*

Aarhus

En dramatisk direktørdag på rådhuset

Det meste af onsdagen på Aarhus Rådhus blev en lang optakt til dyb splittelse i byrådet pga. den nu kuldsejlede ansættelse af Pernille Blach Hansen.

Byrådspolitik bliver næppe mere dramatisk end den strid, som onsdag aften udspillede sig på Aarhus Rådhus.

Det sidste punkt på en ellers fredelig dagsorden var en lukket sag, hvor tilskuere sendes ud af byrådssalen og live-sendingen slukkes. Punktet var blevet sat på dagsordenen i løbet af onsdagen og hed ”Ansættelse af direktør MTM” med henvisning til magistraten for teknik og miljø. Afdelingen med 1.350 ansatte har stået uden øverste chef, siden en enig magistrat i juni fyrede den daværende Erik Jespersen med begrundelsen manglende tillid efter de mange skandalesager om korruption, kammerateri og magtmisbrug.

Så langt så godt. Men kort efter byrådsmødets start begyndte rygterne om uenighed i byrådssalen om teknikrådmand Kristian Würtz’ (S) kandidat at florere. Kl. 11 onsdag formiddag havde Kristian Würtz via mail orienteret magistratsmedlemmerne om, hvem han ville have som ny direktør – det tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Pernille Blach Hansen.

Samtidig blev magistraten indkaldt til møde om sagen onsdag kl. 15.30. Her oplyste Venstres rådsmand for børn og unge, Bünyamin Simsek, at han som det eneste medlem af ansættelsesudvalget af den nye direktør, ikke støttede kandidaten. Ifølge JP Aarhus’ oplysninger var det en beslutning, som ansættelsesudvalget med rådmand Kristian Würtz i spidsen allerede kendte i sidste uge.

»Løgn«, »magtmisbrug« og »dårlig dømmekraft«: Borgmester står for skud efter direktørkaos

På magistratsmødet onsdag eftermiddag meddelte de borgerlige partier, at de ikke bakkede ansættelsen af Pernille Blach Hansen op pga. manglende kvalifikationer. Det gav ifølge kilder en voldsom debat, og borgmester Jacob Bundsgaard (S) afbrød mødet kl. 16 for at igangsætte det planlagte byrådsmøde. Få minutter senere fik de øvrige byrådsmedlemmer en mail med det materiale, som skulle danne grundlag for ansættelsen af Pernille Blach Hansen senere på aftenen.

Djøf: Det har vi ikke set før

Efter en god halv times debat om sagen omkring kl. 22 forlod byrådsmedlemmerne salen. SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten og den radikale kulturrådmand, Rabih Azad-Ahmad, havde sikret sig flertallet og stemt for ansættelsen af Pernille Blach Hansen. Til gengæld havde de fire partier, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti stemt nej. Det radikale byrådsmedlem Anne Nygaard undlod at stemme.

Temperaturen nærmer sig frysepunktet i byrådssalen

Politikernes alvorlige ansigtsudtryk sagde efterfølgende det hele. Byrådet i Aarhus Kommune blev onsdag aften dybt splittet, og beskyldningerne føg hurtigt. Socialdemokraterne kalder de borgerlige partiers beslutning uværdig. Venstre kalder borgmesteren magtfuldkommen. Torsdag morgen meddelte afdelingen for teknik og miljø i en pressemeddelelse, at Pernille Blach Hansen ikke ønsker at blive direktør i afdelingen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Yoga med øl – er det en joke?
Det er det ikke i Aarhus, hvor der de næste dage er videnfestival om mad, og hvor man fusionerer det, der i århundreder er blevet brugt som terapi for både krop og sjæl: øl og yoga. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her