*

Kommunalvalg Aarhus
AGF

AGF snupper både tidligere Sønderjyske-profil og svensk kantspiller

Adama Guira vender tilbage til Superligaen, mens Tobias Sana kommer fra Malmø FF.

Adama Guira ved præsentationen i AGF. Foto: AGF.dk.

Først kom Pierre Kanstrup, så Jakob Ankersen, og nu ankommer to nye spillere til AGF - endda på samme dag.

Aarhus-klubben offentliggjorde først, at man har købt Adama Guira, der tidligere har spillet for Sønderjyske fra 2013 til 2016.

AGF henter venstreback hos østjysk superligakonkurrent

Senere på formiddagen afslørede AGF så endnu et nyindkøb i form af svenske Tobias Sane.

Den 27-årige venstrekant er hentet i Malmø FF og har tidligere spillet i Ajax.

»Det er det perfekte tidspunkt for mig at prøve noget nyt og komme til Danmark. I klubben er der gang i noget nyt og spændende, så det synes perfekt for min karriere med et skifte til AGF«, siger Tobias Sana til klubbens hjemmeside.

Sportschef Peter "PC" Christiansen kalder Sana en spiller med »stor flair«, ligesom han »er dygtig til at spille i mellemrummet og er med sine driblefærdigheder og sin fornemmelse for den offensive del i stand til at sætte sig selv og sine medspillere i scene«.

Samtidig er sportschefen glad for at kunne tilknytte midtbanespilleren Adama Guira, der vender tilbage til Superligaen efter et ophold i franske Lens.

»Med Adama får vi en duel- og løbestærk spiller på den centrale midtbane. En spiller, der er dygtig i presspillet, erobrer mange bolde og har den motor, der skal til. Han er både fair og ærlig i sin spillestil, men det er en spiller, som vores modstandere kommer til at slå sig på. Han passer rigtig godt ind i den måde, vi spiller på, og da han samtidig har et indgående kendskab til Alka Superligaen, har vi også en forventning om, at han hurtigt vil falde til og bidrage til at løfte vores niveau,« siger sportschef Peter 'PC' Christiansen til klubbens hjemmeside.

Adama Guira har spillet 10 A-landskampe for Burkino Faso og har tidligere spillet i svenske Djurgården samt de spanske klubber Logroñés, Alicante og Gavá.

»Jeg er glad for at være her, og det her er starten på et nyt eventyr for mig. Det er et nyt hold, men det er ikke en ny liga for mig. Jeg ser frem til at starte træningen med mine holdkammerater og komme i gang med at spille. Jeg er den samme spiller, som da jeg forlod Sønderjyske. Jeg arbejder hårdt og giver alt til mit hold,« siger hovedpersonen selv.

Ny AGF’er: Vi skal meget gerne i top seks

Midtbaneslideren får trøjenummeret 17, mens Tobias Sana får nummer 11.

D'herrers kontrakter gælder begge frem til sommeren 2020.

AGF har indtil videre hentet Pierre Kanstrup i Sønderjyske, Frederik Møller i AC Horsens og Jakob Ankersen i belgiske Zulte Waregem.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen
Restauranter
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her