*

Restauranter

En lillebror med store ambitioner

Restaurant: FF er et af de nye skud på den gastronomiske stamme i Aarhus. Her kan man dele maden eller spise hver sin – a la tapas, men med inspiration fra al verdens køkkener til priser, der er yderst fremkommelige.

Restaurant FF er indrettet i en gård bag sin storebror Hotel Ferdinand. Konceptet er enkel mad i form af mange små retter, som kan deles ved bordet. Der er lidt loungestemning over lokalet, hvor man også kan sidde i en sofa, hvis man foretrækker det. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

FF

Åboulevarden 30, Aarhus

Tlf. 8732 1444

ff-aarhus.dk

Åben tirsdag-torsdag kl. 17.30-midnat, fredag-lørdag kl. 17.30-02.

Kokkene giver den gas i disse år i Aarhus. Nye restauranter dukker op med store ambitioner om at give deres gæster en særlig oplevelse, og konkurrencen om deres gunst er efterhånden skarp.

Et af de seneste spisesteder, der har meldt sig på banen, er FF, som betegner sig selv som en lillebror til restauranten på Hotel Ferdinand og ligger så tæt på som i gården bag hotellet.

FF’s måde på forhånd at skille sig ud fra mængden er ved sin såkaldte delemad – eller som det hedder: Casual eating. Social drinking. Det betyder, at man får serveret en række retter på bordet, som man kan dele efter bedste evne eller spise hver for sig. Det lyder af tapas, og det er ikke helt forkert. FF læner sig dog ikke bare op ad spanske madtraditioner, men kommer rundt i resten af Europa og lidt af Asien også.

Drikkevarerne kan man naturligvis også dele, ligesom man kan vælge cocktails til sine retter. Idéen er, at der skal være lidt loungestemning, fik vi at vide. Lidt loose, men alligevel seriøst.

Anmeldelse

Betjening

  • Fire stjerner ud af seks
  • Man kan vist ikke undgå at føle sig godt tilpas med den gode atmosfære, der bliver hjulpet på vej af fin og engageret service fra tjenere, der dog er tydeligt nye og endnu ikke har fået menukortet lært udenad.

Det fungerer.

Man kan vælge retterne enkeltvis, hvis man ikke er så sulten, men hvis man har mod på et stort måltid, kan det anbefales at tage de 12 retter, som køkkenet sammensætter til hele bordet. Det er det lette valg, skriver restauranten på sit menukort. Det er også et godt valg til prisen: Det koster 345 kr. pr. person, og hold da lige op, hvor man får bombarderet sine sanser og sin fornemmelse for mæthed.

Tapas med fingrene

Således erklærede den ellers rummelige medspiser sin absolutte og totale mæthed efter dette måltid, som blev indledt med fem – troede vi – af de 12 retter: Lakserillette med kartoffelchip, friturestegte løgringe, ruller med rejer og asparges med soja, små kroketter med and ”a la Peking”, østers med gin og agurk og lækkert brød med smør, der var pisket med kærnemælk.

Alle de små retter kom ind i tapas-bidder, som kunne spises med fingrene. Det viste sig at være de snacks, som var en del af menuen, så der ventede os endnu 11 retter.

De kom ind i en velsmagende strøm – to-tre ad gangen, kolde og varme og i større portioner, hvor vi selv tog det på tallerkenen, som vi kunne spise. Der var charcuteri, bl.a. skinke fra Hr. Nielsen i Nørre Søby, timianrøget duroc-nakkekam, bøgerøget kronhjort, hjorteølpølser, oliventapenade og squash, derefter fiskeretter, bl.a. ceviche af laks med kinakål, cashewnødder og ingefær samt røgede rejer med kartoffelchips, knuste kartofler, dild og peberrodssovs. Alt sammen yderst lækkert og flot serveret.

Vi måtte bede om en pause, så vi kunne nyde den dejlige, amerikanske pinot noir, Saint Georges fra Birichino, Santa Cruz i Californien (750 kr.), som vi med tjenerens hjælp havde udset os på det begrænsede vinkort. Det rummede seks hvidvine til priser fra 300-1.000 kr., hvor to kunne købes pr. glas, og ni rødvine til priser fra 300-775 kr., også her kunne to købes pr. glas.

Hvis vi ville have et større udvalg, kunne det sagtens lade sig gøre, fortalte tjeneren, for så kunne man plukke fra storebror Ferdinands mere imponerende kort med diverse kældervine.

Rundt om os sad der gæster ved mange af bordene i den meget smagfuldt indrettede restaurant. FF holder til i de lokaler, som engang husede den græske restaurant Cucos. De har undergået en sand forvandling siden og er indrettet med både klassiske borde og sofagrupper, som står så godt fordelt, at man kan føre en privat samtale og alligevel føle, at man bidrager til atmosfæren.

Der gøres meget ud af anretningen af de små, lækre retter, som er en del af FF’s menukort. Man får 12 af dem for 345 kr. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Cocktails til maden

Efter pausen var der kød på menuen, bl.a. små burgere, svinebryst med spidskål og lammebov med yoghurt og naanbrød. Denne lammeret faldt lidt udenfor, synes vi, den var lidt for fed og overvældende. Og det ærgrede medspiseren, at det ikke var den ”tartare de boeuf” fra Ferdinand, som denne restaurant er kendt for, som blev serveret denne aften – den stod også på kortet, men nu havde vi jo overladt det til køkkenet at sammensætte vores menu.

Vi blev overtalt til også at prøve en cocktail til maden og fik hver en ”The Last Word” med grøn Chartreuse-likør, gin, Maraschino-likør og lime (85 kr.). En ganske kraftig sag, som kunne matche de krydrede retter.

Der kom for alvor farver på tallerkenen, da vi nærmede os slutningen og fik rødbeder med gedeost, kirsebær og peberrod – endnu en anderledes og smagfuld servering, hvor kokkene viste deres ambitioner.

Mæthedspunktet

Dem lagde de heller ikke skjul på i desserterne, hvor vi fik ”frozen” yoghurt med Oreo-kiks og en chokoladesandwich. På dette tidspunkt var vi mætte, virkeligt mætte. Og meget tilfredse.

Med vand (a 35 kr.) og en enkelt sød cocktail til desserten, Espressotini med bl.a. Kahlua og Baileys (90 kr.), kom vi af med 1.770 kr. for vores rundtur på FF.

Man behøver ikke gå så langt. Man kan også vælge enkelte retter, som koster fra 45 kr. for charcuteri, 85-105 kr. for fiskeretterne, 95-145 kr. for kødretterne og 75-95 kr. for vegetarretterne. Begynder man - hvilket kan anbefales - med de fem snacks til 75 kr., som også hører med i den store menu, behøver man blot et par af de andre ”hovedretter” for at blive mæt.

FF høster fem stjerner for en delikat aften. Det hører med i rosen, at man får så stort, delikat og forskelligt et måltid for 345 kr. Der kan man roligt bestille bord.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Børn skal fylde mest, når de er små

Karen Lumholt, medstifter af Familiepolitisk Netværk
Vi har indrettet et mærkværdigt samfund, hvor vi bruger flest kræfter på vores børn, når de kan selv – og færrest, når de har mest brug for os.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her