*

Aarhus

Molslinjen får ja til flytning

Aarhus Byråd sagde onsdag ja til at flytte Molslinjens færger til Østhavnen.

En million biler flyttes fra 2020 fra Pier 3 til Østhavnen, når Molslinjens færger til den tid har fået ny færgeterminal.

Det er forventningen i Aarhus Byråd, som onsdag sagde endeligt ja til en ny lokalplan og dermed til den længe planlagte flytning af færgeterminalen fra Aarhus Ø. Med flytningen til Østhavnen vil en stor del af den færgerelaterede trafik omkring Nørreport forsvinde.

Ifølge Aarhus Kommune vil flytningen betyde, at bl.a. færgelejerne får en mere hensigtsmæssig udformning end de nuværende, så det bliver lettere og hurtigere at tømme færgerne. Venstre havde gerne set, at Molslinjen flyttede hurtigere, men det har vist sig at være for dyrt, fastslog borgmester Jacob Bundsgaard (S).

»Man kan ikke bare flytte en fremrykning af et så stort anlæg. Det er dyrt, og derfor er der ikke brugt millioner af kroner på en fremrykning,« sagde Jacob Bundsgaard.

»Lad os endelig komme i gang. Man har været for længe om at få en indstilling frem,« sagde Gert Bjerregaard, Venstres politiske ordfører under debatten.

Den nye lokalplan gør det muligt at etablere en ny færgeterminal yderst på Østhavnen. Samtidig gives der nu mulighed for en anløbsbro mv. til vandfly. Med den nye placering af færgeterminalen vil trafikken på Østhavnsvej ifølge Aarhus Kommune blive afviklet i god afstand af resten af byen. Aarhus Kommune har i flere år planlagt en tunnel under Marselis Boulevard for at forbedre trafikafviklingen ved Skanderborgvej. Men den er af økonomiske årsager ikke på vej endnu.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her