*

Kommunalvalg Aarhus
Restauranter

Royalt lavpriskoncept på flot niveau

Hotel Royal har udvidet sit restauranttilbud med en bistro, der leverer gastronomi på et overraskende højt niveau, prisen taget i betragtning.

Bistroen er indrettet mellem 1. og 2. sal på Hotel Royal, og man får valuta for pengene, selv om alt ikke er optimalt. Foto: Claus Bonnerup

Royals Bistro

Store Torv 4

Aarhus

Tlf. 8612 0011

hotelroyal.dk

Åbent tirsdag-lørdag

Betjening

Venlig og imødekommende, men til tider noget usikker betjening.

Royals Bistro ligger i en ottekantet havestue – et drivhus kunne man også kalde det – på en etage mellem 1. og 2. sal på Hotel Royal, der blev opført i 1838 som nabo til Aarhus Domkirke.

Man er omgivet af glas til alle sider, og det kunne jo være fint, men der er ikke meget at kigge ud på – ud over nattehimlen – fordi hotelbygningen omkranser bistroen på alle sider. Det bidrager heller ikke ligefrem til den lykkelige stemning, at der i den ene side af havestuen er ophængt gardisetter; hvide, finmaskede undergardiner, som indtil 1970’erne var populære i mange parcelhuskvarterer.

Royals Bistro er således ikke et ovenud hygsomt sted, selv om det markedsføres sådan.

Da vi ankom en tirsdag aften, var der både indelukket og varmt i glashuset, men det hjalp, da vi et stykke inde i forestillingen af åndenød bad om at få lempet på et af loftsvinduerne.

Vi valgte at abstrahere fra de ikke helt optimale rammer og glædede os i stedet over, at bistroen viste gastronomisk styrke. Hotel Royal har også en gourmetrestaurant med signaturmenu og a la carte-serveringer – bistroen er et nyt tilbud ud fra devisen: ukompliceret mad til lavere priser.

Enkelt koncept

Lavpriskonceptet er simpelt: tre retter for 249 kr. med frit valg mellem fem forretter, fem hovedretter og fem desserter – og mulighed for, til merpris, at opgradere nogle af serveringerne. Retterne kan også købes enkeltvis til en lidt højere pris.

Fiskesuppe med pocheret torsk og marineret ørredrogn.

Sædvanligvis skal man ikke forvente sig noget som helst af en trerettersmenu til 249 kr., men vi blev positivt overraskede over køkkenets høje niveau, som vi allerede fik antydningen af, da det lækre, hjemmebagte brød kom på bordet.

Ledsageren lagde ud med en fyldig og overordentlig vellykket cremet og skummende fiskesuppe med nænsomt pocheret torsk, citrongræs, sesamsyltet spidskål, porre samt ørredrogn marineret i soja og limesaft. I glasset var der en sydfransk hvidvin, La Forge på druen viognier, der med sin syrlighed matchede suppens fedme og let bitre udtryk.

Anmelderen fik indledningsvis et par nydeligt stegte og dejligt saftige kammuslinger med artiskokcreme, friterede stykker af artiskok, et bittert strøg af salat, fermenteret aioli og beurre blanc. Hertil blev serveret en lysegul pinot blanc, lidt til den frugtige side, fra Domaine Schlumberger i Alsace, Les Princes Abbés.

Menu

Det fik vi på Royals Bistro

En trerettersmenu (249 kr.) bestående af:

Fiskesuppe med pocheret torsk og marineret ørredrogn (+ 25 kr.).

Stegt pighvar (+ 135 kr.).

Pêche Melba.

En trerettersmenu (249 kr.) bestående af:

Stegte kammuslinger.

Entrecote af greater omaha-oksekød (+ 148 kr.).

Rabarbertrifli.

Vin:

Et glas La Forge Viognier, 2015 (65 kr.).

Et glas Domaine Schlumberger, Les Princes Abbés, Alsace, 2014 (85 kr.)

Et glas Joseph Faiveley, Bourgogne Rouge, 2014 (95 kr.)

To glas Pio Cesare, Barbera d’Alba, Piemonte, 2015 (210 kr.)

Et glas Domaine Chaupin, Coteaux du Layon, Loire (85 kr.)

Et glas Monbazillac, Le Pins, Bordeaux (75 kr.)

I alt betalte vi 1.384 kr.

Medspiseren valgte at fortsætte med fisk og blev ikke skuffet. Hun foretrak en servering med pighvar fremfor kuller (til en merpris på 98 kr.), men med samme tilbehør; knust kartoffelkompot med bacon, kapers og urter. Meget ligetil, men velsmagende. På anbefaling af tjeneren fik hun et glas Bourgogne Rouge fra Joseph Faiveley. Rødvin til fisk vil sædvanligvis ikke være et førstevalg, men den frugtige, franske pinot noir fungerede.

Knap så overbevisende var anmelderens hovedret. For 148 kr. ekstra blev der ændret på serveringen, så der i stedet for stegt oksetyksteg kom en entrecôtebøf af greater omahakød på tallerkenen. Tilbehøret skulle ifølge menukortet være pomfritter, sprød salat og bearnaisesauce, men salaten nåede aldrig frem, bearnaisen var so-so, og den ellers fine bøf var tæt på at være gennemstegt; en helligbrøde, når vi taler om oksekød i denne kategori. Vi blev i øvrigt aldrig spurgt, hvordan bøffen skulle steges, men ville selvfølgelig aldrig have peget på den valgte løsning. Den ledsagende, klassiske Barbera d’Alba fra Pio Cesare i Piemonte var et tiltalende bekendtskab.

Fin afslutning

Desserterne var uden dikkedarer, men igen veltillavede og delikate. Ledsageren fik pêche Melba, anmelderen rabarbertrifli.

Auguste Escoffiers berømte dessert fra 1890’erne, pêche Melba, blev oprindeligt udført med ferskener og vaniljeis, men laves i dag i talrige variationer, og her var der anvendt abrikoser, tilberedt under svag varme, friske hindbær, mandler og i stedet for is, creme anglaise, dvs. en mælke-fløde-æggeblanding med vanilje. En aromatisk vin fra Loire lavet chenin blanc, Domaine Chaupin, Coteaux du Layon, komplementerede desserten smukt.

Rabarbertriflien var tilberedt klassisk med portvinsvædede makroner, en syrligsød kompot af rabarber samt pisket fløde. Vinen til, en sød-sød Bordeaux lavet på semillon, Monbazillac, Le Pins, matchede fint.

Mens maden stort set hele vejen igennem var ganske vellykket, haltede det mere med betjeningen, som var venlig, men ujævn, og til tider befippet. Den ene tjener var tilsyneladende blank på vinområdet. Lidt mærkeligt, når man betænker, hvor mange gode flasker huset tilbyder. Vi oplevede, at vin blev skænket uden tilbud om prøvesmagning, og ved serveringen rakte kræfterne åbenbart kun til at præsentere forretterne. Hovedretterne blev bare sat på bordet, og så var tjeneren væk. Til en af forretterne var tjeneren i øvrigt tæt på at skænke et glas vin fra en helt anden flaske end bestilt, men blev stoppet af anmelderen.

Det rokker ikke ved, at Royals Bistros trerettersmenu til 249 kr. er et godt tilbud. Vores regning endte på 1.384 kr., men et besøg kan gøres billigere. Den noget høje pris skyldes, at vi opgraderede et par af retterne og valgte vin i glas, der passede til de enkelte serveringer. Bistrokonceptet tilbyder ikke en decideret vinmenu.

Småfejlene til trods havde vi en fin aften, der er valuta for pengene i glashuset, og vi kvitterer med fire stjerner.

Læs flere anmeldelser på jpaarhus.dk

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Spar 25 mia. kr., og få bedre motorveje for hele Jylland

Søren Erikstrup, Havhusevej 6, Allingåbro
Hvorfor er der ikke nogen i Vejdirektoratet og Folketinget, der vågner op og spørger, om der findes en løsning, hvor E45 bliver aflastet markant, og Nord-, Vest- og Sydjylland samtidig tilgodeses?

Debat: Interessant teori om Højbjerg-mordet – men den holder ikke

Lars Rørbæk, forfatter til ”Den usandsynlige morder” samt ”Højbjerg-mordet – interviews og betragtninger” Tordenskjoldsgade 59, Aarhus N
Peer Kaaes teori om, at en mand kaldet Repræsentanten dræbte Marie Lock-Hansen i 1967, er interessant, men halter. For Repræsentanten ligner ikke den mand, vidner beskrev som gerningsmanden.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her