*

Aarhus

Jernbanebro skubbes på plads

En 1.000 tons tung jernbanebro skydes i weekenden hen over Åhavevej.

I weekenden spærres Åhavevej og Langenæsbroerne for al trafik. Årsagen er, at en 1.000 tons tung jernbanebro skal skydes på plads over området. Foto: Jan Dagø

Billister, der skal igennem Åhavevej ved Langenæsbroerne i weekenden, skal indstille sig på at finde en ny rute.

Vejen er nemlig spærret for al trafik fra sent fredag aften d. 24. februar og indtil tidlig mandag morgen d. 27. februar.

Årsagen til spærringen er, at vejnettet i det sydlige Aarhus, hvor motorvejen ender, skal udbygges og renoveres, og byggeriet er allerede i gang.

En del af planen er også at bygge en tunnel under Marselis Boulevard for at give en lettere adgang direkte til midtbyen for billister.

Omfattende opgave

En del af forberedelserne til tunnelbyggeriet går ud på at skubbe i alt tre jernbanebroer på mere end 1.000 tons hen over Åhavevej, som allerede er påvirket af byggeriet.

I weekenden skal nummer to af broerne så skydes afsted.

Og det bliver et omfattende stykke arbejde, fortæller Helle Svantemann, der er projektleder på byggeprojektet, til P4 Østjylland.

"Det er et meget komplekst stykke arbejde, og vi er under et kæmpe tidspres. Der er ikke ret meget plads til arbejdet. og det gælder om at holde tungen lige i munden i weekenden."

Aarhus Kommune oplyser derfor, at det heller ikke er muligt for interesserede at følge weekendens skubbearbejde på nært hold.

Billister må ud i omkørsel

Hen over weekenden sker omkørslen via Viby Ringvej, Viby Torv og Skanderborgvej samt omvendt.

Adgang til affaldsstationen ved Eskelundvej vil være fra nordgående retning på Viby Ringvej.

For særtransporter vil omkørslen foregå via Aarhus Syd Motorvejen, Genvejen, Skanderborgvej og Marselis Boulevard samt omvendt.

1000 tons på rulleskøjter

Selve skubbearbejdet begynder sen lørdag aften.

13 meter skal den store jernbanebro skubbes, og det kommer til at foregå på noget, der mest af alt minder om rulleskøjter.

En dundkraft skubber ved hjælp af de små hjul, der er placeret på akser, den tunge bro på plads med halvanden meter i timen.

Den tredje og sidste bro skal på plads i aprilmåned.

LÆS MERE OM BYGGERIET

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her