*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Buske og stier fjernes fra Vor Frue Kirkeplads

Der skal etableres græsplæne på central plads i Aarhus.

De små lave buske og forgrenede stier forsvinder fra Vor Frue Kirkeplads i Aarhus midtby. Foto: Ole Lind

Fra onsdag og resten af september rykker anlægsgartnere ind på pladsen foran Vor Frue Kirke i Aarhus for at fjerne områdets buske og gangstier.

Derefter skal der sås græs på hele pladsen, oplyser Teknik og Miljø.

»Det er et af byens skjulte steder, som har et stort uforløst potentuiale. Nu åbner vi pladsen og skaber et byrum, som indbyder til ophold,« siger rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S).

Løsningen er resultatet af en dialog mellem Vor Frue Kirke, Vester-gadeforeningen og Teknik og Miljø, hvor forskellige muligheder er blevet diskuteret.

Planen er, at byrummet skal testes, inden der eventuelt bliver lavet yderligere. Man forventer bl.a., at pladsen kan rumme mindre arrangemneter.

"Vi vil se, hvordan aarhusianerne bruger pladsen, inden vi iværksætter flere tiltag på pladsen. Nu bliver den i første omgang åbnet op, og hvis der efterfølgende fx bliver efterspurgt siddepladser, er vi klar til at se på det," forklarer Kristian Würtz.

Arbejdet på pladsen tager resten af september, men græsset vil først være vokset frem i foråret 2018.

mony
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her