*

Aarhus

Ledende medarbejdere i Teknik og Miljø fik ansat deres egne børn og ægtefæller

Tillidsrepræsentanter og ledende medarbejdere har i flere tilfælde fået ansat familiemedlemmer i afdelinger under Teknik og Miljø.

I årevis har en række tillidsrepræsentanter og ledende medarbejdere i to kommunale afdelinger under Teknik og Miljø i Aarhus Kommune fået ansat deres egne børn og ægtefæller.

Det er sket i en så udpræget grad, at Aarhus Kommune i tre konkrete tilfælde har sået tvivl om, hvorvidt medarbejdere i strid med forvaltningsloven selv har forhandlet lønnen til deres børn og været direkte involveret i ansættelsesprocessen.

Det viser en række dokumenter, som JP Aarhus har fået aktindsigt i.

Kammeradvokaten inddraget

Samlet har mindst 19 medarbejdere i Natur og Vej Service samt Center for Byens Anvendelse haft familiemedlemmer ansat, men det er uvist, om stillingerne har været slået op, som loven kræver det.

Kammeradvokaten skal undersøge mistanke om ulovlige ansættelser i Aarhus Kommune

For selvom JP Aarhus har bedt om at få det oplyst, har kommunen ikke ønsket at sende oplysningerne.

Stadsdirektør Niels Højberg, der indtil den 1. oktober var konstitueret direktør i Teknik og Miljø, oplyser, at han »ingen kommentarer« har til sagen, da kommunen nu har bedt Kammeradvokaten – Advokatfirmaet Poul Schmith – om at undersøge ansættelserne.

Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker ved Center for Arbejdsmarkedsforskning, Aalborg Universitet, undrer sig over, at Aarhus Kommune ikke vil oplyse, om stillingerne har været slået op.

Han forklarer, at ansættelserne er i strid med reglerne, hvis stillingerne ikke har været slået op.

»Det er meget alvorligt, at der alene kan rejses en mistanke om, at ledende medarbejdere har haft indflydelse på ansættelse af familiemedlemmer. Det kan godt lugte af nepotisme,« siger han.

Hos fagforeningen HK Kommunal Østjylland kalder formand Hans-Henrik Hansen ansættelserne »ren nepotisme«.

Han mener, at det er »dybt problematisk«, at ledende medarbejdere har fået ansat familiemedlemmer, fordi der kan være tale om »misbrug af en stilling«.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her