*

Aarhus

Klostertorvets toiletbygning er udskudt

Toiletleverandør til Klostertorvet er blevet opsagt af kommunen. Et toilet kan først stå klar til nytår, vurderer Teknik og Miljø.

Toiletbygningen skulle have været opsat allerede i maj. Den skal være en del af en større handlingsplan, som skal skabe et tryggere Klostertorvet. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

De tissetrængende på Klostertorvet må vente endnu længere på at komme af med deres nødtørft, da det ellers planlagte toiletbyggeri på torvet er blevet udskudt til nytår.
Kommunen har mistet tålmodigheden med den leverandør, der skulle have leveret toilettet allerede i maj, og som nu er blevet opsagt.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Lige nu er der placeret et pissoir på torvet, og det vil få selskab af to festivalstoiletter, indtil det permanente toilet bliver oprettet.

JP Aarhus har tidligere skrevet om byens misvedligeholdt offentlige toiletter, hvor særligt Klostertorvets toiletter har været ude af drift, ulækre og udsat for hærværk.

Da Aarhus Kommune i foråret vedtog en handlingsplan, der skulle komme problemerne med udsatte og misbrugere på Klostertorvet til livs, besluttede man sig for at indsætte vagter på det plagede torv med øjeblikkelig virkning, da man vurderede, at balladen var på sit højeste i sommertiden.

Samtidig besluttede man sig for, at der skulle opsættes et velfungerende toilet på torvet, der var tilpasset områdets brugere. Det er dette toilet, som kommunen har ventet forgæves på, og som nu betyder, at kommunen skal ud og kigge efter en ny leverandør. Men så lover kommunen også, at toiletbygningen kommer til at være arkitektonisk flot og tilpasset specielt til Klostertorvet.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her