*

Kommunalvalg Aarhus
AGF

AGF-anfører: »Vi spiller om overlevelse. Det er det, der står på spil«

Morten ”Duncan” Rasmussen, anfører for AGF og holdets spidsangriber, er en af de mest jordbundne spillere i dansk fodbold. Så derfor er han godt klar over, at det er nu, det gælder, og nu er den første af to playoffkampe mod Esbjerg.

AGF’s Martin Spelmann trækker Björn Daniel Sverrisson i trøjen som anerkendelse for det afgørende mål mod Viborg den 7. maj. Til højre Mustafa Amini. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Morten ”Duncan” Rasmussen er anfører for AGF, han er en af de bærende spillere, og han er tilbage på holdet efter en spilledags karantæne. Nu venter den første af to playoffkampe mod Esbjerg. Og han ved godt, hvad det gælder.

»Om det er vores job, der står på spil, kan jeg ikke svare på. Men det er klart, at det koster AGF penge at rykke ned. Og det kan komme til at koste arbejdspladser. Vi spiller om overlevelse. Det er det, der står på spil.«

Efter tre sejre i rap – en uvant foreteelse i AGF – er stemningen i staben blevet løftet.

Vi går på banen for at vinde. Det handler ikke om, at vi skal tro, at vi skal have uafgjort på udebane, for så kan vi klare det hjemme. Det er den måde, vi er bedst på.
Morten ”Duncan” Rasmussen

»Vi skal kun tænke på at vinde de kampe, der er foran os. Stemningen i truppen er fin. Vi har vundet tre kampe i træk. Men det må ikke blive en sovepude. Vi skal ikke tro, vi kan klare hele verden. Nu kommer en ny turnering. Og det er altså knald eller fald,« siger Morten ”Duncan” Rasmussen.

Han har tidligere spillet masser af såkaldte europæiske opgør, ude og hjemme, men det er første gang, det sker i Superligaen.

»Vi har udebane i første kamp. Men det er ikke så vigtigt. Vi går på banen for at vinde. Det handler ikke om, at vi skal tro, at vi skal have uafgjort på udebane, for så kan vi klare det hjemme. Det er den måde, vi er bedst på,« siger Morten ”Duncan” Rasmussen.

Kampen

Esbjerg-AGF

  • Tid: 16.00.
  • AGF’s forventede startopstilling (4-4-): Aleksandar Jovanovic – Dino Mikanovic, Thomas Juel-Nielsen, Jesper Juelsgård, Jens Stage – Danny Olsen, Mustafa Amini, Björn Daniel Sverrisson, Daniel A. Pedersen – Kasper Junker, Morten ”Duncan” Rasmussen.
  • Bænken: Mustapha Bundu, Niklas Backman, Steffen Rasmussen, Stephan Petersen, Chris Ikonomidis, Benjamin Hvidt.
  • Karantæner: Elmar Bjarnason og Martin Spelmann.
  • Skadet: Alexander Juel  Andersen, Mikkel Rask.
  • Returkamp: Onsdag 18.00 i Aarhus.

Da Esbjerg var i knæ

AGF har i denne sæson vundet 6-2 over netop Esbjerg på hjemmebane, men det skete på et tidspunkt, da vestjyderne var i knæ og stadig havde Colin Todd som cheftræner. Siden har klubben byttet temmelig meget ud i spillertruppen og desuden erstattet briten med Lars Lungi Sørensen.

»Helt ærligt, så tror jeg, at det ville være lige meget, hvilket hold vi skulle møde. Uanset hvad, så har vi en god fornemmelse. Jeg forholder mig ikke til, om de har været gode eller dårlige på det seneste. Eller hvordan det er gået os mod dem tidligere.«

Angriberen lægger stor vægt på, at AGF’s evne til at forsvare som hold er blevet markant bedre.

»Rent defensivt er vi blevet meget bedre. Jeg tror ikke, det har noget med formationen at gøre. Lad os tage de to Viborg-kampe. Ser man på antal chancer, modstanderne fik i de to kampe, så havde Viborg klart flest i den kamp, som vi vandt 4-2. I 1-1-kampen havde de næsten ingen chancer, men fik et straffespark og scorede til sidst. Det handler mere om den måde, vi arbejder sammen på,« understreger han.

Dukker man op på AGF’s anlæg, finder man ikke lalleglade spillere, som nu tror, at de er verdensmestre, fordi de har vundet tre kampe.

»Jeg ved ikke, hvorfor det først fungerer for os nu. Fodbold er ikke så sort-hvidt, som de fleste vil gøre det til. Vi har også haft tur i den på det seneste. Det har givet os selvtillid, og så ruller det. Men vi er absolut ikke overmodige,« fastslår Morten ”Duncan” Rasmussen.

Øjenåbner

»Jeg håber, at de seneste kampe har været en øjenåbner for os, så vi ved, hvad der skal til for at hente sejr. Jeg synes faktisk, at vi tidligere har arbejdet på samme niveau, men ikke er blevet belønnet. Det vigtigste er, at hvis man bliver belønnet, så giver det selvtillid. Og det er en faktor, der er svær at måle. Men den betyder meget i sport.«

To er i karantæne

Mod Esbjerg er Morten ”Duncan” Rasmussen tilbage efter karantæne. Til gengæld er Martin Spelmann og Elmar Bjarnason i straffeboksen mod Esbjerg i den første kamp.

»Det er stadig to helt nye kampe, vi står overfor. Men vi har vist over for hinanden, hvad der skal til. Det er en god pejling at få. Så kan man nemmere rette ind, hvis det ikke fungerer. For så er det lettere at hive folk tilbage i fællesskabet, fordi vi kender følelsen. Vi har gjort dette her som samlet flok. Det er ikke kun de 11 på banen. Det er hele truppen og hele klubben. Jeg er overbevist om, at dem, der kommer ind på holdet, ved, hvad der skal til.«

Rykker AGF ned?

»Nej.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Var der også bander dengang?

Kamma Ankjærø, Ny Munkegade 80 Aarhus C

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?
Restauranter
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her