeg lytter, og så må jeg efterfølgende tage stilling til det,« siger hun, der ikke på nuværende tidspunkt vil kommentere, om kommunen har fulgt spillereglerne.

»Jeg vil ikke ind i, hvad forvaltningen har gjort og plejer at gøre. Men det er helt sikkert, at vi som by må have kigget på, hvordan vi træffer beslutninger og involverer borgerne bedst muligt, for vi ser f.eks. borgerne, som er uforstående overfor ændringer af lokalplaner,« siger hun.

Sagen om grunden ved Nørreport/Kystvejen skal behandles på mandag i teknisk udvalg, og derefter skal den tilbage til byrådet igen til vedtagelse. Indstillingen handler om at sætte grunden ved Nørreport til salg og lave en udviklingsplan for det øvrige område mellem Nikoline Kochs Plads og nord for Nørreport-krydset.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her