*

Restauranter

Brunch med liv og sjæl

En brunch på nyistandsatte Varna er en fremragende mulighed for at prøve restauranten.

Restaurant Varna
  • Ørneredevej 3, Aarhus
  • Tlf. 86140400
  • www.varna.dk
  • Brunch hver søndag fra kl. 10.30-13. Kun mod forudbestilling og -betaling
  • Pris: 245 kr. inkl. te, kaffe og juice ad libitum


»Jeg ved ikke, hvad der sker, men alle i Aarhus vil åbenbart ud at spise brunch,« sagde tjeneren på Varna, da jeg telefonisk prøvede at få bord til restaurantens weekendbrunch i løbet af fredagen.

Ja, alle vil have brunch, og en hel del vil have det hos Palle Enevoldsen og hans nyrestaurerede palæ, Varna, der har en super placering lige på kanten af Marselisborg Skovene. Så jeg måtte have tålmodighed endnu en uge, før der var plads.

Var det værd at vente på?

Det tør siges.

Man bliver i ordets bogstaveligste betydning betaget, når man træder ind i de lokaler, der gennem mange år har fremtrådt en smule slidt for nu at sige det diplomatisk. Hold da op hvor er der kommet styr på indretningen, og hold da op hvor er der nu både liv og sjæl over lokalerne. Det er flot arbejde.

Det samme ord kan bruges om det, vi var kommet for: Brunchen. Den skal bestilles via nettet - og betales samme sted, 245 kr. pr. person med det hele (børn under 10 år koster 195 kr.). Brunchen varer fra kl. 10.30-13.00, og man behøver ikke komme fra begyndelsen, for den store buffet, der er anrettet på tre borde, bliver fyldt op konstant, så der er friske fade, kold juice, varm kaffe og te hele tiden.
 

Omfattende menu

Menuen er omfattende - her skal blot nævnes noget af det, man kan vælge mellem: røget laks med dildcreme, cæsarsalat, vitello tonnato med kapers og salat, små tærter med hjemmerøget laksetatar, grøntsagsquiche, forskellige skærepølser med pesto, skinke fra Skagen, røræg med chorizopølser, hjemmelavet leverpostej med bacon, salat med gambasrejer, langtidsbagte rodfrugter, chokolademuffins, pandekager med ahornsirup, forskellige oste, flere forskellige og meget lækre brød.

Det kan med andre ord ikke lade sig gøre at gå sulten derfra, hvad enten man er en storspisende ungersvend eller bare er kræsen. Der er noget for enhver smag, der er masser af det, og det er udsøgt det hele.

Ankomsten til Varna er i samme stil, som når man kommer til en restaurant af den bedre slags: Man bliver taget imod, får anvist garderobe og bliver derefter fulgt til sit bord. Det er dækket op på forhånd, kaffe og te (grøn eller sort) bliver skænket op og en kurv brød stillet på bordet. Derefter er det bare at kaste sig over buffeten sammen med alle de andre gæster. Ikke ét bord var tomt, men alligevel følte man ikke, at man stod i kø for at komme til, simpelthen fordi der er plads både på og omkring buffetbordene.

Maden er lækker, der er gjort noget ud af detaljerne, og der er folk på til hele tiden at betjene de mange gæster. Tallerkener bliver fjernet, det bliver tjekket, om der er kaffe og te på bordet, og så er der stofservietter, hvilket i sig selv vidner om kvalitet.

Vi oplevede kun et lille problem på Varna: Der var kun sødmælk til kaffen, men på opfordring gik tjeneren ud for at skumme mælken. Så kunne bare skummet kommes i kaffen til at give smag og fylde, men ikke fedme.

En fest i sig selv

Man kan også gøre en lille fest ud af søndagen og få et glas cava (55 kr.) eller et glas champagne (95 kr.). Men det er faktisk en fest nok i sig selv at sidde på Varna, så flot restaureret som den er, og kigge ud over bugten og ind i skoven omkring bygningen. Det er da et af de smukkeste steder i Aarhus.

Det ved aarhusianerne godt, så mange af dem kommer gående til brunch eller har fodtøj med til en rask tur langs vandet eller i dyrehaven bagefter.

Som ovenstående lader forstå, er en brunch på Varna en super oplevelse. 245 kr., ja, det er også penge, men der er fuld valuta for dem. Varna er en restaurant i topklasse, så man kan også sige, at det er en billig mulighed for at prøve noget af det bedste, byen har at byde på.

Fem store stjerner til Varna for en fremragende brunch.

LÆS OGSÅ: Høj klasse hos Klassisk 65

LÆS OGSÅ: Brunch på den fine keramik

LÆS OGSÅ: Brunch med flot udsigt

LÆS OGSÅ: Sne, skyr og skrammelæg


Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sløret kreativitet og fremsyn

Mogens Skjøth, cand.jur. og billedkunstner. Aaboulevarden 92, Aarhus
Har de mange kulturbyarrangementer og -initiativer sløret vores kreativitet og fremsyn?

Debat: En grøn og blå vision for Tangkrogen

Steen Bording Andersen, kulturudvalgsformand og medlem af Teknisk Udvalg (S)
Vi ønsker en debat om, hvordan man evt. kan transformere områder til et mere aktivt, bynært, rekreativt område.

Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune

John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her