*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Psykiatrisk hospital i Risskov mister adgang til narkohunde

Hundene skulle sende signal om narkoforbud, siger psykiatridirektør.

Psykiatrisk Hospital i Risskov har over det seneste år lejet narkohunde hos et privat vagtfirma. Det er ulovligt, har Sundheds- og Ældreministeriet vurderet. Arkivfoto: Mads Winther

Siden sidste år har Psykiatrisk Hospital i Risskov brugt narkohunde til at hindre narkobrug og »sende et signal« til patienterne om afdelingens forbud mod stoffer, men det må hospitalet ikke længere. Det oplyser DR Østjylland.

Hundene blev lejet hos et privat vagtfirma for at skærpe opsynet på afdelingen. Bl.a. for at undgå, at patienterne brugte narkotika og dermed tilbagesatte egen behandling. Det skærpede opsyn skulle give både patienter og ansatte højere tryghed.

Mindre tvang på Psykiatrisk Hospital

Psykiatrisk Hospital lejede narkohundene hver anden uge, men hundene har ikke fundet noget særligt i den periode, de er blevet brugt.

»Det vigtigste for os var at sende et signal om, at der er en risiko for at blive opdaget,« siger Gert Pilgaard Christensen, psykiatridirektør ved Psykiatrisk Hospital i Risskov til DR Østjylland.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der har  vurderet, at hospitalet kun må bruge politiets narkohunde til det formål. Gert Pilgaard Christensen er dog skeptisk for, om politiets narkohunde har tid til at aflægge visit på hospitalet så ofte, som afdelingen mener, det er nødvendigt.

Overfald på psykiatrisk hospital: Afdeling var underbemandet

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her