*

Aarhus

Psykiatrisk hospital i Risskov mister adgang til narkohunde

Hundene skulle sende signal om narkoforbud, siger psykiatridirektør.

Psykiatrisk Hospital i Risskov har over det seneste år lejet narkohunde hos et privat vagtfirma. Det er ulovligt, har Sundheds- og Ældreministeriet vurderet. Arkivfoto: Mads Winther

Siden sidste år har Psykiatrisk Hospital i Risskov brugt narkohunde til at hindre narkobrug og »sende et signal« til patienterne om afdelingens forbud mod stoffer, men det må hospitalet ikke længere. Det oplyser DR Østjylland.

Hundene blev lejet hos et privat vagtfirma for at skærpe opsynet på afdelingen. Bl.a. for at undgå, at patienterne brugte narkotika og dermed tilbagesatte egen behandling. Det skærpede opsyn skulle give både patienter og ansatte højere tryghed.

Mindre tvang på Psykiatrisk Hospital

Psykiatrisk Hospital lejede narkohundene hver anden uge, men hundene har ikke fundet noget særligt i den periode, de er blevet brugt.

»Det vigtigste for os var at sende et signal om, at der er en risiko for at blive opdaget,« siger Gert Pilgaard Christensen, psykiatridirektør ved Psykiatrisk Hospital i Risskov til DR Østjylland.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der har  vurderet, at hospitalet kun må bruge politiets narkohunde til det formål. Gert Pilgaard Christensen er dog skeptisk for, om politiets narkohunde har tid til at aflægge visit på hospitalet så ofte, som afdelingen mener, det er nødvendigt.

Overfald på psykiatrisk hospital: Afdeling var underbemandet

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Rethink Helhedsplan Tangkrogen

Thomas & Lisbeth Jess Plesner, biologer, Højbjerg

Debat: Lokalplan for Skytternes Hus hastes igennem

Mikael Gravers, medlem af ejerforeningen Møllevejen 21- 27, På vegne af en række ejerforeninger og beboere i Hjortensgade, Saltholmsgade, Mønsgade og Møllevejen, Aarhus C

Debat: Præstationskultur giver psykisk pressede studerende

Kathrine Bork Kruse, psykologistuderende ved AU, Aarhus C
Studerende er gidsler i et præstationssamfund, hvor vi bliver målt og vejet på alle parametre.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her