*

Aarhus

Spar flere tusinde kroner ved at bo 13 minutter fra banegården

Det er muligt at spare mange penge som studerende i Aarhus, hvis man bosætter sig i en byer som Randers, Skanderborg eller Silkeborg, viser opgørelse.

Studiestart nærmer sig i Aarhus, og boligjagten er gået ind for mange studerende.

Men med en gennemsnitspris på 5.720 kr. om måneden for en 40 kvm lejlighed i Aarhus, rækker SU’en ikke langt.

Derfor er det en god idé at lede efter alternativer, lyder det fra Boligportal, som er Danmarks største portal for lejeboliger.

»Skal man studere i en af landets største byer, kan det være en fordel at bosætte sig uden for selve studiebyen og pendle lidt,« siger adm. direktør Anders Hyldborg.

I Skanderborg kan jeg få en treværelseslejlighed med søudsigt for det samme, som et værelse på 10 kvm koster i Aarhus.
Anne Nissen, kommende studerende

Penge at spare

En ny opgørelse fra Boligportal viser, at der kan være mange penge at spare, hvis man vælger en lejlighed i en nærtliggende by som Randers, Skanderborg eller Silkeborg.

Derfor opfordres de studerende til at genoverveje kravet om beliggenhed.

Den 28-årige Anne Nissen er en af de kommende studerende, der har slået sig ned uden for kommunegrænsen. Hun har valgt at flytte til Skanderborg, hvor der ifølge Boligportal er 2.080 kr. at spare om måneden ved at pendle til Aarhus i stedet.

Lejlighed med søudsigt

»Jeg har boet i Aarhus i syv år, men jeg har indset, at det ikke kommer til at stemme overens med min fremtidige indkomst. I Skanderborg kan jeg få en treværelseslejlighed med søudsigt for det samme, som et værelse på 10 kvm koster i Aarhus. Det giver økonomisk bedre mening for mig,« siger hun.

Med et pendlerkort kan hun for 630 kr. om måneden komme fra Skanderborg til Aarhus på 13 minutter.

Afstanden er ikke et problem for Anne Nissen i hverdagen, men hun har betænkeligheder ved det sociale.

»De 13 minutter, som jeg bruger i tog, kunne jeg også have brugt på transport, hvis jeg boede i Aarhus. Men jeg kan mærke afstanden om aftenen, når alting lukker i Skanderborg, og jeg gerne vil se mine venner inde i byen. Der kan de knap 30 km godt føles lidt langt,« siger hun.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik rejser pendlere, der kommer ind til Aarhus, i gennemsnit 50 km.

Aarhus Kommune modtager knap 23.500 pendlere og er dermed en af de kommuner i landet med flest, der pendler dertil.

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Det nye Museum Ovartaci

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, politisk Leder for SF-Aarhus
Det er en mærkesag for SF, der endelig bliver til virkelighed, når byrådet beslutter, i hvilken form Museum Ovartaci skal videreføres.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Jeg var ked af bare at kukkelure i min lejlighed

Der er stort behov for et sted for socialt udsatte i Grenaa. Byens nye værested er stuvende fuld af ensomme ældre, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare. Den brogede flok har nu fundet et fællesskab og frirum i Café Grenaa.
Annonce
Jeg var ked af bare at kukkelure i min lejlighed
Der er stort behov for et sted for socialt udsatte i Grenaa. Byens nye værested er stuvende fuld af ensomme ældre, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare. Den brogede flok har nu fundet et fællesskab og frirum i Café Grenaa. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her