*

Aarhus

Aarhusiansk forsvarsgeneral får egen plads

John Stampe, som har rekorden for flest spillede kampe for AGF, får plads opkaldt efter sig.

John Stampe døde i 2012, 55 år gammel.

Den grønne plads for enden af Stadion Allé i Aarhus har hidtil ikke haft noget navn, men det får den nu. Pladsen bliver opkaldt efter John Stampe, som er en af AGFs største profiler gennem tiderne. Han spillede 444 førsteholdskampe, hvilket er klubrekord. Han skiftede fra AGF til Aabyhøj IF i 1977.

John Stampe spillede flere positioner på banen, men han huskes især for sin rolle som hårdtarbejdende forsvarsgeneral/sweeper. Han stoppede sin karriere som spiller i 1991 efter, at han blandt andet havde været med til at vinde to pokaltitler, fire sæt bronzemedaljer, to sæt sølvmedaljer og ikke mindst det danske mesterskab i 1986. John Stampe døde efter kort tids sygdom i 2012 i en alder af 55 år.

»John Stampe var en ægte aarhusianer og AGFer. Han gav så meget til byen og byens hold, at det er oplagt, at vi nu giver noget tilbage til ham. Det er vigtigt for Aarhus som by, at vi hylder vores helte og ikke mindst vores sportshelte,« siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice.

Hos AGF er man glade for, at Aarhus Kommune lader pladsen foran indgangen til søjlehallen navngive efter en af klubbens helt store spillere.

»Vi er glade og taknemmelige for, at Aarhus Kommune på denne måde er med til at hædre en af de helt store i AGF’s historie. Vi har længe haft et ønske om at opkalde denne plads efter John Stampe, så det er fantastisk, at det nu går i opfyldelse. Nu bliver alle, der besøger Ceres Park mindet om denne legende i vores historie,« siger Lars Fournais, bestyrelsesformand, AGF.

Navngivningen markeres mandag den 16. oktober kl. 17 på pladsen, hvor vejskiltet blive afsløret.

mony
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Det nye Museum Ovartaci

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, politisk Leder for SF-Aarhus
Det er en mærkesag for SF, der endelig bliver til virkelighed, når byrådet beslutter, i hvilken form Museum Ovartaci skal videreføres.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Jeg var ked af bare at kukkelure i min lejlighed

Der er stort behov for et sted for socialt udsatte i Grenaa. Byens nye værested er stuvende fuld af ensomme ældre, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare. Den brogede flok har nu fundet et fællesskab og frirum i Café Grenaa.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her