*

Restauranter

Ambitiøst italiensk køkken

Med sit ambitiøse og kreative køkken er Gäst absolut et besøg værd. Lidt mere skarphed i betjeningen kunne løfte spisestedet til et endnu højere niveau.

Det italiensk inspirerede køkken på Gäst demonstrerer overskud, kreativitet og højt teknisk niveau, men desværre holder betjeningen ikke samme niveau. Foto: Claus Bonnerup

Gäst

Banegårdspladsen 14, Aarhus

Åbent (aften): Mandag-onsdag

kl. 17.30-21.30, torsdag-lørdag

kl. 17.30-22, helligdage kl.

17.30-21.30.

www.restaurant-gaest.dk

Betjening

Venlig og imødekommende, men indimellem lidt usikker.

Når man spiser ude, er det sjældent, at alt går op i en højere enhed; mad, vin og betjening.

Ofte falder restauranten igennem på mindst ét af målepunkterne – i mere eller mindre grad selvfølgelig.

Netop den fornemmelse havde vi, da vi gik hjem fra Gäst en lørdag.

Det havde været en god aften, hvor det italiensk inspirerede køkken havde demonstreret overskud, kreativitet og højt teknisk niveau, og vi var blevet udfordret med en række usædvanlige vine fra ambitiøse producenter.

Det eneste, som haltede lidt, var betjeningen. Bevares, der var smil og imødekommenhed i rigeligt mål, men det rækker ikke altid. På en restaurant med et pænt høje priser forventer man et tilsvarende højt niveau hos tjenerne, og så er det ikke godt nok med gentagne, »det ved jeg ikke, det skal jeg lige spørge om« (hvorefter man i øvrigt ikke altid vender tilbage med svar).

Vi oplevede det, og vi var ikke de eneste. På et skilt uden for reklamerer Gäst med, at AOA har udnævnt stedet til ”Byens bedste nye restaurant”, og ved nabobordet blev der spurgt, hvem der gemmer sig bag forkortelsen AOA, og efter hvilke kriterier hæderen gives. Et ganske relevant spørgsmål, når man nu bruger betegnelsen til at lokke folk indenfor. Men det kunne tjeneren ikke svare på.

Dermed ikke antydet, at betjeningen på Gäst falder decideret igennem. Den var bare ikke i superligaen, som den mad og vin vi fik serveret, og dermed stod den samlede oplevelse, helheden, ikke så skarpt, som den kunne have gjort. Det er ærgerligt, når man har et køkken, hvor ambitionerne tydeligvis er store, og hvor man anstrenger sig for at levere overraskelser og nytænkning.

Et godt tilbud

Denne aften kunne vi have fået en firerettersmenu »efter kokkens valg« til 400 kr.: Kulmule, carpaccio, oksemørbrad og den italienske dessertkage tiramisu. Det var et godt tilbud, men vi var mere tiltrukket af andre retter på menukortet.

Ind på bordet fik vi en kande med brusevand samt godt brød og en lille skål med smør, der var pisket lidt kærnemælk i for at gøre den luftig, hvorefter der var tilsat peber og olivenolie.

Torskerogn.

Forretterne blev serveret hurtigt: Til den ene side af bordet en delikat, letrøget torskerognsmousse med små nye kartofler skåret i kvarte, grillede forårsløg, dild og et drys af porreaske.

Til anmelderen var der en smuk tallerken med tre stykker jomfruhummer, spinat-ricottacreme, jordskokker i flere udgaver samt et grønt drys af karse.

Muslinger og bearnaise

Det tog lidt tid, før hovedretterne kom på bordet, men de var værd at vente på.

Den ene servering bestod af to store stykker oksemørbrad, stegt til den nænsomme side, ledsaget af bl.a. karamelliseret løgkompot, grillet spidskål og pebersauce.

På den anden tallerken lå der fem perfekt stegte kammuslinger med sprød spidskål og små friterede, udhulede kartofler med bearnaisesauce i – og på toppen brøndkarse og tallerkensmækkere. Bearnaise og kammuslinger? Kan man det? Ja!

Til at ledsage hovedretterne valgte vi to såkaldte »sideretter«, en gratineret kartoffelkompot med tynde skiver af gulerod, syltede løg & karse – samt en sprød salat med urter.

Kammuslinger.

To vellykkede desserter, en chokoladeanretning og en kreativ konstruktion med krystalliseret blodappelsin, estragon og friskostcreme, bekræftede endnu engang køkkenets formåen.

Fremragende vine

Vi lod en vintjener sammensætte en vinmenu, der var afpasset maden, og det fortrød vi ikke. Vinene var fremragende og matchede serveringerne perfekt.

Medspiseren var især positivt overrasket over en fadlagret israelsk chardonnay fra Yarden i Golan-højderne, der blev skænket til torskerognsmoussen, og også vinen til kammuslingerne løftede serveringen. Det var et glas fra det italienske vinhus Keber, der fremstiller sin navnkundige Collio-hvidvin på de, i hvert fald i Danmark, mindre kendte druer: friulano (sauvignon vert), malvasia istriana og ribolla gialla.

Gäst anbefales i den nye udgave af Michelin-guiden, restauranten har fået en såkaldt Michelin-tallerken, der gives for »god mad«, og vi anbefaler også gerne.

Det bliver fire stjerner i samlet vurdering, men med et mere helstøbt koncept med endnu mere fokus på betjening vil Gäst sagtens kunne række ud efter endnu en stjerne.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu

Kronik: Jagten på falske nyheder og pirat-publicister

Lars Holmgaard Christensen, ph.d. lektor, AAU København og CBS
Et medieproduceret samfundsbillede kommer til os med forskellige grader af falskhed.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mageløse Moesgaard

Steen Pedersen, Skovparken 27, Skanderborg
Realiseres vindmølleparken ved Mejlflak, vil det unikke kulturlandskab ved Moesgaard blive hegnet ind.

Debat: Oplevelsesmedarbejderne giver liv på plejehjemmene

Jette Skive, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune
Tirsdag den 2. maj drager omkring 30 plejehjemsbeboere til Pinds Mølle Put and Take for at prøve lykken med snøren og få noget frisk luft og mad i det fri.

Debat: En uskyldig hænges ud for mystisk mord

Jens Erik Mehlsen, Marienhoffvej 16, Ryomgaard
Peer Kaaes bog om det 50 år gamle Højbjerg-mord er velskrevet, men ikke overbevisende i sin argumentation.
Restauranter

Restauranten hjem i stuerne

Risskovs nye gourmet-takeaway Nordly vil bringe restauranten hjem i stuerne. Kvalitets-takeaway er et stærkt voksende marked, siger trendforsker.

Masser af rødt kød og kun lidt salat

Der er kød i store mængder på tallerkenerne hos Köd, en restaurant, som man vel godt kan kalde maskulin med dens forkærlighed for rødt kød, men ikke for grøn salat.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her