*

Aarhus

Legendarisk værtshus skifter ejer

Bro Caféen renoveres med respekt for historien og genåbner den 14. oktober.

Normalt er det som at gå ind i en tidslomme, når man træder ind ad døren til Bro Caféen på Frederiks Allé i Aarhus C.

Cigaretrøgen er tyk, væggene gule, træinteriøret mørkebrunt, og sort/hvide billeder vidner om værtshusets 118 år lange historie.

Men sådan er det ikke lige nu. En sirlig renovering er i gang, og væggene er allerede blevet malet i en knækket hvid. Årsagen er, at Bro Caféen har skiftet ejer.

»Lidt ny maling skal sådan et gammelt rygerværtshus have engang imellem, men jeg bevarer selvfølgelig den gamle stil. Det skal ikke laves om til noget café-værk,« siger Lars Wagtmann Pedersen, som allerede har hængt de gamle billeder op igen.

Han har overtaget Bro Caféen efter den 77-årige Christian Bruun, der går på pension.

»Christian har ejet det i 24 år og er udbrændt. Det er der ikke noget at sige til i den alder. Jeg har kendt ham i mange år og fik muligheden for at overtage stedet. Den kunne jeg ikke forpasse,« siger den nye ejer, og i samme åndedrag træder netop Christian Bruun ind ad døren for at se, hvordan det går med renoveringen.

»Det ser da godt ud. Hvordan har I fået det gamle komfur ud,« spørger han og besigtiger anerkendende det hidtidige arbejde.

Efter 24 år bag baren skal han nu til at leve en almindelig pensionisttilværelse.

»Det bliver mærkeligt ikke at skulle på arbejde hver dag, men det er ikke slut med at komme på Bro Caféen. Jeg skal ned og besøge den idiot dér,« siger Christian Bruun og peger på sin efterfølger.

Siger farvel til bodega

Lars Wagtmann Pedersen er ingen vårhare inden for værtshusbranchen. I 13 år har han forpagtet Vennelyst Bodega på Nørrebrogade, men da den nye mulighed bød sig, opsagde han forpagtningen. En forpagtning, der allerede er overtaget af en anden.

»Bygningen på Nørrebrogade skal muligvis rives ned. Det har jeg haft hængende over hovedet i mange år uden at kunne få svar på hvornår. Derfor var det ikke en svær beslutning at overtage Bro Caféen. Det har jeg haft lyst til i mange år. Jeg er kommet her meget og har altid godt kunnet lide stedet,« siger han og forklarer, at der er stor forskel på de to værtshuse.

»Det er meget anderledes. På Vennelyst er der mange stamgæster. Det er der også her, men med denne beliggenhed dumper mange forskellige mennesker ind. Det appellerer til hotelgæster, folk på vej ned i byen og generelt bare forbipasserende,« fortæller Lars Wagtmann Pedersen, som forventer sig meget af at kunne tilbyde udeservering.

Målet er at få flere gæster, end der er i dag.

»Vi får lidt forskellige fadøl ind, og så laver vi faste åbningstider. De har været lidt svingende indtil nu. Men ellers skal det bare komme af sig selv ved at behandle folk godt.«

Bro Caféen genåbner lørdag den 14. oktober.

»Der bliver nok en lille reception. Jeg giver lidt øl og sådan,« lover den nye ejer.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her