*

Restauranter

Aarhusianske michelinkokke får internationalt skulderklap

International gourmetfestival bejler til kokke fra Gastromé i Aarhus.

De to danske michelinkokke fra den aarhusianske restaurant Gastromé, Søren Jakobsen og William Jørgensen, er blevet inviteret til Canada for at dele viden med andre stjernekokke fra hele verden. Foto: David Bering

Aarhus brillerer på mange måder i året som kulturhovedstad. Nu er to danske michelinkokke fra den aarhusianske restaurant Gastromé inviteret til gourmetfestivalen ’En Lumière’ i Montreal i Canada. Festivalen er samlingspunkt for nogle af verdens bedste kokke, og nu skal de to danske kokke være en del af klubben. 1. marts flyver Søren Jakobsen og William Jørgensen til Canada for at overtage en lokal restaurant i to dage under festivalen, hvor de skal servere deres egne retter fra Danmark.

»Vi er vildt glade for invitationen, og vi glæder os til at deltage som ambassadører for dansk gastronomi. Jeg er spændt på at høre deres kommentarer, og vi drømmer da om, at en eller to af vores retter falder i så god jord, at de bliver på menukortet, efter vi er taget hjem. Det kan jo være, at en af dem bliver den næste nye klassiker i Montreal,« siger Søren Jakobsen.

Gourmetfestivalen er hyppigt besøgt af verdens bedste kokke, og derfor er det en stor mulighed for at blive en del af den internationale kulinariske scene.

»Det er fedt, at vi bliver inviteret ud i verden for at inspirere. Det turde vi ikke en gang drømme om, da vi sad i klasseværelset på Silkeborg Tekniske Skole for 20 år siden,« fortæller William Jørgensen.

Invitationen er et tegn på international anerkendelse. Det er et kæmpe skulderklap, mener direktør i Food Organisation of Denmark, Pelle Øby Andersen.

»Den store positive omtale, som Aarhus har fået gennem det seneste stykke tid, er gastronomien en væsentlig årsag til. Så det er helt naturligt, at Aarhus bliver inviteret med til sådan et kæmpe internationalt gastronomi-event, som ’En Lumière’ i Montreal er. Det er meget positivt, at vi sender danske kokke rundt i hele verden for at repræsentere Danmark, og det er interessant, at vi nu er nået til et punkt, hvor det ikke kun er de kendte frontløbere som Claus Meyer og René Redzepi, som bliver inviteret,« fortæller Pelle Øby Andersen.

Den 1. marts flyver Søren Jakobsen og William Jørgensen til Montreal for at deltage i festivalen, men også for at repræsentere Danmark. Det er ikke kun lovende for Danmark, men også Aarhus, mener udviklingskonsulent i Aarhus Kommune, Jesper H.B. Christensen.

»Søren og Williams tur til Canada er helt sikkert godt for Aarhus, da de synliggør Aarhus og Danmark på det canadiske marked, som er blevet yderligere interessant, efter den nye frihandelsaftale mellem Canada og EU er trådt i kraft,« fortæller Jesper H. B. Christensen, udviklingskonsulent i Aarhus Kommune.

’En Lumière’ løber af stablen fra 23. februar til 11. marts i Montreal i Canada.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: International ros til Aarhus, kulturen er lige i øjet

Steen B. Andersen (S), formand for Kulturudvalget

Ali Nuur (S), medlem af Kulturudvalget

I disse år er det vigtigt, at vi beholder begge ben på jorden, men det er samtidig også svært at skjule vores begejstring.

Debat: Vandscootere og jetski truer sikker fritidssejlads

Jørgen Bargisen, på vegne af foreningerne på Aarhus Lystbådehavn v/Samarbejdsudvalget for Tursejlere og Fællesrådet for foreninger/klubber på FTL Havnen
Reglerne for brug af vandscootere og jetski bør strammes. Ellers er det kun et spørgsmål om tid, før nogen kommer alvorligt til skade eller bliver dræbt.

Debat: Når man skyder gråspurve med kanoner, ender man med at lave store huller i luften

Michael Sandberg, forstander AVU-området VUC Aarhus

Karsten Larsen, forstander Egå Produktionshøjskole

P. C. Asmussen, forstander Gøglerproduktionsskolen

Claus Bentsen, forstander, Århus Produktionsskole

Hvis det skal lykkes at få flere unge i arbejde eller uddannelse, skal der tænkes nyt, og der skal justeres på rammer og samarbejde – en ny strukturreform er ikke svaret.
Restauranter

Tag selv vinen med

Vi koncentrerer os om maden, så sørger gæsterne for vinen, siger Le Basilic i Aarhus. Maden kunne nu godt trænge til mere opmærksomhed.

En bid af Italien

Anmeldelse: Restaurant Passione er et autentisk, italiensk spisested, som trods skønhedsfejl efterlader et sympatisk indtryk.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her