*

AGF

AGF’er efter trænerskifte: »Vi begynder alle fra nul«

Højere tempo i træning og kamp er noget af det, som AGF’s nye træner arbejder med inden sin første kamp.

Om en uge kommer første svar på, hvad David Nielsen (t.v.) vil med AGF. Foto: Joachim Ladefoged
AGF

Inde eller ude? Spørgsmålet er ret simpelt som professionel fodboldspiller. Og når der kommer en ny chef, bliver kampen om at komme på hold ekstra stor. Reserverne, dem, som den forrige træner ikke satsede på, får pludselig en ny chance. Og de faste spillere skal skærpe sig endnu mere.

AGF’s efterår

De sidste otte

AGF’s kampe resten af året:

16. oktober 19.00: AGF-Lyngby

22. oktober 18.00: FCK-AGF

27. oktober 19.00: AGF-FCN

5. nov. 16.00: Randers FC-AGF

18. nov. 16.00: AGF-Silkeborg

27. nov. 19.00: FCM-AGF

1. dec. 19.00: AGF-Helsingør

10. dec. 18.00: Brøndby-AGF

AGF har byttet Glen Riddersholm og assistenten Lars Friis ud med David Nielsen, staben har blot arbejdet sammen i en uges tid, og allerede på mandag, når AGF er værter for Lyngby, vil det vise sig, om en ny træner har nået at sætte sit aftryk.

»Det giver et pift til alle spillere, når der kommer ny træner. Vi begynder fra nul alle sammen, og det er, uanset om man har spillet fast eller ej. Det giver noget ekstra i træningen. Dette trænerskifte er helt specielt, for det var ikke noget, vi havde set komme. Vi skulle lige vænne os til tanken,« siger Jakob Ankersen, som før sæsonen blev hentet til en klub, hvor han nok forventede at arbejde sammen med Glen Riddersholm i mere end de fire måneder, det blev til.

Nu skal han prøve at imponere en ny træner.

»Det er klart, at man ikke ved, hvor man står hos den nye træner. Der er kun én måde, man kan besvare det på. Og det er at gøre det så godt som muligt til træningen. Det er sådan, man kommer på holdet. Det har givet lidt energi og lidt ekstra intensitet til træningen. Uden tvivl,« siger Jakob Ankersen.

Så der er flere spark over anklerne i træningen?

»Ja, måske, men det er ikke sådan, at spillerne har været som ellevilde dyr. Det er stadig sådan, at det foregår på et fint niveau. Det er det, man ser, når en klub skifter træneren ud. Der kommer ny gejst, nye input, der sker noget. Dem, der ikke har spillet før, de øjner deres chance. Det er sådan, det skal være,« siger fløjspilleren.

Tempo i højsædet

I de første dage under David Nielsen har træningen primært drejet sig om spiltempo.

»Vi har endnu ikke haft taktisk træning, som vi havde rimelig ofte under Glen Riddersholm. Men vi har heller ikke haft fuld bemanding på grund af landskampe. Det kommer i dagene op til Lyngby-kampen. Vi har haft meget fokus på at spille hurtigt. Og det at vinde betyder alt. Det er de største ændringer, som David Nielsen har prædiket om. Han er her for at vinde, og for at vi skal spille hurtigere og blive bedre med bolden. Tempo er det væsentligste. Og det har vi kunnet mærke, er i højsædet,« forklarer Jakob Ankersen, der selv mener, at hans type passer fint ind i David Nielsens fodboldfilosofi.

»Jeg kan godt lide, når vi spiller hurtigt. Det havde været værre, hvis der kom en træner, der kun ville have, at vi skulle spille med lange bolde, for det passer jeg nok ikke supergodt til.«

Svenskeren Tobias Sana er ligeledes ny i AGF. Han ankom også i sommerens transfervindue, og han nåede både at spille på fløjen og som anden-angriber i området rundt om Morten ”Duncan” Rasmussen.

»David Nielsen har sin egen filosofi. Det handler om, at vi skal spille meget via vores backs og på fløjene, og at vi skal spille i højt tempo. Så der er forskelle i forhold til det, som Glen Riddersholm og Lars Friis ville have. David Nielsen vil have, at vi skal spille frem for at sparke. Det er positivt.«

Også Tobias Sana kan fornemme, at intensiteten til træningen er blevet øget.

»Når der kommer en ny træner, vil man altid vise, at man gerne vil spille. Ingen er sikker på at komme på hold. Alle vil vise, hvad de kan. Det er positivt, når alle får en ny chance. Jeg synes også, at det kan mærkes, at alle viser lidt ekstra,« siger Tobias Sana.

Fløj eller angriber?

Han har endnu til gode at finde ud af, om David Nielsen ser ham som fløjspiller eller hængende angriber.

»Jeg aner endnu ikke, hvordan David Nielsen vil spille. Det er vi ikke kommet til endnu i detaljer. Allerhelst vil jeg spille 10’eren, centralt lige bag angriberen. Men jeg kan også spille på kanten, der har jeg spillet hele livet i alle mine klubber. Så det er spændende for mig at finde ud af, hvilke planer han har med mig. Men det betyder ikke noget, hvor jeg skal spille på holdet. Det vigtigste er at være med.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her