*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Der kan ikke være flere bandemedlemmer i de østjyske arresthuse

Usædvanligt mange anholdelser sender bandemedlemmer til Fyn og Sjælland.

Der har været pres på de østjyske arrehuse. Bandemedlemmer bliver nu sendt til forskellige arresthuse rundt omkring i landet. Arkivfoto: Gorm Olesen

Uroen i Aarhus V har givet adskillige anholdelser i Aarhus V over de seneste måneder, og det har ført til usædvanlig trængsel i de østjyske arresthuse.

Arresthusene i Jylland har nemlig ikke kapacitet til alle de bandemedlemmer, der bliver anholdt i øjeblikket, og derfor bliver flere af de fængslede sendt til andre arresthuse rundt omkring i landet. Det skriver DR Østjylland.

»Vi er jo helt pakket til bristepunktet. Jeg har ikke set tidligere, at der har været så stort behov for arresthuspladser,« siger tillidsrepræsentant i Aarhus Arrest Jens Vigh til DR Østjylland.

Utrygheden er flyttet ind i Aarhus V

Udover den pladsmæssige udfordring, er det også et problem, at indsatte kan skabe problemer, når de er fængslet sammen. Det kan f.eks. være, at to personer fra forskellige grupperinger er i samme gård. Konflikterne er ikke kun farlige for de indsatte, men også for de ansatte, udtaler Jens Vigh.

Politiet har konfiskeret skydevåben fra Aarhus-bander

Ved flere politiaktioner er der blevet anholdt store grupper af personer, der har været i besiddelse af stoffer, skydevåben eller andre ulovlige våben, og der er ad flere omgange også blevet skudt i Aarhus-området. Bandeuroen har været synlig de seneste par måneder, primært i den vestlige bydel.

Senest blev tre personer anholdt i starten af juli. De tre var Loyal to Familia-medlemmer og blev anholdt for at have overfaldet en fjerde person, der også menes at være medlem af samme gruppering.

Siden slut-maj er der ifølge Østjyllands Politi blevet varetægtsfængslet i alt 19 i forbindelse med bandekonflikten i Aarhus.

Politiet har anholdt 11 i bandeaktion

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Vil nogen lukke Ellekærskolen?

Nels Møller, tidligere skoleleder på Ellekærskolen | Torben Haugaard, tidligere skoleleder på Ellekærskolen

Debat: Vejsystemet i Aarhus sander til

Erik Skals, ingeniør, Jelshøjvænget 15, Højbjerg
Kommunen laver løsninger, der ikke er gennemtænkte, den løser et problem, men skaber samtidig nye andre steder. Der efterspørges overblik og bedre trafikale løsninger, men vi oplever kun lappeløsninger i infrastrukturen.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her