*

Kommunalvalg Aarhus
Restauranter

En duft af Latinamerika

Priserne er i den høje ende, men den nye restaurant Rømer er absolut et besøg værd. Køkkenet anstrenger sig for at give maden et autentisk sydamerikansk præg, og betjeningen er god.

Rømer er netop åbnet på Åboulevarden i Aarhus efter en sammenlægning med naborestauranten Grappa Piccolo. Det nye spisested har plads til omkring 250 gæster, når udeserveringen medregnes. Foto: Benjamin Nørskov

Rømer

Åboulevarden 50, Aarhus

Tlf. 8612 0330

romer.jakobsenco.dk

Betjening

Hurtig, venlig og kompetent.

Tapas og delemad er en indgroet del af kulturen i de latinamerikanske lande. Det er hyggeligt og socialt at samles omkring fælles retter frem for at sidde med hver sin tallerken, og også i Danmark har idéen — især i de senere år — vundet genklang.

Egentlig var tapas blot ledsagere til en drink i en spansk bar, men mange steder er tapaskonceptet løftet til et højere niveau med serveringer, der ganske vist er små og til deling, men som kulinarisk kan være en stor oplevelse.

På den nyåbnede restaurant Rømer ved åen i Aarhus er den latinamerikanske delemad i fokus, og køkkenet anstrenger sig for give maden et autentisk præg. Retterne har spanske navne, og der er meget at vælge imellem.

Vi indfandt os en mandag aften i den moderne indrettede, men også hyggelige, restaurant og kunne plukke fra et kort, der var delt op i syv kategorier: snacks, kolde småretter, varme småretter, hovedretter, tilbehør, desserter og ost. De fleste af retterne er små og egner sig til at dele, men alt kan bestilles som enkeltserveringer. Omvendt kan også de større hovedretter anrettes til deling.

Camarontes (sprødstegte rejer i pankomel med sauce af lime, soya og chili). Foto: Kim Pauli

Vi besluttede at gå all in på delemaden. I embeds medfør ville vi gerne prøve så meget som muligt, men det var svært at vælge fra det omfattende menukort.

Den venlige, kompetente betjening spottede vores tvivlrådighed og henledte opmærksomheden på, at vi kunne få en smagemenu med fire serveringer af kolde småretter til særpris, og det sagde vi ja tak til. Samtidig supplerede vi bestillingen med endnu tre småretter; to minisvinekødstacoer med svær, rødløg og koriander, to minitacoer med braiseret oksekød, friskost og tomat samt en lille skål med friteret kassavarod.

Vi var i tvivl om, hvor meget vi skulle bestille, men også her var tjeneren hjælpsom: Tre-fire serveringer til hver, altså seks-otte til deling, lød anbefalingen. Så ville vi ikke gå sultne hjem.

Svært at vælge drikkevarer

Men hvad drikker man til delemad? Mange vælger cocktails, forklarede tjeneren – eller pitchers, altså kander med blandinger af spiritus, vin, cava, sodavand og saft. Vi prøvede os lidt frem, også med cocktails, men syntes, at det var svært at ramme noget, der matchede de mange små, meget forskellige retter, der en efter en blev stillet ind på vores lille, trange bord.

”Månedens specialøl”, som menukortet annoncerede med, kunne måske have været en mulighed, hvis det ikke lige var, fordi der uheldigvis var problemer med fadølsanlægget denne aften.

Tjeneren forklarede, at serveringerne ville ankomme til vores bord pø om pø, efterhånden som køkkenet blev færdig med dem. Om det var ok? Jo, det var det vel, når det blev præsenteret på den måde, men vi ville da have foretrukket at få vores ceviche som det første og ikke efter de varme tacoer.

Ceviche er en oprindeligt peruviansk ret og tilberedes typisk med rå fisk, citron eller lime og chili, men findes i talrige udgaver. Rømers version var måske krydret lige rigeligt med koriander. Omvendt kunne vi ikke smage, at der var chili i, hvilket gjorde serveringen en kende for syrlig.

Taco boi (tacoer med braiseret oksekød, friskost og tomat) og mandioca frito til deling (friteret kassavarod). Foto: Kim Pauli.

Menu

Det fik vi på Rømer

Småretter

Fire serveringer til deling for 270 kr. (kolde småretter):

Ceviche (rå kulmule vendt i lime, aji amarillochili og

koriander).

Embutidos (salami, skinke, salsa romesco, ost og

oliven).

Camarontes (sprødstegte rejer i pankomel med sauce af lime, soya og chili).

Piementes padron (stegte padronpebre med flagesalt).

Derudover fik vi disse varme småretter:

Et stk. taco porco hver

(svinekødstacoer med

knasende svær, rødløg og koriander – 55 kr. i alt).

Et stk. taco boi hver

(tacoer med braiseret oksekød, friskost og tomat

– 60 kr. i alt).

En portion mandioca frito til deling (friteret kassavarod – 35 kr.).

Hovedret

Flatiron til deling (bøf af uruguaysk oksekød med

ristet palmekål, friteret yams og salsa verde med timian og oregano – 195 kr.)

Desserter

En crema catalá til deling (en catalansk version af

creme brûlé – 30 kr.).

En quindim til deling

(kokoskage, der til forveksling ligner og smager som drømmekage – 30 kr.).

En crema de limao til

deling (en limepanna cotta med ananas og mynte

– 30 kr.).

Drikkevarer

En Sol-øl (50 kr.), to glas

argentinsk rødvin, lavet på malbec, Don Balthazar 2012 (95 kr. pr. glas), en pina

colada (90 kr.), en laranja (90 kr.), to glas madeira,

Justinos Reserve Sweet (75 kr. pr. glas) og en cortado

(35 kr.).

I alt kom vi af med 1.360 kr.

Oksekødstacoen havde en markant smag af et eller andet, som vi ikke kunne identificere, men som ingen af os brød os om. Til gengæld var de sprødstegte rejer, de små grønne padronpebre og svinekødstacoen meget lækre og velsmagende. De friterede stykker af kassavarod var også gode. De havde konsistens som pomfritter, men smagen var mere delikat. Salamien, skinken og osten var i orden uden at være noget særligt.

Efter denne første ombæring kunne vi have sagt tak for i aften. Vi behøvede ikke mere. Men nu var vi på arbejde, så vi syntes, at vi var nødt til også at smage en hovedret og nogle desserter. Så ind på bordet fik vi først en perfekt stegt, velsmagende bøf af uruguaysk oksekød, skåret i skiver så vi kunne dele den.

Små desserter

De tre desserter ankom i tapasstørrelse, heldigvis, for nu kunne vi næsten ikke mere. To af finaleserveringerne, panna cottaen og den catalanske version af creme brûlé, var lækre, mens kokoskagen, quindim, var trist, tør og så kold, at vi antager, at den var båret ind direkte fra køleskabet.

Selv om Rømer efterlader et lidt ujævnt indtryk, er restauranten absolut et besøg værd. Vi lander på fire stjerner med en lille pil opad, fordi der er potentiale til mere.

Maden er langt hen ad vejen spændende og velsmagende, og man føler sig godt tilpas i de rummelige, moderne lokaler med forholdsvis højt til loftet og direkte indkig til køkkenet. Det trækker også også op, at betjeningen er meget imødekommende, professionel – og hurtig.

Priserne er i den høje ende, og vi kom af med i alt 1.360 kr. Men læg ikke for meget i beløbet. Man kan sagtens bruge mindre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Fugle på lufthavnens tag

Poul Stenbøg, statsaut. skibsmægler, fhv. lufthavnsdirektør, Lighthouse, Aarhus C
Monopolisten København tåler ingen form for konkurrence og bekæmper på alle måder oprettelsen af en effektiv, privatiseret Aarhus Lufthavn.

Debat: Rigtig integration er vigtig

Michael Jensen (V), byrådskandidat i Favrskov Vinterslevvej 7, Hadsten
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her