*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Pernille Blach Hansen siger nej til direktørstilling

Den tidligere S-politiker har valgt at trække sig efter politisk drama om teknik-direktørposten i Aarhus Kommune.

Pernille Blach Hansen, der tidligere har været folketingsmedlem, politisk ordfører og næstformand for Socialdemokratiet, har takket nej til en direktørpost i Aarhus Kommune efter ballade om sagen i Aarhus Byråd. Arkivfoto: Steen Wrem

Den 43-årige tidligere S-folketingspolitiker Pernille Blach Hansen har valgt at takke nej til stillingen som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Et flertal i Aarhus Byråd valgte onsdag aften at tilbyde hende stillingen, men medlemmer af byrådet brød fortroligheden omkring rekrutteringsprocessen for at udtrykke uenighed om den valgte kandidat, inden Pernille Blach Hansen var blevet tilbudt stillingen.

»Jeg er ked af Pernille Blach Hansens beslutning, men jeg må samtidig sige, at jeg sagtens kan forstå hende. Hun har ikke fået en anstændig behandling. Det vil være min indstilling til Magistraten, at vi sætter ansættelsesproceduren i bero med henblik på, at en ny direktør kan tiltræde efter årsskiftet,« siger Kristian Würtz (S), rådmand for Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Venstre afviser rådmandens kritik.

»Vi tilbød onsdag borgmesteren, at han kunne trække indstillingen. Vi mener ikke, at kandidaten har de fornødne kvalifikationer til jobbet som øverste chef i den skandaleramte magistratsafdeling. Det er så vigtigt for en ny direktør at have hele byrådets opbakning. Det valgte borgmesteren at overhøre, og det er utrolig dårlig dømmekraft fra borgmesterens side. Det er magtfuldkommenhed, og jeg er dybt rystet. Det er alene borgmesteren, der er skyld i dette,« siger Venstres politiske ordfører Gert Bjerregaard, der mener, at Pernille Blach Hansen har truffet den rigtige beslutning ved at trække sig som kandidat.

»Men det er dybt foruroligende, at sagen skulle komme dertil. Det kunne borgmesteren have undgået,« mener Gert Bjerregaard, der anbefaler, at stillingen bliver genopslået.

»Vi har meget alvorlige undersøgelser om personalesager i Teknik og Miljø på vej i de kommende måneder. Så det vil være fint at have en ny direktør på plads i begyndelsen af 2018,« siger Gert Bjerregaard.

De borgerlige partier Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Nye Borgerlige meddelte onsdag aften, at de ikke kunne støtte ansættelsen.

Stillingen som teknisk direktør blev ledig, da en enig Magistrat i juni indstillede den daværende direktør, Erik Jespersen, til afskedigelse på grund af manglende tillid efter en række skandalesager i afdelingen.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra borgmester Jacob Bundsgaard (S).

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her