*

Restauranter

Aarhusianske michelinkokke får internationalt skulderklap

International gourmetfestival bejler til kokke fra Gastromé i Aarhus.

De to danske michelinkokke fra den aarhusianske restaurant Gastromé, Søren Jakobsen og William Jørgensen, er blevet inviteret til Canada for at dele viden med andre stjernekokke fra hele verden. Foto: David Bering

Aarhus brillerer på mange måder i året som kulturhovedstad. Nu er to danske michelinkokke fra den aarhusianske restaurant Gastromé inviteret til gourmetfestivalen ’En Lumière’ i Montreal i Canada. Festivalen er samlingspunkt for nogle af verdens bedste kokke, og nu skal de to danske kokke være en del af klubben. 1. marts flyver Søren Jakobsen og William Jørgensen til Canada for at overtage en lokal restaurant i to dage under festivalen, hvor de skal servere deres egne retter fra Danmark.

»Vi er vildt glade for invitationen, og vi glæder os til at deltage som ambassadører for dansk gastronomi. Jeg er spændt på at høre deres kommentarer, og vi drømmer da om, at en eller to af vores retter falder i så god jord, at de bliver på menukortet, efter vi er taget hjem. Det kan jo være, at en af dem bliver den næste nye klassiker i Montreal,« siger Søren Jakobsen.

Gourmetfestivalen er hyppigt besøgt af verdens bedste kokke, og derfor er det en stor mulighed for at blive en del af den internationale kulinariske scene.

»Det er fedt, at vi bliver inviteret ud i verden for at inspirere. Det turde vi ikke en gang drømme om, da vi sad i klasseværelset på Silkeborg Tekniske Skole for 20 år siden,« fortæller William Jørgensen.

Invitationen er et tegn på international anerkendelse. Det er et kæmpe skulderklap, mener direktør i Food Organisation of Denmark, Pelle Øby Andersen.

»Den store positive omtale, som Aarhus har fået gennem det seneste stykke tid, er gastronomien en væsentlig årsag til. Så det er helt naturligt, at Aarhus bliver inviteret med til sådan et kæmpe internationalt gastronomi-event, som ’En Lumière’ i Montreal er. Det er meget positivt, at vi sender danske kokke rundt i hele verden for at repræsentere Danmark, og det er interessant, at vi nu er nået til et punkt, hvor det ikke kun er de kendte frontløbere som Claus Meyer og René Redzepi, som bliver inviteret,« fortæller Pelle Øby Andersen.

Den 1. marts flyver Søren Jakobsen og William Jørgensen til Montreal for at deltage i festivalen, men også for at repræsentere Danmark. Det er ikke kun lovende for Danmark, men også Aarhus, mener udviklingskonsulent i Aarhus Kommune, Jesper H.B. Christensen.

»Søren og Williams tur til Canada er helt sikkert godt for Aarhus, da de synliggør Aarhus og Danmark på det canadiske marked, som er blevet yderligere interessant, efter den nye frihandelsaftale mellem Canada og EU er trådt i kraft,« fortæller Jesper H. B. Christensen, udviklingskonsulent i Aarhus Kommune.

’En Lumière’ løber af stablen fra 23. februar til 11. marts i Montreal i Canada.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Uddan flere læger

Nicolaj Bang, gruppeformand for De Konservative i Region Midtjylland, Hovedgaden 24, Brabrand
Lægemanglen er massiv og stigende. Længe har vi manglet psykiatere, men nu meldes det, at to af tre lægepraksisser ikke modtager nye patienter.

Debat: Vi vil leve op til vores værdier i hjemmeplejen

Kirsten Høgh Obling, viceområdechef Område Midt, Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune
Når vi er sammen med ældre borgere i hjemmeplejen i Aarhus, handler det for os om de tre værdier troværdighed, respekt og engagement.

Debat: Besparelser på børnechecken rammer foreninger

Rabih Azad-Ahmad, spidskandidat for Det Radikale Venstre Aarhus og kulturrådmand
Der er ingen tvivl om, at regeringens forslag om at spare på børnechecken vil ramme børn fra familier med smalle pengepunge.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her