*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Bycykler udstyres nu med stregkoder

Fra på mandag kan aarhusianerne igen tage turen rundt på en bycykel.

450 bycykler kommer på mandag tilbage i deres standere. Foto: PR

Med forårets kommen er 450 bycyckler kommet ud af deres vinterhi.

Men som et nyt initiativ, er de nu udstyret med stregkoder.

Det gør det nemmere for borgerne at advisere Aarhus Bycykel om vildfarne og ødelagte cykler, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

"Med de nye stregkoder bliver det endnu nemmere at hjælpe os med at få indsamlet cykler, der skal repareres, så de hurtigt kan komme på gaden igen," siger Hans Halvorsen, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, der har ansvaret for Aarhus Bycykel.

Stregkode giver besked

Det nye stregsystem gør, at byens borgere kan skanne en vildfaren eller ødelagt bycykel med en smartphone. Når koden skannes får Aarhus Bycykel automatisk besked om, hvor bycyklen skal afhentes af deres servicebil.

”I 2011 havde vi færre reparationer og udskiftninger af bycykler i forhold til tidligere år. Det viser, at aarhusianerne er gode til at passe på cyklerne, " siger Hans Halvorsen.

"Bycyklerne er et fantastisk aktiv for byen, så jo flere aarhusianere og gæster udefra, der kan få gavn af cyklerne, jo bedre".

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen
Restauranter
Annonce
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her