*

Kommunalvalg Aarhus
Restauranter

Et mellemrum med det hele

Restaurant: Mellemrum lover »håndværk, hygge og energi« og lever til fulde op til sine løfter. Der bliver lavet god mad i køkkenet, og tjenerne sørger for at betjene gæsterne med både viden og godt humør.

Indretningen på Restaurant Mellemrum er meget personlig og bestemt ikke ret konceptuel. Det er med til at få stedet til at virke meget imødekommende. Selv om der var mange gæster, den aften anmelderholdet var på besøg, var akustikken fin, så man kunne have en privat samtale og alligevel følge med i livet på restauranten. Foto: Mathias Svold

Restaurant Mellemrum

Ingenting.

Det er definitionen på et mellemrum: Et tomt rum.

Men det ville være synd at sige om den aarhusianske Restaurant Mellemrum, at den er ingenting – eller tom. Den er tættere på det modsatte. Helt konkret var der faktisk næsten fuldt besat ved alle borde den aften, vi valgte at besøge restauranten, der ligger på et hjørne ved Fredens Torv.

Lige så konkret var der masser at vælge imellem – fra enkelte a la carte-retter (forretter til 90 kr., hovedretter til 190-275 kr.) over en vegetarmenu, som Mellemrum har som en del af de faste menuer (fra tre-fem retter til 350-450 kr.), til menuer af flere størrelser, kulminerende i den store syvrettersmenu, som ifølge restaurantens hjemmeside er »til de sultne, som ønsker at forkæles og overraskes for at se, hvad vi kan lave, både madmæssigt og med sammensætning af vine til menuen«.

Se alle JP Aarhus' restaurantanmeldelser her

Fakta

Restaurant  Mellemrum

  • Fredens Torv 2, Aarhus
  • Tlf. 8617 1838
  • restaurantmellemrum.dk
  • Åben mandag-lørdag fra kl. 17. Køkkenet lukker for bestilling kl. 21.30.

Betjening

  • Tjenerne har fokus på gæsterne og deres velbefindende og fortæller med viden, entusiasme og godt humør om mad og vin.

Det var som skabt til et anmelderhold, så naturligvis måtte vi høre nærmere om, hvad den bestod af. Den viste sig at komme rundt i de forskellige menuer: syltet torsk, æg, svinebryst, kalvefilet, ost, tærte og is. Prisen var 600 kr., hertil kom et tilbud om en tilhørende vinmenu til 500 kr. pr. person. Ja tak, sagde vi, og de næste godt og vel fire timer kom der en lind strøm af lækre og veltilberedte retter, som i størrelse var tilpasset antallet af retter.

Appetitten vækkes

Et lille bræt med appetizere og en kurvfuld godt brød vakte vores appetit sammen med et glas cremant fra Bourgogne (80 kr.), som tjeneren lokkede os til at indlede aftenen med.

Første ret var derpå syltet torsk med hjertesalat og oliven. En meget delikat og velsmagende ret, som vi nød med et glas Grüner Veltliner.

En god mexicaner i Skolegade

Det var i samme stil, restauranten fortsatte. Små, men veltillavede retter, som vi nød, hver og en. Den lille ”æggemad” med pickles og karse (hentet fra vegetarmenuen), svinebrystet, serveret som rillette, med couscous af blomkål og confiterede løg, derefter kalvefileten med kantareller, majroer, grønsyltede jordbær – en delikatesse i sig selv, som er ret populær i år – og hollandaisesovs.

Så kom osten, en gnalling, igen delikat anrettet med salat, valnødder og maltdrys, og så måtte vi lige bede om en pause inden desserterne. Dem skulle vi have to af – et stykke citrontærte ”a la Mellemrum” med citronsorbet og til sidst endnu lidt is, denne gang med røde bær, hvid chokolade og marengs med drys af mynte og verbena, en fin, lilla jernurt.

Populær sushi i Bruunsgade

»Jeg anbefaler, at I spiser tærte sammen med sorbet, altså i samme mundfuld, for ellers kan citronen blive overdøvende,« smilede tjeneren, som hele aftenen så ud til at nyde at servicere kunderne. Selvfølgelig, kan man sige, for ellers bliver man vel ikke tjener. Men sådan hænger verden ikke nødvendigvis sammen i servicesektoren.

Mangfoldig vinmenu

Vi kom rundt i Mellemrums fine vinkort, hvilket lige nøjagtigt er meningen med sådan en vinmenu. Det var tydeligt, at vinene var valgt med en vis omhu og for at give gæsterne en vinoplevelse, som man ikke får, hvis man bare bestiller en flaske, der skal passe til det hele.

En lille vegetarret med rugbrød, æg og grønne sager.

Til denne store menu var det især de hvide vine, der var sat på – der var kun rødvin til den ene ret. Efter den smagfulde veltliner fik vi en økologisk vin til den vegetariske ret, Clearly Organic – en spansk sauvignon blanc, vintage 2012 fra Vino de la Tierra de Castilla. Den smagte knap så meget igennem, men det blev der rettet op på med den Cascina Val del Prete, en italiensk vin fra Priocca, Luèt 2013, som matchede svinerilletten meget fint.

Så var det tid til rødvinen, som vi allerede ved måltidets begyndelse til medspiserens store glæde fik at vide var en bourgogne. Vi havde helt bestemt regnet med, at den ville være af pinot noir-typen, men den viste sig at være en Mâcon lavet på gamaydruen: Chateau de Beaune, Côte d’Or 2013 fra Bouchard Pére & Fils – et af de anerkendte huse i Bourgogne. En fyldig og meget venlig vin, som var perfekt tempereret.

90 minutters affodring

Derefter skulle vi vinmæssigt til Tyskland, Weingut Köwerich, Leiwener Laurentius Lay, riesling spätlese 1997. En stor fornøjelse til osten, som skulle have modspil. De næste vine var til den søde side: Grand Guilhem, Muscat de Rivesaltes, til citrondesserten, samt en spumante dolce – sommer på flaske, som tjeneren sagde – Brachetto d’Acqui fra Balbi Soprani.

Dyrt postevand

Hele vejen igennem fik vi vand – postevand – til. Da vi fik regningen på i alt 2.620 kr., kunne vi se, at det kostede 25 kr. pr. person, men hallo: Det bør da høre med, når man drikker vin. Det virker som optrækkeri, når man nu har bestilt en vinmenu til 500 kr. pr. person, at det koster ekstra at drikke vand til.

Aarhusiansk restaurant i international klasse

Vi troede, at vi var færdige, for mætte var vi så sandelig, men så lokkede de igen, tjenerne, for da vi bestilte kaffe og te (a 35 kr., fint udvalg), mente de, at vi skulle smage et glas af den bailey (70 kr.), som de selv havde lavet. Det havde de gjort godt, og den søde drik var et fint punktum for en aften, der alt i alt var helt, som man kunne håbe, og i fin balance med prisen. Derfor er der fem stjerner til restauranten, som er meget mere end et mellemrum.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Hurra, så lyttede de

Kate Runge, byrådskandidat for Venstre, tidl. embedslæge
Jeg blev glad, da jeg læste Ældreministeriets udmelding, at plejen af ældre mennesker på plejehjem eller i eget hjem skal være mere ”værdig”, og at kvaliteten skal sikres med et nyt videnscenter, et rejsehold og et nyt, uafhængigt tilsyn.

Debat: Vision for regionernes it-udvikling

Rasmus Foged (AL), spidskandidat til Region Midtjylland, Aarhus | Karina Enggaard (AL), kandidat til Region Midtjylland, Favrskov

KV17: Syddjurs – en del af noget større

Jan Kjær Madsen (R), byrådsmedlem i Syddjurs
Vi skal arbejde for, at vi binder vores kommune op i en større sammenhæng med en politik for en grøn omstilling og -udvikling.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her