*

Aarhus

Byrådspolitiker om letbane-fadæse: »Det er simpelthen tåkrummende pinligt«

Aflysningen i ellevte time har udskudt åbningen af letbanen på ubestemt tid.

Aarhus Letbane har ikke fået de nødvendige godkendelser, og den officielle indvielse af letbanen er dermed aflyst og udskudt på ubestemt tid.

Byrådsmedlem Marc Perera Christensen (K) kalder aflysningen i ellevte time for »dybt, dybt pinligt« for byen.

»Jeg kan godt forstå, at folk går rundt og trækker lidt på smilebåndet af vores by rundt omkring. At man ikke har styr på noget så basalt som sikkerheden i vores nye letbane, det er simpelthen tåkrummende pinligt,« siger han til DR.

Marc Perera Christensen undrer sig over, at byrådet og offentligheden først har fået kendskab til problemerne med sikkerhedsgodkendelsen fredag aften. 

Trafikstyrelsen: Sikkerhed på letbanen er tynd og ufærdig

Det er særligt timingen, som Henrik Arens (V) fra Aarhus Byråd hæfter sig ved.

»Det er et milliardprojekt, der skal transportere passagerer. Og at man først dagen før bliver klar over, det ikke kan køre, er mærkeligt. Jeg ved ikke, om det var meningen, godkendelsen skulle komme så sent. Men jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, når det handler om en så dyrt projekt,« siger han til TV 2 Østjylland.

Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, har udtalt, at det var hans klare forventning, at letbanen ville nå at indhente de nødvendige godkendelser før indvielsen.

»Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at uenigheder mellem Trafikstyrelsen og Aarhus Letbane har ført til, at letbanen ikke kan åbne som planlagt,« lød det lørdag fra borgmesteren.

Letbanedirektør har ikke sovet i tre dage: Det er helt ad helvede til

Det var planen, at Aarhus Letbane skulle have været på sin første officielle tur klokken 12.00 lørdag, hvilket skulle markeres med en stor åbningsfest ved Dokk1.

Men da Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fredag aften offentliggjorde, at man har afvist at godkende Aarhus Letbane som forvalter af letbanen samt ikke er tilfreds med dokumentationen af det sikkerhedsarbejde, som letbanens operatør, Keolis, har udført, blev åbningen sat på hold.

Aarhus Letbanes direktion mødes lørdag formiddag for at diskutere, hvad der skal til, for at letbanen kan komme ud at køre.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vores lærere fortjener den bedste uddannelse

Claus Holm, institutleder DPU (Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse), Aarhus Universitet
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp.

Debat: Myter og fakta om aldersdiskriminering af seniorer på arbejdsmarkedet

Poul Grosen | Rasmussen, cand.mag., selvstændig ved www.seniorvejen.com Højbjerg
Seniorgruppen er en kompleks størrelse, og barriererne for den findes både hos arbejdsmarkedets parter, hos politikerne og hos seniorerne selv.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Byens største partier skændes om folkeskoler

Planerne om nye folkeskoler går for langsomt, mener V og kalder S fodslæbende. En plat beskyldning, lyder det fra Peder Udengaard (S), som henviser til, at V ikke har stillet forslag om skolebyggeri i byrådet.
Annonce
Vores lærere fortjener den bedste uddannelse
Fremtidens læreruddannelse skal være forskningsbaseret og praksisnær. Og den bør udvikles i tæt samarbejde mellem professionshøjskolerne og universiteterne. Institutionskamp bør afløses af ambitionskamp. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her