*

Restauranter

Restauranten hjem i stuerne

Risskovs nye gourmet-takeaway Nordly vil bringe restauranten hjem i stuerne. Kvalitets-takeaway er et stærkt voksende marked, siger trendforsker.

Michael Hornbæk er direktør for den nye gourmet-takeaway Nordly i Risskov. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Fra i morgen er der igen liv i den store, hvide villa på Nordre Strandvej 2 i Risskov. Her åbner Nordly, en ny gourmet-takeaway med nordisk inspireret mad. Bag det nye sted står Michael Hornbæk, Søren Bertelsen og Michael Svejstrup.

Firstmoverne har efterspurgt kvalitetstakeaway i meget lang tid.
Kirsten Poulsen, fremtidsforsker

»Takeaway af høj kvalitet til fair priser er fremtiden. Danskerne får mere og mere travlt, men de vil stadig have ordentlig mad på tallerkenen. Vi vil bringe restauranten hjem i stuerne,« siger Michael Hornbæk, der er daglig leder og direktør for Nordly.

Emballagen er udvalgt, så maden er opdelt under transporten hjem, og høje låg betyder, at kokken kan pynte og anrette maden, som han ville have gjort på en restaurant.

»Maden er beregnet til at blive flyttet over på en tallerken derhjemme og spist som en restaurantanretning. Når man er træt og ikke orker at lave mad, har man som oftest heller ikke lyst til at gå ud at spise. Og i øvrigt: Hvis en familie på fire skal på restaurant, kommer det let til at koste 1.200-1.500 kroner,« påpeger Michael Hornbæk.

For at undgå madspild er menukortet ikke alenlangt, og aftenmenuen laves kun i et vist antal.

På kortet står også en fireretters gourmetmenu, ligesom Nordly vil levere ud af huset til fester. Brian Jensen er ansat som køkkenchef, han var souschef på Delien, der tidligere lå i lokalerne. Michael Hornbæk har været restaurantchef hos Den Lille Kro på Nørre Allé og er nu fulltime på Nordly sammen med Søren Bertelsen, der er tidligere driftsdirektør for Restaurations Kompagniet, mens Michael Svejstrup fortsat ejer drikkevarefirmaet Bevco.

Risskov vokser

Michael Hornbæk har boet i Risskov i 22 år og ser sin bydel vokse i disse år, bl.a. bringer ombygningen af Psykiatrisk Hospital i nærheden af 1.250 nye boliger til området.

Takeaway: Nordly

Nordre Strandvej 2, Risskov.

Takeaway, catering og vinbutik.

Åbner fredag den 28. april kl. 11.30.

Åbningstider: kl. 11.30-21 hver dag.

Reception for alle lørdag den 29. april kl. 13-16.

Men konkurrencen på takeaway er også stigende i Risskov. Kokken Martin Ib har netop åbnet et madmarked på Nordre Strandvej, ligesom den asiatiske gourmet-takeaway og restaurant Neem Deli snart åbner i den gamle frikirke på Skolevangs Allé.

»Det gastronomiske niveau er løftet generelt i Aarhus de senere år, og det har også indvirket på udbuddet af takeaway. Konkurrencen på god takeaway er blevet større, og det har gjort noget ved priserne. Derfor tilbyder vi en tre retters aftenmenu til kun 125 kroner. Det er meget fair priser, også i forhold til hvad det koster at hente traditionelt takeaway som pizza eller burgers,« siger Michael Hornbæk.

Som et nordisk køkken har Nordly mange lokale leverandører, bl.a. købes der økologiske grøntsager hos Gallo Gartneriet, der drives af Psykiatrisk Hospital. Kokken har hentet ramsløg i Risskov, og der er plantet et bed med krydderurter i villaens have.

Nordly er også en butik med øl, vand, vin og spiritus samt kaffe med Nordlys egen label, som i øvrigt er ristet ud fra en analyse af drikkevandet i Risskov.

Der vil blive holdt smagninger på Nordly, ligesom Michael Hornbæk drømmer om at skabe et lokalt liv omkring huset.

»Jeg har cyklet for Team Rynkeby i fem år, så jeg kunne godt tænke mig at lave et motionscykelhold, der mødes her en gang om ugen og cykler en tur sammen. Vi vil gerne knytte gode historier og et tilhørsforhold til huset her,« siger Michael Hornbæk.

Et marked på vej op

Markedet for gourmet-takeaway er stærkt stigende, vurderer Kirsten Poulsen, indehaver af Firstmove, et fremtidsforskningsbureau der undersøger kommende forbrugeradfærd ud fra interviews med firstmovere, det vil sige forbrugere, der rykker først, når det gælder nye forbrugsmønstre.

»Firstmoverne har efterspurgt kvalitetstakeaway i meget lang tid, og efterspørgslen kommer til at boome fra nu af,« siger Kirsten Poulsen.

Firstmoves undersøgelser viser, at holdningen til færdigmad har ændret sig. Engang var der prestige i selv at lave sin mad. Det er forbrugerne ligeglade med i dag, de vil blot have dækket et behov for hurtig, sund mad. Til gengæld stiller de store krav til deres takeaway.

»Vi vil gerne købe færdigmad, men kravene er lige så store her, om ikke højere, som til den mad vi ellers spiser i disse år, og det er krav om naturlighed, friskhed og dyrevelfærd. Det er vigtigt, hvor råvarerne kommer fra,« forklarer Kirsten Poulsen.

Det er derfor traditionelle takeaway-steder som McDonald’s, der skal være bekymrede for den stigende konkurrence på takeaway-markedet.

»McDonald’s skal nok være her nogle år endnu, men de skal opgradere deres produkter. Kvalitetsoverliggeren stiger på hele markedet,« påpeger Kirsten Poulsen.

Nordlys tilbud om gourmetmenuer, typisk til gæstebud, falder også i tråd med firstmovernes ønsker.

»Færdigmad skal også levere på kompleksitet, det skal være komplekse retter, som du ikke selv kan lave. Og firstmoveren vil gerne betale for påviselig kvalitet,« siger Kirsten Poulsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her