*

Aarhus

Redningsmand var livredder

24-årige Søren Thuesen er vant til at hjælpe. I Norge blev han en redningsmand.

Hvordan lykkedes det Søren Thuesen at overleve?

Hvad var det, der fik den unge mand fra Ringkøbing på blot 24 år til at svømme i timevis, løbe over land og så igen hoppe i det kolde vand i buldrende mørke for at skaffe hjælp til sine kammerater fra Århus?

Måske fordi Søren Thuesen altid har hjulpet andre.

Både som livredder, og da han sidste år tilbragte 10 måneder med at hjælpe gadebørn i slumkvartererne i Honduras' hovedstad, Tegucigalpa.

»Når nogen spørger, hvordan jeg kan få mig selv til at sætte mig ned i en bunke skrald og holde om et møgbeskidt barn, er det eneste svar, jeg kan give: Hvordan kan man lade være?« fortalte Søren Thuesen i en artikel i Kristeligt Dagblad sidste år.Hjælp er godt

Det var Søren Thuesens anden tur til de fattige byområder.

»Jeg har virkelig fået sat nogle ting i perspektiv. Alle de små daglige problemer, der kan fylde meget hjemme i Danmark, betyder ingenting herovre,« fortalte Søren Thuesen.

I Honduras hjalp han blandt andet med sikre mad til de både mange børn og voksne, der var i nød. Det skete for den kristne hjælpeorganisation Manos Extendidas (Udstrakte Hænder).

»Jeg kan se, at det først og fremmest er mig selv, jeg hjælper. Man får meget mere tilbage, end man giver. På den måde kan man vel godt kalde volontørarbejde lidt egoistisk,« siger Søren Thuesen.

Forsøge at undgå farlige situationer

Som livredder var Søren Thuesen for blot halvanden måned siden med til at hjælpe i Danmark. Her var han med til at holde Nordstranden i Kerteminde sikker.

»Selvfølgelig er vi der til at redde folk i land, hvis det bliver nødvendigt. Men mest af alt består vores arbejde i at forebygge og undgå de farlige situationer,« forklarede Søren Thuesen til Fyns Stiftstidende.

Søren Thuesen ligger lige nu på et hospital i Norge og venter på nyt om de fire kammerater, der fortsat er forsvundet. Ifølge Søren Thuesen er to af dem druknet, men de oplysninger er endnu ikke bekræftet.

Hans modige svømmetur har formentlig reddet hans kammerats liv, der også ligger på samme hospital. De er begge trætte og udmattede, men uden for livsfare.

Fordi Søren Thuesen ikke gav op, da der var brug for hjælp.

LÆS OGSÅ: Nær druknet svømmede i to timer

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lærerugt fra ”tvangsklassen”

Allan Tarp, matematikinstruktør ved MATHeCADEMY.net
Den nye folkeskolelov giver mulighed for at indføre en undervisningsform efter nordamerikansk model, der vil betyde bedre trivsel blandt elever og lærere.

Debat: Lad de psykisk syge komme til orde via en fælles konference

Jesper van der Schaft, psykisk syg, Haslevej 20, 1.-6, Åbyhøj
Jeg har en drøm om, at psykisk syge, psykiatriorganisationer og faggrupper/fagforeninger, som arbejder i psykiatrien, skal tale og lytte sammen i en fælles konference.
Restauranter

Tilbage til traktørtiden

Efter en lidt turbulent og usikker tilværelse har Ludvigslyst manifesteret sig som et traditionelt traktørsted nær Julsø ved Silkeborg.
Annonce
Guides til Aarhus
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands

Modest er på vej til Roskilde

Efter fire års udvikling er Aarhus-rockbandet blevet hyret til Roskilde Rising, og bandet har nye numre på vej, som er indspillet hos producer Jens Benz i København.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her