*

Aarhus

Psykiatrisk hospital i Risskov mister adgang til narkohunde

Hundene skulle sende signal om narkoforbud, siger psykiatridirektør.

Psykiatrisk Hospital i Risskov har over det seneste år lejet narkohunde hos et privat vagtfirma. Det er ulovligt, har Sundheds- og Ældreministeriet vurderet. Arkivfoto: Mads Winther

Siden sidste år har Psykiatrisk Hospital i Risskov brugt narkohunde til at hindre narkobrug og »sende et signal« til patienterne om afdelingens forbud mod stoffer, men det må hospitalet ikke længere. Det oplyser DR Østjylland.

Hundene blev lejet hos et privat vagtfirma for at skærpe opsynet på afdelingen. Bl.a. for at undgå, at patienterne brugte narkotika og dermed tilbagesatte egen behandling. Det skærpede opsyn skulle give både patienter og ansatte højere tryghed.

Mindre tvang på Psykiatrisk Hospital

Psykiatrisk Hospital lejede narkohundene hver anden uge, men hundene har ikke fundet noget særligt i den periode, de er blevet brugt.

»Det vigtigste for os var at sende et signal om, at der er en risiko for at blive opdaget,« siger Gert Pilgaard Christensen, psykiatridirektør ved Psykiatrisk Hospital i Risskov til DR Østjylland.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der har  vurderet, at hospitalet kun må bruge politiets narkohunde til det formål. Gert Pilgaard Christensen er dog skeptisk for, om politiets narkohunde har tid til at aflægge visit på hospitalet så ofte, som afdelingen mener, det er nødvendigt.

Overfald på psykiatrisk hospital: Afdeling var underbemandet

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Formanden for Strøget svines til af kultureliten efter sin kritik af Aros

Uwe Max Jensen , Jægergårdsgade 152, Aarhus C
Formanden for Gadeforeningen Strøget i Aarhus, Lars Svendsen, har tilladt sig i et (ironisk?) indlæg i gratisavisen Aarhus Onsdag at kritisere Aros, Aarhus Kunstmuseum, herunder den tyske kunstner Katharina Grosses værk i Mindeparken.

Debat: Overgreb mod kysten

Kai Otto v. Barner, Absalonsgade 43, 2. sal, Aarhus C
Området langs Strandvejen er enestående, derved at den åbne bræmme langs kysten kun i ringe grad brydes af bebyggelse.

Debat: Bilracerbanen på Wedelslund kommer næppe ud af sit pitstop

Jørgen Warberg, Frodes Mark 14, Skovby, Galten
Efter at Tage Nielsen på vegne af den radikale byrådsgruppe tirsdag 20/6 havde meldt et klart nej tak til en Wedelslund Racerbane i et debatindlæg, skete der lige pludseligt noget på den politiske front: SF vaklede.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Redaktionen anbefaler

V: Uambitiøs plan for Mølleparken

Lokalplanforslaget for Møllepark-området giver ikke de oplevelser til aarhusianerne, som var intentionen, mener Venstre. Et hostel vil give masser af liv, siger S-rådmand, der afviser kritikken.
Annonce
Biler
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her