*

Aarhus

I Aarhus fravælger man "sandsynligvis" også svin

Det er billigere at lave den samme ret, lyder det bl.a.

Det er ikke kun i hovedstadsområdet, at børnehaver opgiver at servere svinekød, vurderer Bente Kramer Møller. Arkivfoto: Mie Schärfe

Det er ikke kun i hovedstadsområdet, at børnehaver opgiver at servere svinekød.

Det vurderer Bente Kramer Møller, sundhedskonsulent i Aarhus Kommune.

"Der kan tages hensyn til forskellige kulturer, og derfor kan der være steder i Aarhus, hvor man ikke serverer svinekød i daginstitutionen," siger hun til Jyllands-Posten.

Dyrere at lave to retter

Hun understreger, at der også skal tages hensyn til praktiske ting, når der laves mad til børnene.

"Hvis det f.eks. er en køkkendame, der så skal stå og lave to retter mad hver dag, så er det måske lettere at lave det samme i stedet. Det kan også koste flere penge at lave to forskellige retter," siger Bente Kramer Møller og tilføjer, at hun ikke har overblik over, hvor mange svinekødsfrie børnehaver, der findes i Aarhus.

"Men det forekommer sandsynligvis også i Aarhus. Det er noget, man beslutter lokalt."

Leverpostej kan laves uden svin

Bente Kramer Møller påpeger desuden, at fravælgelsen af svinekød ikke behøver at gå ud over den danske madkultur, fordi det også kan lade sig gøre at lave retter som leverpostej og frikadeller uden svin.

Sundhedsmæssigt er det heller ikke noget problem at undvære svinekød.

"Man kan jo også leve et sundt liv som vegetar," siger hun.

Børnehaver dropper svinekød: Ens for alle

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Det nye Museum Ovartaci

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, politisk Leder for SF-Aarhus
Det er en mærkesag for SF, der endelig bliver til virkelighed, når byrådet beslutter, i hvilken form Museum Ovartaci skal videreføres.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Jeg var ked af bare at kukkelure i min lejlighed

Der er stort behov for et sted for socialt udsatte i Grenaa. Byens nye værested er stuvende fuld af ensomme ældre, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare. Den brogede flok har nu fundet et fællesskab og frirum i Café Grenaa.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her