*

Aarhus

Klostertorvets toiletbygning er udskudt

Toiletleverandør til Klostertorvet er blevet opsagt af kommunen. Et toilet kan først stå klar til nytår, vurderer Teknik og Miljø.

Toiletbygningen skulle have været opsat allerede i maj. Den skal være en del af en større handlingsplan, som skal skabe et tryggere Klostertorvet. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

De tissetrængende på Klostertorvet må vente endnu længere på at komme af med deres nødtørft, da det ellers planlagte toiletbyggeri på torvet er blevet udskudt til nytår.
Kommunen har mistet tålmodigheden med den leverandør, der skulle have leveret toilettet allerede i maj, og som nu er blevet opsagt.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Lige nu er der placeret et pissoir på torvet, og det vil få selskab af to festivalstoiletter, indtil det permanente toilet bliver oprettet.

JP Aarhus har tidligere skrevet om byens misvedligeholdt offentlige toiletter, hvor særligt Klostertorvets toiletter har været ude af drift, ulækre og udsat for hærværk.

Da Aarhus Kommune i foråret vedtog en handlingsplan, der skulle komme problemerne med udsatte og misbrugere på Klostertorvet til livs, besluttede man sig for at indsætte vagter på det plagede torv med øjeblikkelig virkning, da man vurderede, at balladen var på sit højeste i sommertiden.

Samtidig besluttede man sig for, at der skulle opsættes et velfungerende toilet på torvet, der var tilpasset områdets brugere. Det er dette toilet, som kommunen har ventet forgæves på, og som nu betyder, at kommunen skal ud og kigge efter en ny leverandør. Men så lover kommunen også, at toiletbygningen kommer til at være arkitektonisk flot og tilpasset specielt til Klostertorvet.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

JP mener: Rådmanden må gå

Evner Kristian Würtz ikke selv at drage den politiske konsekvens, må borgmester Jacob Bundsgaard gøre det.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Sløret kreativitet og fremsyn

Mogens Skjøth, cand.jur. og billedkunstner. Aaboulevarden 92, Aarhus
Har de mange kulturbyarrangementer og -initiativer sløret vores kreativitet og fremsyn?

Debat: En grøn og blå vision for Tangkrogen

Steen Bording Andersen, kulturudvalgsformand og medlem af Teknisk Udvalg (S)
Vi ønsker en debat om, hvordan man evt. kan transformere områder til et mere aktivt, bynært, rekreativt område.

Debat: Drop nu de retssager mod Aarhus Kommune

John Graversgaard, Byagervej 144, st. th., Beder
Det er beskæmmende at se en gruppe landbrugsfolk, som vil køre retssager mod kommunens indsats for at beskytte vores fælles drikkevand.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her