*

Aarhus

Moskébyggeri er gået i stå i Århus

Bygningen af landets første moské i Århus trækker ud.

Den økonomiske krise har således reelt fået pengeindsamlingen til at gå i stå, oplyser Ahmed El-Ahmed, formand for Forbundet af Islamiske Foreninger (FIF), der står for indsamlingen til byggeriet af moskéen.

- Indsamlingen er ikke sat på standby eller i bero, selv om det måske nok er sket i ånden. Vi samler da stadig ind, så vi har ikke givet op. Men på grund af den økonomiske krise tager det længere tid, end vi troede, siger Ahmed El-Ahmed.

Langt fra første mål

Foreløbig har FIF, der er en paraplyorganisation for 11 muslimske foreninger, siden 2006 indsamlet 1.104.755 kroner, hvilket er langt fra det første mål, nemlig de fem til seks millioner kroner, det vil koste at købe byggegrunden i det indvandrerprægede boligområde Gellerup.

Og det er meget langt fra de 50 millioner kroner, det vil koste at opføre moskéen med plads til 800 mennesker.

Selv om fonde i udlandet har givet tilsagn om tocifrede beløb, så har det knebet med at indfri løfterne.

Få penge fra udlandet

Det højeste udenlandske bidrag løber op i blot 2000 kroner, afslører foreningens støttehjemmeside mosqueDenmark.org. Den største bidragyder er Den Aktive Kvindeforening med 140.000 kroner.

Optimismen var ellers stor, da støttehjemmesiden blev oprettet:

- I årevis har danske muslimer forgæves forsøgt at få opført en moské på dansk jord. Nu, i kølvandet på krisen om den danske avis Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed, kan det endelig lykkes. For krisen har bidraget til, at mange muslimer nu i højere grad står sammen og vælger at forenes om en sag. En af sagerne er opførelsen af den første moské i Danmark, hedder det på hjemmesiden.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bekymring for forurenet drikkevand hviler på et forkert grundlag

Niels Peter Nørring, områdedirektør i Landbrug & Fødevarer
Richard Thomsen og John Graversgaard fra Gruppen Rent Drikkevand i Beder-Malling anslår den forsonlige tone over for landbruget i deres indlæg i JP Aarhus 19/6 om den såkaldte Beder-sag.

Debat: Børnefamilier lider under boligbyggeri i midtbyen

Sara Stegger Ledaal , cand.pæd. i pædagogisk antropologi Valdemarsgade 20 nr. 310, Aarhus C
Hvorfor tillader Aarhus Kommune byggeri i midtbyen, hvor vi i forvejen bor klos op ad hinanden?

Debat: Malingen i Mindeparken og ødelæggelse af naturen

Peter Bisgaard, civ.ing. Hornslet
Mon ikke malingen i Mindeparken skulle minde om den nutidige ødelæggelse af naturen, som mange mener, at specielt landbruget er årsag til.
Restauranter
Annonce
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her