*

Aarhus

Byrådspartier undrer sig over højhus-plan

Et højhus på 12-14 etager ved Nørreport er imod tidligere planer for Aarhus Ø, mener partier.

Skal udsigten over Aarhusbugten blokeres af et højhus på 12-14 ved indgangen til Aarhus Ø ved Nørreport?

Det foreslår afdelingen for Teknik og Miljø, som onsdag havde sendt indstillingen om en udviklingsplan for området fra Nikoline Kochs Plads og frem til umiddelbart nord for Nørreportkrydset samt området øst for Bestseller på Pier 2 frem til byrådet.

En del af planen er muligheden for et byggeri på op til 12-14 etager. Den bygning er Nordea interesseret i, fremgik det på byrådet, hvor flere partier protesterede mod planen.

»Dansk Folkeparti kan ikke støtte et så markant byggeri på den plads. Man skal tage hensyn til området,« sagde byrådsmedlem Knud N. Mathiesen under debatten om forslaget.

Enhedslisten deler Dansk Folkepartis kritik.

»Der er tale om overgangen mellem by og Aarhus Ø. Den skal være god og rigtig, så den skal vi ikke lade storkapitalen skabe fremtiden,« sagde Peter Iversen, Enhedslisten.

Heller ikke SF vil umiddelbart være med til planen, som nu sendes til udvalgsbehandling i kommunens Teknisk Udvalg. Partiets Jan Ravn Christensen udtrykte bekymring for, om Aarhus Kommune lod sig lokke af udsigten til penge og arbejdspladser.

»Der er et forklaringsproblem over for hinanden og overfor borgerne, når man ændrer så meget på tidligere byrådsbeslutninger, som man gør her,« sagde Jan Ravn Christensen.

Knud N. Mathiesen er enig.

»Vi vil have et klar svar under udvalgsbehandlingen på, om man allerede har lavet en aftale med Nordea? Er man så langt henne i processen, at den ikke kan gøres om?« sagde Knud N. Mathiesen.

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) fastslog, at det har været svært at sælge byggerettigheder til erhvervsbyggeri i Aarhus Ø.

»Der er sket meget siden vi lagde de oprindelige planer. Omkring Nørreport-krydset er der mulighed for at skabe en portal. Og det er ikke nyt, at vi ændrer vores planlægning hen ad vejen,« sagde Kristian Würtz.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her