*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Klostertorvets toiletbygning er udskudt

Toiletleverandør til Klostertorvet er blevet opsagt af kommunen. Et toilet kan først stå klar til nytår, vurderer Teknik og Miljø.

Toiletbygningen skulle have været opsat allerede i maj. Den skal være en del af en større handlingsplan, som skal skabe et tryggere Klostertorvet. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

De tissetrængende på Klostertorvet må vente endnu længere på at komme af med deres nødtørft, da det ellers planlagte toiletbyggeri på torvet er blevet udskudt til nytår.
Kommunen har mistet tålmodigheden med den leverandør, der skulle have leveret toilettet allerede i maj, og som nu er blevet opsagt.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Teknik og Miljø i en pressemeddelelse.

Lige nu er der placeret et pissoir på torvet, og det vil få selskab af to festivalstoiletter, indtil det permanente toilet bliver oprettet.

JP Aarhus har tidligere skrevet om byens misvedligeholdt offentlige toiletter, hvor særligt Klostertorvets toiletter har været ude af drift, ulækre og udsat for hærværk.

Da Aarhus Kommune i foråret vedtog en handlingsplan, der skulle komme problemerne med udsatte og misbrugere på Klostertorvet til livs, besluttede man sig for at indsætte vagter på det plagede torv med øjeblikkelig virkning, da man vurderede, at balladen var på sit højeste i sommertiden.

Samtidig besluttede man sig for, at der skulle opsættes et velfungerende toilet på torvet, der var tilpasset områdets brugere. Det er dette toilet, som kommunen har ventet forgæves på, og som nu betyder, at kommunen skal ud og kigge efter en ny leverandør. Men så lover kommunen også, at toiletbygningen kommer til at være arkitektonisk flot og tilpasset specielt til Klostertorvet.

»Vi er meget bevidste om de store udfordringer på Klostertorvet, og derfor er vi også utrolig kede af, at vi nu er tvunget til at udskyde tidsplanen for en permanent løsning. Vi skylder alle brugere af Klostertorvet bedre forhold, og vi satser på hurtigst muligt at finde en leverandør, der kan levere den kvalitet, vi efterspørger,« siger Kim Gulvad Svendsen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mikrolån Aarhus: Intelligent aktivering

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold & Beskæftigelse (SF)
Mikrolån kan være en gave til borgere, der skal i beskæftigelse. Ordningen er en succes, og det skyldes en stram lovgivning, at den ikke er blevet mere udbredt.

Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.

Debat: Giv aarhusianerne en grøn garanti ved nye bebyggelser

Anja Rehfeld Bærentsen, by- og regionsrådskandidat (K), bestyrelsesmedlem i Århus, Konservative Vælgerforening
Hvis vi kun tænker på økonomi og på at maksimere antallet af borgere i nybyggerier, er der risiko for, at vi glemmer selve sjælen i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her