*

Restauranter

Hold nu op for en larm

Pihlkjær Restaurant serverer veltillavet mad, betjeningen er god, og rammerne er hyggelige. Alligevel endte vores besøg i ærgrelse og frustration på grund af ekstremt megen larm.

Pihlkjær Restaurant, som holder til inderst i en baggård, har fisk som speciale, men serverer også kød. Foto: Benjamin Nørskov

Pihlkjær Restaurant

Mejlgade 28, Baghuset, Aarhus.

Telefon: 86 18 23 30

pihlkjaer-restaurant.dk

Åbent: Tirsdag–torsdag kl. 17.30–22.30, fredag-lørdag kl. 17.30–23.30, søndag-mandag lukket.

Betjening

Venlig, imødekommende og fagligt kompetent – men betjeningen burde have grebet ind over for det støjende selskab.

På Pihlkjær Restaurant er der intet menukort – i hvert fald ikke af den håndgribelige slags.

Det fik vi hos Pihlkjær

Forret

Ovnbagt kuller med stenbider- og ørredrogn, nordsørejer, rimmet agurk, morkelcreme, feltsalat, ærtespirer og høvlet, sort trøffel (275 kr. for to serveringer – denne og hovedretten).

Pocheret rødtunge i cremet pighvarsuppe med fint skårne knoldselleri og gulerødder – drysset med purløg. (290 kr. for to serveringer – denne og hovedretten).

pIHLKJÆR (3) 

Hovedret

Blålange med kartoffelcreme, bagt græskar, jordskokker, porre, østershatte, jordskokkechips, blåmuslinger vendt på pande med smør og hvidløg, hummerbisque og urteolie.

pIHLKJÆR (2) 

Dessert

Kanelbagt æble med ananas syltet med kaffebønner, kærnemælkssorbet, crumble, karamel, granatæble, syltet orange, frysetørret hindbær og hakket pistacie (35 kr.).

pIHLKJÆR 

En osteservering med brie, emmentaler og krystalost (55 kr.).

IMG_2626 

Drikkevarer

En flaske tysk riesling, Juliusspital, Würzburger, 2015 (425 kr.).

Et glas malbec fra Argentina, Famiglia Bianchi (75 kr.).

En kop kaffe (30 kr.).

I alt betalte vi 1.185 kr.

Spisestedet, som har specialiseret sig i fiskeretter, skilter ikke med serveringerne, hverken på nettet eller Facebook, og der er heller ikke et egentligt trykt spisekort. Menuen fastlægges fra dag til dag efter udbuddet af råvarer.

Inden vores besøg havde vi orienteret os om, at vi kunne få en toretters fiskemenu for 275 kr. eller en toretters kødmenu for 290 kr., og det var stort set, hvad vi umiddelbart kunne udlede.

En del af oplevelsen er overraskelsesmomentet: Hvad byder restauranten på i dag?

Vi havde valgt en torsdag aften til at besøge Pihlkjær, som ligger godt gemt i en baggård i Mejlgade. Umiddelbart lyder det måske ikke videre festligt, men det kunne det sagtens have været, for restauranten er hyggelig og stilfuldt indrettet, og indehaveren, Henrik Pihlkjær, stod selv i det åbne køkken.

Desværre var vi så uheldige, at vi denne aften ved nabobordet blev belemret med et selskab på 10 ekstremt højrøstede personer, der opførte sig, som om de var til julefrokost, og ikke følte nogen forpligtelse til at tage det mindste hensyn til restaurantens øvrige gæster.

Ingen alternative fakta

Det er ikke et alternativt faktum, men en uigendrivelig kendsgerning, at de 10 hensynsløse gæster – på overfladen pæne, almindelige danskere, så det ud til – foranstaltede en så infernalsk larm, at anmelderen og medspiseren ikke var i stand til at føre en normal samtale på noget tidspunkt i løbet af aftenen. Vi sad og råbte til hinanden, men halvdelen af ordene gik tabt, præcis som til en støjende fest. Det var enerverende, og efter kort tid døde vores samtale simpelthen.

Vores glimrende, meget professionelle tjener var opmærksom på støjniveauet. Hun beklagede af egen drift spektaklet, men restauranten gjorde ikke noget for at få det larmende selskab til at dæmpe sig. Vi overvejede selv at bede selskabet om at skrue ned for volumenknappen, men valgte at lade være. En klage fra vores side havde næppe ændret noget, for der var tydeligvis dømt party-party ved festbordet.

Larmen var ærgerlig, for Pihlkjær Restaurant har meget at byde på.

Da vi havde sat os til rette og fået udleveret vinkortet, gennemgik tjeneren aftenens muligheder ved at holde en stor grøn tavle op foran os med dagens serveringer håndskrevet i punktform. Denne aften var kødretterne vildsvin, brisler, ribs og sky til forret og oksekød, gulerødder, pastinak og snegle til hovedret, men da restaurantens speciale er fisk, valgte vi straks at se bort fra kødet og gå all in med et par fiskemenuer.

For 15 kr. ekstra valgte anmelderen at skifte den egentlige forret – ovnbagt kuller – ud med en formidabelt god flødelegeret pighvarsuppe med pocheret rødtunge. Begge fik vi samme hovedret; en perfekt tilberedt blålange.

Højt ambitionsniveau

På anbefaling fra tjeneren tog vi en flaske frugtig, tysk riesling med noter af grapefrugt som allround ledsager til maden. En vin, som mente betjeningen, ville gå godt i spænd med de lidt fede fisk. Vinen var også perfekt til forretterne, men klædte hovedretten knapt så godt.

Ambitionsniveauet er højt i køkkenet, der tydeligvis kun anvender de bedste råvarer og også ved, hvordan man håndterer dem. Fiskeretterne var veltillavede og velsmagende. Eneste anke er, at portionerne var rigeligt store, og at der skete lidt for meget på nogle af tallerkenerne.

Især dagens dessert, kanelbagt æble og sorbet, bød på lidt for mange og forskellige smagsoplevelser i samme servering. Medspiserens ostetallerken kunne også have været bedre. Krystalosten var god, men både brien og emmentaleren havde en hengemt, køleskabsagtig smag.

Generelt vellykket

Skønhedsfejlene til trods er der ingen tvivl om, at Pihlkjær Restaurant leverer i den høje ende af restaurationsskalaen i Aarhus. Maden er generelt vellykket, betjeningen er god, og rammerne er hyggelige.

Slutresultatet er, at vi gerne anbefaler Pihlkjær Restaurant, som egentlig kandiderer til fire stjerner.

Men nu giver vi ikke stjerner efter, hvordan det kunne have været, men efter den konkrete oplevelse, som vi betalte næsten 1.200 kr. for. Og den var ikke i orden, fordi vi fik aftenen spoleret af urimeligt megen støj, som restauranten burde have reageret på. Derfor ender vi på tre stjerner i samlet bedømmelse.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Marianne Jelved forvansker historien

Det er ikke bare verdensfjernt, men hykleri og historieforvanskning, når Marianne Jelved siger, at det er borgerlig politik, der er årsag til udlændingeproblemerne.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.

Gode resultater i Sverige: Aarhus skal have en social investeringsfond

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
SF foreslår, at Aarhus får en såkaldt social investeringsfond efter svensk forbillede

Trafik: Aflivning af befolkningens transportmuligheder

Hanne Skovrup , førtidspensionist Balle
I mange kommuner amputeres og kvæstes den trafikale infrastruktur.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her