*

Aarhus

Et smagfuldt punktum for en smagfuld fest

Det kan godt være, at der var rigeligt med regn på lørdagens Smukfest. Til gengæld kunne man varme sig med den gode mad.

Oven på det supermøre kød og de dampende varme ris ligger en lille symfoni af grønt sager. Det er lækkert.

Vel er der ikke mange asiatiske toner på Smukfest.

Asiatiske smagsnoter er der derimod flere af.

En af de markante er københavnske Lélé, der for anden gang er rykket ind i skoven i Skanderborg og serverer mad, der kan spises med en vis ynde med blot en gaffel.

Menuen er enkel: karrykalkun eller barbecuesvin med eller uden ris.

»Jeg kan rigtigt godt lide barbecuen,« siger tjeneren og forklarer, at kødet er lavet sous vide og derefter er marineret i en ordentlig håndfuld asiatiske krydderier og svitset.

Den anbefaling kan jeg ikke sidde overhørig. I løbet af ingen tid har jeg et lækkert måltid, der til overflod ser sundt ud. For oven på det supermøre kød og de dampende varme ris ligger en lille symfoni af grøntsager. Sprøde gulerodstave, strimler af porrer og kimchi og nogle stykker rød chili, der kan anbefales, hvis man fryser lidt. De får sveden til at springe, men ikke på den ubehagelige måde.

Det er på mange måder en praktisk ret. For her på festivalen både går, står og sidder man og spiser, og lige denne tallerken kan klare det hele.

Den ret får uden slinger i valsen en stor anbefaling. Den smager godt, og den mætter på den gode måde.

Mad på bål

Et asiatisk pift er der også over den hotdog, som man får hos Gourmensch, der tilbereder maden over åben ild og generøst nok også har tændt bål på pladsen foran, som man kan varme sig ved. En god ting under lørdagens silende regn.

Her kan man få en hotdog, en skovhotter, med pølse og brød – velsmagende begge dele – ristet over ild og serveret med spidskål, gulerødder, frisk koriander, asiatiske pickles, banh mi-marinade, der går i smagsmæssig spænd med yuzu-mayonnaisen, og knuste flæskesvær på toppen af det hele. Man kan også få den med hele flæskesvær.

Folk, der går forbi, kaster misundelige blikke på min hotdog. Med god grund. Det er et hurtigt måltid, men det er fastfood på den allerbedste måde.

Det gælder her som de andre steder på festivalen: Man får en smuk service.

Det gælder også der, hvor jeg henter dagens dessert.

Det er på aarhusianske Can Blau, som har sat et større køkken op, hvor tjenere og kokke sprudler af godt humør.

Her kan man få koldskål med vanilleis og kammerjunkere. Prøv den. Den er det perfekte punktum for en smagfuld festival.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Følg med, når Jyllands-Posten serverer nyheder, reportager og anmeldelser fra årets Smukfest.

Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her