*

Aarhus

Borgmester får kritik for direktørkaos

Rød og blå blok er i verbal slagudveksling efter kaos om ansættelse af en teknisk direktør. Der gik valgkamp i en ansættelse, beklager borgmesteren.

Påstande om løgn, magtfuldkommenhed og dårlig dømmekraft.

Kritikken vælter ned over borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en sag om ansættelse af en ny direktør for Teknik og Miljø-området, der har været plaget af skandalesager.

Den tidligere S-folketingspolitiker Pernille Blach Hansen var indstillet til posten, men de borgerlige partier kunne onsdag aften ikke stemme for hende, og hun valgte derfor torsdag at trække sin ansøgning til jobbet.

Fra Venstre får borgmesteren skarp kritik for ikke at søge enighed om den vigtige direktørstilling:

»Vi tilbød borgmesteren, at han kunne trække indstillingen, da vi ikke mener, at kandidaten har de fornødne kvalifikationer til jobbet, og det er så vigtigt for en ny direktør at have hele byrådets opbakning. Det valgte borgmesteren at overhøre, og det er utrolig dårlig dømmekraft fra borgmesterens side. Det er magtfuldkommenhed, og jeg er dybt rystet,« siger politisk ordfører Gert Bjerregaard.

De borgerlige partier valgte onsdag aften at gå ud med kritikken efter et lukket byrådsmøde og har fået kritik for at bryde fortroligheden om kandidaten, men den kritik afviser det konservative byrådsmedlem Marc Perera Christensen blankt.

Forsker: Ballade til at forudse

»Det er meget sjældent, jeg siger den slags, men det er simpelthen løgn. Da byrådsmødet var slut, var indstillingen vedtaget, og der står ikke i indstillingen, at den var fortrolig, og det blev heller ikke sagt fra borgmesterens side,« siger K-politikeren.

De borgerlige politikere kritiserer alene de faglige kompetencer hos Pernille Blach Hansen i forhold til det krævende direktørjob og ikke det forhold, at hun var S-folketingspolitiker indtil 2007.

En dramatisk direktørdag på rådhuset

Men ifølge kommunalforsker Rune Stubager, Aarhus Universitet, burde den kommunale ledelse have indset, at sagen kunne give problemer.

»Jeg kender ikke hendes kvaliteter som embedsmand, og jeg kender heller ikke ansøgerfeltet. Derfor skal jeg ikke kunne sige, hvor fornuftigt valget af hende måtte være. Men jeg tror godt, jeg kunne have forudset, at der kunne komme ballade ud af det. Hvis der, som det forlyder, også har været uenighed i ansættelsesudvalget, var man ligesom advaret,« siger han.

Djøf: Det har vi ikke set før

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) afviser kritikken.

»Når et af Danmarks bedste rekrutteringsfirmaer og et næsten enigt ansættelsesudvalg har fundet den bedste kandidat til os, har vi haft tradition for at følge den anbefaling, for det handler alene om kompetencerne som leder i det her tilfælde. Vi skal have de fagligt bedste, men meget tyder på, at der er gået valgkamp i en personaleansættelse, og det er meget ærgerligt,« siger borgmesteren.

Temperaturen nærmer sig frysepunktet i byrådssalen

Han anerkender, at der ikke var krav om fortrolighed efter mødet, men før og under mødet var der fortrolighed, og den blev ifølge Jacob Bundsgaard brudt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Yoga med øl – er det en joke?
Det er det ikke i Aarhus, hvor der de næste dage er videnfestival om mad, og hvor man fusionerer det, der i århundreder er blevet brugt som terapi for både krop og sjæl: øl og yoga. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her