*

Aarhus

Det nye Gellerup kan være færdig længe før forventet

Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj er foran tidsplanen, og milliard-projektet kan være gennemført flere år før tid.

Det store forandringsprojekt, Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj, er langt foran tidsplanen. Oprindelig skulle helhedsplanen være fuldt gennemført i 2030, men nu vurderer projektchef Ole Bech Jensen, Brabrand Boligforening, at den nye bydel vil stå klar længe inden.

»Vi er nu der, hvor vi først regnede med at være omkring 2019-2020, så vi er i hvert fald et par år længere fremme end forventet. Hvis konjunkturerne fortsætter som nu, vil vi nærmere være færdige i 2025,« siger Ole Bech Jensen.

Årsagen er ifølge projektchefen primært den aktuelle interesse for at købe jord i Aarhus, som også smitter af på Gellerup.

»Vi har længe været godt med, men det sidste halve år er vi begyndt at sælge jord til pensionskasser og projektudviklingsfirmaer inde i området. Det er en milepæl for os, for det accelerer mange ting. Byggeprojekterne bliver hurtigere realiseret, og vi får penge fra jordindtægter til finansiering af vores egen boligrenovering,« forklarer han.

Lave priser

Lysten til at investere i boligprojekter i det vestlige Aarhus er ifølge Ole Bech Jensen vokset, fordi byggeretspriserne er lavere end andre steder i Aarhus.

»Derfor kan investorerne se en mulig gevinst i en investering hos os, fordi vores priser vil komme op på samme niveau som resten af Aarhus i det øjeblik, området ændrer karakter og bliver mere attraktivt. Og det er det, man begynder at tro på,« siger han og henviser til, hvordan det nye vejnet har åbnet området, at store projekter bliver realiseret, og at kommunen inden længe flytter 1.000 arbejdspladser ind i området.

»Nu begynder man for alvor at kunne se, hvad det kommer til at betyde for området,« mener Ole Bech Jensen.

Byggerod i årevis

Ifølge afdelingsbestyrelsesformand Youssef Abdul Kader ville det være meget positivt, hvis beboerne kunne slippe for flere års byggeri, men han tvivler.

»Der kommer hele tiden nye tanker og nye projekter, og vi tror ikke, at vi slipper for alt det roderi før 2030,« siger Youssef Abdul Kader og henviser til, at beboerne ikke er helt enige i de tanker om fortætning mellem boligblokkene, som findes i helhedsplanen.

»Vi mener ikke, at der skal være så meget fortætning, og derfor mener vi heller ikke, at der skal sælges så stort et areal til byggeri. Det skal vi først være enige om, inden det kan godkendes. Vi skal have et møde med administrationen om, hvad der bliver solgt,« siger afdelingsbestyrelsesformanden.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her