*

Aarhus

Klistermærker skal stoppe cykeltyve

En ny teknologi skal hjælpe ejere med at genfinde deres stjålne cykler i Aarhus.

Efter flere års ventetid og diskussion kan aarhusianske cyklister nu glæde sig over, at det er blevet nemmere at genfinde sin stjålne cykel i byen.

For Aarhus har i flere år været hårdt plaget af cykeltyverier, og byen har ikke oplevet den nedgang i antallet af tyverier, som de andre store byer i Danmark har de seneste år.

Men nu kommer Aarhus Cykelby de mange uheldige cykelejere, der hvert år får stjålet deres cykler, til hjælp. Det skal ske med klistermærker påtrykt såkaldte taglocks, der er en unik kode, der kan scannes af blandt andet en smartphone.

Store udgifter

Klistermærket skal sættes på cyklen og scannes, og hvis cyklen så bliver stjålet og fundet et andet sted af en borger, kan vedkommende scanne taglocken, og ejeren vil modtage en e-mail med oplysninger om, hvor cyklen er fundet.

"Hvert år sender Aarhus Kommune tusindvis af cykler til skrot eller på politiets auktion, fordi aarhusianernes cykler ikke bliver genfundet i tide. Det skaber ærgrelse for cyklisten og betyder øgede udgifter til håndtering af stjålne og efterladte cykler for kommunen," siger Pablo Celis, der er projektleder for Aarhus Cykelby, til projektets hjemmeside.

Han forventer, at det nye system vil komme en stor del af det ekstra arbejde, et cykeltyveri medfører, til livs.

30.000 klistermærker

Der er i alt blevet produceret 30.000 klistermærker til formålet, som siden Kulturnatten den 14. oktober er blevet uddelt gratis til cyklister i byen.

Hvis ikke man har fået sikret sig et klistermærke, kan det hentes på kommunens Borgerservice.

I 2010 blev der stjålet cirka 6100 cykler i Aarhus, og det er sammen antal som året før. På landsplan faldt antallet af cykeltyverier i samme periode dog med 10 pct.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her