*

Restauranter

Aarhusianske michelinkokke får internationalt skulderklap

International gourmetfestival bejler til kokke fra Gastromé i Aarhus.

De to danske michelinkokke fra den aarhusianske restaurant Gastromé, Søren Jakobsen og William Jørgensen, er blevet inviteret til Canada for at dele viden med andre stjernekokke fra hele verden. Foto: David Bering

Aarhus brillerer på mange måder i året som kulturhovedstad. Nu er to danske michelinkokke fra den aarhusianske restaurant Gastromé inviteret til gourmetfestivalen ’En Lumière’ i Montreal i Canada. Festivalen er samlingspunkt for nogle af verdens bedste kokke, og nu skal de to danske kokke være en del af klubben. 1. marts flyver Søren Jakobsen og William Jørgensen til Canada for at overtage en lokal restaurant i to dage under festivalen, hvor de skal servere deres egne retter fra Danmark.

»Vi er vildt glade for invitationen, og vi glæder os til at deltage som ambassadører for dansk gastronomi. Jeg er spændt på at høre deres kommentarer, og vi drømmer da om, at en eller to af vores retter falder i så god jord, at de bliver på menukortet, efter vi er taget hjem. Det kan jo være, at en af dem bliver den næste nye klassiker i Montreal,« siger Søren Jakobsen.

Gourmetfestivalen er hyppigt besøgt af verdens bedste kokke, og derfor er det en stor mulighed for at blive en del af den internationale kulinariske scene.

»Det er fedt, at vi bliver inviteret ud i verden for at inspirere. Det turde vi ikke en gang drømme om, da vi sad i klasseværelset på Silkeborg Tekniske Skole for 20 år siden,« fortæller William Jørgensen.

Invitationen er et tegn på international anerkendelse. Det er et kæmpe skulderklap, mener direktør i Food Organisation of Denmark, Pelle Øby Andersen.

»Den store positive omtale, som Aarhus har fået gennem det seneste stykke tid, er gastronomien en væsentlig årsag til. Så det er helt naturligt, at Aarhus bliver inviteret med til sådan et kæmpe internationalt gastronomi-event, som ’En Lumière’ i Montreal er. Det er meget positivt, at vi sender danske kokke rundt i hele verden for at repræsentere Danmark, og det er interessant, at vi nu er nået til et punkt, hvor det ikke kun er de kendte frontløbere som Claus Meyer og René Redzepi, som bliver inviteret,« fortæller Pelle Øby Andersen.

Den 1. marts flyver Søren Jakobsen og William Jørgensen til Montreal for at deltage i festivalen, men også for at repræsentere Danmark. Det er ikke kun lovende for Danmark, men også Aarhus, mener udviklingskonsulent i Aarhus Kommune, Jesper H.B. Christensen.

»Søren og Williams tur til Canada er helt sikkert godt for Aarhus, da de synliggør Aarhus og Danmark på det canadiske marked, som er blevet yderligere interessant, efter den nye frihandelsaftale mellem Canada og EU er trådt i kraft,« fortæller Jesper H. B. Christensen, udviklingskonsulent i Aarhus Kommune.

’En Lumière’ løber af stablen fra 23. februar til 11. marts i Montreal i Canada.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Godt forslag om sundhedstjek

Anne Kjeld Pedersen, formand for LEV Aarhus, Hasselbakken 63, Hasselager
Socialdemokraten Anette Poulsen, formand for Handicaprådet og næstformand i Socialudvalget, foreslår i et læserbrev i JP Aarhus den 7/4, at Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse undersøger, hvorvidt der kan indføres regelmæssige sundhedstjek for mennesker med handicap i Aarhus Kommune

Debat: Demokratiet som gave

Keld Friis, Moesgårdvej 15 B, Højbjerg
Demokratiet skal nok vinde og overleve, primært i mangel på noget, der bare minder om et kvalificeret alternativ. Men demokratiet er alligevel konstant truet af, at vi tager det for givet.

Debat: Videre, grønne rammer omkring Moesgaard

Sebastian Jonshøj, formand i Danmarks Naturfredningsforening i Aarhus
Tænk, hvis man om hundrede år kan stå på Jelshøj og betragte levende hegn, vidtstrakte skove og blomstrende enge i én sammenhængende, dynamisk vekslende idyl?
Restauranter

Masser af rødt kød og kun lidt salat

Der er kød i store mængder på tallerkenerne hos Köd, en restaurant, som man vel godt kan kalde maskulin med dens forkærlighed for rødt kød, men ikke for grøn salat.

Døde dyr, nej tak!

Den veganske bølge har ramt Aarhus. Den aarhusianske blogger Thomas Erex udgiver en kogebog med veganske retter, og byens veganske spisested, Mikuna, leder efter større lokaler.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Artikelserie: Byens nye bands
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her