*

Aarhus

131 studie- og familieboliger bygges af Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg har vundet en totalentreprise-konkurrence om opførelse af 131 energirigtige ungdomsog familieboliger i Katrinebjerg i Aarhus.

Der er godt nyt til kommende studerende og familier i Aarhus, som har brug for et sted at bo. 131 energirigtige boliger er nemlig på tegnebrættet. Boligerne får en markant arkitektur og opføres på den såkaldte ”Hambro-grund” på Katrinebjerg i Aarhus efter et helt nyt koncept hos bygherren, Boligkontoret Århus.

Det er blevet offentliggjort, at Dansk Boligbyg har vundet totalentreprise-konkurrencen om opførelsen af de mange nye lejligheder. Det skriver Dansk Boligbyg selv i en pressemeddelelse.

»Som udgangspunkt arbejdede vi med fire grundhuse, fordi projektet henvender sig til fire målgrupper. Undervejs fandt vi ud af, at et gårdrum med masser af lys, luft og plads måtte prioriteres meget højt. Og netop et stort, attraktivt gårdrum var medvirkende til, at bygherren valgte vort projekt i konkurrencen,« fortæller afdelingsleder Bjarke R. Pedersen, Dansk Boligbyg, i pressemeddelelsen.

Grønne fællesområder

Almindelige ungdomsboliger blandes med familieboliger til ph.d.-studerende og postdocs. Projektet bliver bæredygtigt og med boliger til både studerende og forskere i det aarhusianske forskermiljø under betegnelsen ”Det Favnende Studiehus”.

Studiehuset skabes af fire boligklynger, der indpasser sig både i det nuværende og fremtidige byrum. De kan betragtes som fire byggeklodser, der tilsammen danner en bebyggelse, som er sammenhængende langs grundens nord- og østside.

På en af bygningerne bliver der anlagt en stor taghave, som også vil underbygge fællesskabet. Her vil det være muligt at grille og nyde udsigten med venner og bekendte. Grønne fællesområder bindes sammen af et stisystem og udformes med forskellige grader af privathed.

Projektet er omfattet af en såkaldt stand-still-periode frem til den 16. oktober, hvorefter en aftale forventes indgået mellem bygherren og det vindende konkurrenceteam fra Dansk Boligbyg a/s. Et team, der udover Dansk Boligbyg som totalentreprenør omfatter arkitekterne Adept samt Luplau & Poulsen, landskabsarkitekterne Opland og Niras, rådgivende ingeniører.

Det samlede etageareal udgør 9.268 kvadratmeter, hvoraf 2.054 kvadratmeter er kælder. Forventet byggestart er forår 2018, og boligerne er efter planen klar til indflytning i begyndelsen af 2020. Det skriver Dansk Boligbyg i pressemeddelelsen.

– jwh
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.

Debat: Aarhus er blandt de mest erhvervsfjendtlige kommuner

Kasper Daae, byrådskandidat Liberal Alliance Aarhus
Kun hvis vi skaber et attraktivt miljø for virksomhederne, kan vi sikre, at der i fremtiden er råd til ordentlig kommunal service, skoler og meget mere. Aarhus.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her