*

Kommunalvalg Aarhus
AGF

På onsdag stiger spændingen, når afgørelsen falder i Aarhus

AGF var både heldig og uheldig, da aarhusianerne hentede 0-0 i Esbjerg i den første af to kampe om at slippe for kampen om direkte nedrykning.

Björn Daníel Sverrisson i aktion i Esbjerg. Han leverede en godkendt indsats i 0-0 kampen. Foto: Ernst van Norde/Polfoto

Kan man se på en fodboldkamp hvor stor betydning, den egentlig har? Ja, tag bare 0-0’eren i Esbjerg, da AGF undgik et nederlag.

AGF’erne virkede ikke specielt trygge ved at have bolden i kampens første fjerdedel, hvor det var hjemmeholdet, som kom bedst ud med flere idéer og knap så mange tekniske fejl, som dem Aarhus-holdet diverterede stadion med.

Esbjerg-AGF 0-0

Dommer: Anders Poulsen

Tilskuere: 6.305

Muligvis var det nerver, måske overraskelse over, at hjemmeholdet fra kampens indledning forsøgte at forcere spillet i jagten på en afgørelse. Men AGF fik intet til at fungere i første halvleg. Og det åbnede kampen op for Esbjerg, der fik kampens første mulighed, da Thomas Juel-Nielsen kiksede et hovedstød, som løb hen for fødderne af Jeppe Andersen, men foran mål overplacerede han sit forsøg, efter at AGF-forsvaret ellers var ude af balance.

Først midtvejs i første halvleg hævede opgøret sig en anelse op fra duelspil og løse bolde i luften, da Robin Söder blev spillet fri i feltet, men hans hovedstød røg på tværs. Derefter havde Esbjerg en god periode med nærgående spil omkring AGF’s mål, hvor AGF havde mere end rigeligt med kun at parere.

Manglende præcision

Når bolden lå for fødderne af en af midtbanespillere, resulterede det alt for ofte i en lang og upræcis aflevering op mod Kasper Junker eller Morten ”Duncan” Rasmussen.

Meget betegnende faldt AGF’s første forsøg inden for rammen på et frispark, som Danny Olsen fyrede af syv minutter før pausen. Lige i favnen på Jeppe Højbjerg.

De første 45 minutter leverede AGF en bleg afglans af det energiske spil, som holdet har oppet sig med i de tre seneste kampe, kollektivet virkede skrøbeligt, og det kostede i defensiven.

Efter et mindre AGF-nålestik, en kikset kontramulighed, pressede Esbjerg igen på, det blev til et par indlæg fra Awer Mabil, et hjørnespark, som AGF’erne fik klunset væk, men i sekvenser af kampen så det ud til, at Esbjerg havde en mand mere end AGF på banen. Der blev ganske enkelt investeret mere i duellerne fra hjemmeholdets side.

Først midtvejs i anden halvleg havde AGF lidt momentum, det resulterede i et par nærgående tryk på Esbjerg-målet, blandt andet gav det AGF lidt liv i offensiven, at Mustapha Bundu overtog tjansen fra Kasper Junker, ligesom også Stephan Petersens fart pyntede.

Omsider lidt hektik

I slutfasen fik kampen langt om længe lidt af den hektik, som den slags opgør skal emme af. Det så ud til, at hjemmeholdet, som ikke var blevet belønnet i første halvleg, pludselig blev en anelse bange for at tabe kampen.

Fem minutter før tid var Bundu ved at overliste Jeppe Højbjerg, og forinden havde Morten ”Duncan” Rasmussen prøvet at snitte en tværaflevering ind, og i overtiden kunne Mustapha Bundu have givet AGF det forløsende mål, da han undslap en offside. Men angriberen overplacerede sin afslutning.

Det var en heftig uge, som AGF tog fat på søndag eftermiddag i Esbjerg, hvor AGF-træner Glen Riddersholm i nogle timer var tilbage på sin hjemstavn.

Han ville nok have ønsket, at der var tale om en konfirmation eller en anden familiesammenkomst end en duel om at undgå en tur i fodboldens vadehav.

Karantæner overstået

Allerede på onsdag er der returkamp i Aarhus kl. 18.00, og til det opgør kan AGF-træneren igen råde over Martin Spelmann og Elmar Bjarnason, der begge var spærret af karantæne søndag.

I stedet for de to kortspillere var der ikke overraskende blevet plads til erfarne Danny Olsen og hårdføre Daniel A. Pedersen på midtbanen. Sidstnævnte måtte udfylde en noget uvant rolle som kantspiller, en disciplin, som Danny Olsen trods alt har et større kendskab til. Ny i startopstillingen i forhold til 1-0-sejren over Viborg var anfører Morten ”Duncan” Rasmussen, der erstattede Mustapha Bundu helt fremme.

Uanset hvilke spillere AGF sender på banen på onsdag, må de kunne gøre det bedre end søndag. For det bliver der brug for.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her