*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Moskébyggeri er gået i stå i Århus

Bygningen af landets første moské i Århus trækker ud.

Den økonomiske krise har således reelt fået pengeindsamlingen til at gå i stå, oplyser Ahmed El-Ahmed, formand for Forbundet af Islamiske Foreninger (FIF), der står for indsamlingen til byggeriet af moskéen.

- Indsamlingen er ikke sat på standby eller i bero, selv om det måske nok er sket i ånden. Vi samler da stadig ind, så vi har ikke givet op. Men på grund af den økonomiske krise tager det længere tid, end vi troede, siger Ahmed El-Ahmed.

Langt fra første mål

Foreløbig har FIF, der er en paraplyorganisation for 11 muslimske foreninger, siden 2006 indsamlet 1.104.755 kroner, hvilket er langt fra det første mål, nemlig de fem til seks millioner kroner, det vil koste at købe byggegrunden i det indvandrerprægede boligområde Gellerup.

Og det er meget langt fra de 50 millioner kroner, det vil koste at opføre moskéen med plads til 800 mennesker.

Selv om fonde i udlandet har givet tilsagn om tocifrede beløb, så har det knebet med at indfri løfterne.

Få penge fra udlandet

Det højeste udenlandske bidrag løber op i blot 2000 kroner, afslører foreningens støttehjemmeside mosqueDenmark.org. Den største bidragyder er Den Aktive Kvindeforening med 140.000 kroner.

Optimismen var ellers stor, da støttehjemmesiden blev oprettet:

- I årevis har danske muslimer forgæves forsøgt at få opført en moské på dansk jord. Nu, i kølvandet på krisen om den danske avis Jyllands-Postens tegninger af profeten Muhammed, kan det endelig lykkes. For krisen har bidraget til, at mange muslimer nu i højere grad står sammen og vælger at forenes om en sag. En af sagerne er opførelsen af den første moské i Danmark, hedder det på hjemmesiden.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her