*

Aarhus

Pernille Blach Hansen siger nej til direktørstilling

Den tidligere S-politiker har valgt at trække sig efter politisk drama om teknik-direktørposten i Aarhus Kommune.

Pernille Blach Hansen, der tidligere har været folketingsmedlem, politisk ordfører og næstformand for Socialdemokratiet, har takket nej til en direktørpost i Aarhus Kommune efter ballade om sagen i Aarhus Byråd. Arkivfoto: Steen Wrem

Den 43-årige tidligere S-folketingspolitiker Pernille Blach Hansen har valgt at takke nej til stillingen som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Et flertal i Aarhus Byråd valgte onsdag aften at tilbyde hende stillingen, men medlemmer af byrådet brød fortroligheden omkring rekrutteringsprocessen for at udtrykke uenighed om den valgte kandidat, inden Pernille Blach Hansen var blevet tilbudt stillingen.

»Jeg er ked af Pernille Blach Hansens beslutning, men jeg må samtidig sige, at jeg sagtens kan forstå hende. Hun har ikke fået en anstændig behandling. Det vil være min indstilling til Magistraten, at vi sætter ansættelsesproceduren i bero med henblik på, at en ny direktør kan tiltræde efter årsskiftet,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Venstre afviser rådmandens kritik.

»Vi tilbød onsdag borgmesteren, at han kunne trække indstillingen. Vi mener ikke, at kandidaten har de fornødne kvalifikationer til jobbet som øverste chef i den skandaleramte magistratsafdeling. Det er så vigtigt for en ny direktør at have hele byrådets opbakning. Det valgte borgmesteren at overhøre, og det er utrolig dårlig dømmekraft fra borgmesterens side. Det er magtfuldkommenhed, og jeg er dybt rystet. Det er alene borgmesteren, der er skyld i dette,« siger Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard, der mener, at Pernille Blach Hansen har truffet den rigtige beslutning ved at trække sig som kandidat.

»Men det er dybt foruroligende, at sagen skulle komme dertil. Det kunne borgmesteren have undgået,« mener Gert Bjerregaard, der anbefaler, at stillingen bliver genopslået.

»Vi har meget alvorlige undersøgelser om personalesager i Teknik og Miljø på vej i de kommende måneder. Så det vil være fint at have en ny direktør på plads i begyndelsen af 2018,« siger Gert Bjerregaard.

De borgerlige partier Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige meddelte onsdag aften, at de ikke kunne støtte ansættelsen.

Stillingen som teknisk direktør blev ledig, da en enig Magistrat i juni indstillede den daværende direktør, Erik Jespersen, til afskedigelse på grund af manglende tillid efter en række skandalesager i afdelingen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Politisk velfærdsplat

Uffe Lindum, Damledet 21, 8350 Hundslund
I et og alt kan jeg bekræfte essensen af det indlæg, Inge Meyer i Tilst 8/9 havde i JP.

Debat: Efterlyses: Social fornuft på de aarhusianske byggepladser

Poul-Henning Vietz, kredsformand i TEKNIQ-EL-Aarhus
Lærlinge er en mangelvare. Det gælder inden for rigtig store dele af installations- og byggebranchen og skyldes ikke mindst, at alt for lille en del af de unge vælger at tage en erhvervsuddannelse.

Debat: Problemet med socialt arbejde

Ali Aminali, socialrådgiver, byrådskandidat for Det Konservative Folkeparti, Mårslet
Vi bør kræve mere af den sociale indsats i Gellerup. Især når man tager alle de penge, der smides i prestigeprojektet, i betragtning.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Den praktiske Volvo er på vej og vil være helt sin egen
Volvos nye XC40 er designet til moderne storbymennesker. Derfor er bilen proppet med praktiske detaljer, men også topmoderne teknik. Dansk introduktion til februar næste år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her