*

Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Indretningen i Kähler Spisesalon er hyggelig, ja, nærmest hjemlig med vaser, bordlamper og en hel del af det andet design, som Kähler er kendt for. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Kähler Spisesalon

M. P. Bruuns Gade 33

Aarhus

Tlf: 8612 2053

spisesalon.dk

Åbent mandag-lørdag kl. 9-22, søndag kl. 10-22

Betjening

Det var en fornøjelse at blive fulgt gennem en meget spiselig aften af en engageret og vidende tjener.

Gule og blå busser drønede forbi, biler ligeså, både den ene og den anden vej.

Også folk havde travlt, hastede op og ned ad Bruuns Gade, som skulle de nå noget vigtigt, denne grå sommerdag. Så vi, der sad indenfor i Kähler Spisesalon med udsigt til travlheden midt i vores egen tilbagelænede magelighed, slappede en smule mere af.

Vi skulle ikke nå meget andet end at spise os mætte i mad, som årets Michelin-guide har givet en ”The Plate Michelin” – et tallerkensymbol, som betyder, at restauranten laver god, enkel mad af særlig kvalitet.

Vi blev anvist en plads for enden af et ottemandsbord. Det var ikke lige, hvad vi havde forestillet os, da vi bestilte bord, men heldigvis sad der kun nogen i den anden ende af bordet resten af aftenen, så det gik. Vi følte alligevel, at vi sad for os selv, på trods af at restauranten efterhånden blev pænt fyldt med gæster – overvejende turister, der tilsyneladende var blevet anbefalet at prøve stedets smørrebrød. Måske de havde læst i Michelin-guiden.

Et enkelt menukort

Spisesalonen har et ret enkelt menukort. Vil man have varm mad, er der kun en ret, en simreret, der denne aften var perlehøne.

Ellers er der smørrebrød, Kählers specialitet. Plus to forretter, en dessert og en ostetallerken.

Kahlers spisesalon

Restauranten har samlet lidt af det hele i et tilbud, ”En aften hos Kähler”, hvor man får et glas bobler, tre retter, vinmenu samt kaffe og lidt sødt til 598 kr.

Det lød som et godt tilbud, så det valgte vi.

Meget hurtigt fik vi skænket et glas cava fra spanske KM Krismanel og fik samtidig lidt snack i form af ristet rugbrød med rygeostcreme og et stykke friturestegt kylling med estragonmayonnaise og chips.

Også en kurvfuld brød med smør, der var rørt med citron, kom på bordet.

En vældig fin indledning.

Menu

Det fik vi på Kählers Spisesalon

  • Ristet rugbrød med rygeostcreme og friturestegt kylling med estragonmayo og chips.
  • Cava, KM Krismanel, Spanien.
  • Skaldyrsalat med urter, løg, asparges og ramsløgkapers og toast melba.
  • Weissweincuvée, Der Liter fra Katharina & Kai i Rheinhessen, 2015.
  • Carpaccio med græskar, salat, balsamico og parmesan.
  • Sylvaner, Rieffel i Alsace, 2014.
  • Brød med citronsmør.
  • Brystfilet af perlehøne, grillet spidskål, sennep, skysauce og maste kartofler.
  • Smørrebrød: ”Aarhus 2017” og ”Vesterhavsvandring”.
  • Pinot noir, FernRidge, Marlborough, New Zealand, 2014.
  • Ostetallerken med ristet rugbrød, kvædekompot og marinerede nødder.
  • Tawny port, Vale D. Maria.
  • Kaffe, cortado, te og sødt
  • Calvados (79 kr.)

Vi betalte i alt 1.614 kr.

De gode toner fortsatte med forretterne. Den ene var en skaldyrsalat med urter, løg, asparges og ramsløgkapers, formfuldendt anrettet i en lille skål med en tynd skive ristet toast. Et frisk indslag, som havde en tysk weissweincuvée, Der Liter fra Katharina & Kai i Rheinhessen, 2015, som ledsager. En vin med en yderst behagelig fylde, der passede fint til skaldyrene og den lidt fede creme.

Desuden var der en flot tallerken carpaccio med græskarstykker, salat, balsamico og masser af parmesan, sat sammen med en lidt tyndbenet Sylvaner fra Rieffel i Alsace, 2014.

Positivt overrasket

Vi havde frygtet, at det ville være sådanne tyndbenede vine hele vejen igennem, nu det hele kun kostede 598 kr. Retterne kostede enkeltvis i alt 463 kr., kunne vi se på spisekortet, så der var ikke mange penge tilbage til vinen, men vi blev positivt overrasket.

De vine, som vi fik, var i øvrigt ikke på det smalle vinkort. Formentlig er der mange, der drikker øl og snaps til smørrebrødet – der er i hvert fald et meget fint udvalg af øl og saft.

Vi fortsatte til hovedretterne, som dels var føromtalte perlehøne, dels to stykker smørrebrød. Perlehønen var to stykker brystfilet med et halvt, grillet spidskål, sennepskorn, lys skysauce og maste kartofler i en skål ved siden af.

Det bekom medspiseren vældig godt, men han kunne nu godt have spist mere – det var ikke nogen stor portion.

Smørrebrød a la 2017

Også de to stykker smørrebrød var i en behersket størrelse. Man kunne vælge frit fra kortet, så valget faldt naturligvis på dette års specialitet, ”Aarhus 2017”, som beskrives som en hyldest til kulturhovedstadsåret.

Meget passende, da det netop er Kählers særkende at gentænke smørrebrød.

Denne aften var det en nyfortolkning af den gamle danske ret ”brændende kærlighed”. Det var vitterlig en gentænkning af en rugbrødsmad, en fin og velsmagende komposition med kartoffel og bacon på sin helt egen måde.

Det andet stykke smørrebrød var en ”Vesterhavsvandring” med en skive lufttørret Fanø-skinke, rullet om rygeostcreme, pocheret æg og salturt samt fine skiver af høost.

Vores konklusion var, at det mestrer de her på restauranten, det med at servere smagfuldt smørrebrød.

Vores engagerede tjener mente, at den vin, han havde udset os, måske ikke passede til begge stykker smørrebrød, men han syntes alligevel, at vi skulle smage den oversøiske pinot noir, FernRidge fra Marlborough på New Zealand, 2014.

Den ugentlige anmeldelse. Kähler Spisesalon, hvor man både kan få smørrebrød og enkelte andre retter. Fin mad til en god pris, meget fin betjening og hyggelig indretning. Vi fik bl.a. perlehøne og to stykker smørrebrød: Vesterhavsvandring og Aarhus 2017, Foto: Mikkel Berg Pedersen

Det var et godt forslag – den tilpas fyldige vin, der var perfekt tempereret, var en nem og ubesværet ledsager til maden. Så nem, at vi måtte betale os til et par glas mere (á 75 kr.).

Et anderledes spisested

Sidste ret var en fin ostetallerken, som vi fik et glas afkølet tawny port fra Vale D. Maria til.

Det er efterhånden ikke så tit, at der serveres portvin til ost, og det er nok synd. Denne var i hvert fald en skøn ledsager til de velsmagende oste.

Så ventede bare kaffe, te, sødt og en ekstra cortado (39 kr.) med et glas calvados (79 kr.) til for hyggens skyld.

Vi betalte 1.614 kr. og kvitterer med fire stjerner for god mad til gode penge og glimrende service.

Det er dejligt at have sådan et anderledes spisested i Aarhus.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Musik-Aarhus melder klar til Eskelund

Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne.
Annonce
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her