*

Aarhus

Buske og stier fjernes fra Vor Frue Kirkeplads

Der skal etableres græsplæne på central plads i Aarhus.

De små lave buske og forgrenede stier forsvinder fra Vor Frue Kirkeplads i Aarhus midtby. Foto: Ole Lind

Fra onsdag og resten af september rykker anlægsgartnere ind på pladsen foran Vor Frue Kirke i Aarhus for at fjerne områdets buske og gangstier.

Derefter skal der sås græs på hele pladsen, oplyser Teknik og Miljø.

»Det er et af byens skjulte steder, som har et stort uforløst potentuiale. Nu åbner vi pladsen og skaber et byrum, som indbyder til ophold,« siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S).

Løsningen er resultatet af en dialog mellem Vor Frue Kirke, Vester-gadeforeningen og Teknik og Miljø, hvor forskellige muligheder er blevet diskuteret.

Planen er, at byrummet skal testes, inden der eventuelt bliver lavet yderligere. Man forventer bl.a., at pladsen kan rumme mindre arrangemneter.

"Vi vil se, hvordan aarhusianerne bruger pladsen, inden vi iværksætter flere tiltag på pladsen. Nu bliver den i første omgang åbnet op, og hvis der efterfølgende fx bliver efterspurgt siddepladser, er vi klar til at se på det," forklarer Kristian Würtz.

Arbejdet på pladsen tager resten af september, men græsset vil først være vokset frem i foråret 2018.

mony
Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Grundskyld for letbane

Ib Christensen, fhv. MEP & MF, Randers

Debat: Vand og Vesterbro

Lone Hindø, byrådskandidat (S), Tåstrupvej 100, Harlev

Debat: Voldumcentret bliver udvidet

Hanne Smedegaard (V), medlem af Byrådet i Favrskov, medlem af Økonomiudvalget, formand for Landsbyrådet, Rigtrupvej 64, Voldum, Hadsten
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her