*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Udvidelse på Tangkrogen: Høringsfrist forlænges

Efter protester er høringsfristen til kommunens plan om at udvide kyststrækningen på Tangkrogen nu forlænget fra 8 til minimum 12 uger.

COLLAGE: Søren Munch

Selv om forslaget om at udvide Tangkrogen endnu ikke er sendt i høring, forsikrer Steen B. Andersen (S), der er medlem af teknisk udvalg og blandt andre står bag forslaget, at høringsperioden bliver forlænget til midt-september.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus har kritikken bl.a. gået på, at høringsprocessen var placeret i løbet af sommerperioden, hvor folk var på ferie. Steen B. Andersen forsikrede mandag, at borgerne havde god tid til at blive hørt, og at høringsprocessen var en god mulighed for at få borgernes input. Her fortalte han, at forslaget blev sendt i høring ved byrådsmødet 7. juni. Men da forslaget stadig ligger til godkendelse hos Kystdirektoratet, er høringsprocessen endnu ikke startet.

»Jeg regner med, at det bliver en 12 ugers høringsfrist, når forslaget er godkendt hos Kystdirektoratet. Her venter vi svar snarest muligt. Vi kan ikke sætte en konkret dato på, men forvaltningen siger midt-september, så der bliver god tid,« siger Steen B. Andersen.

Det glæder borgerbevægelsen "Beskyt Aarhusbugten Nu", der den seneste uge har indsamlet knap 10.000 underskrifter mod det nye forslag.

»Knap 10.000 borgere har med deres underskrift tilkendegivet, at de ikke ønsker, at Aarhus Kommune inddrager 400 meter unik og bynær kyststrækning,« siger Martin Klode, der er talsmand og initiativtager til borgerbevægelsen.

Han er tilfreds med udvidelsen af høringsfristen, men understreger samtidig, at man ikke er i mål, før forslaget bliver droppet helt.

»At vi har forlænget fristen giver os mulighed for at komme med nogle bedre høringssvar, så det er positivt. Men det er kun, fordi vi har tid til at komme med endnu bedre argumenter for at man stopper forslaget,« siger Martin Klode.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Mikrolån Aarhus: Intelligent aktivering

Thomas Medom, rådmand for Sociale Forhold & Beskæftigelse (SF)
Mikrolån kan være en gave til borgere, der skal i beskæftigelse. Ordningen er en succes, og det skyldes en stram lovgivning, at den ikke er blevet mere udbredt.

Debat: Borgerinddragelse skal prioriteres højere

Knud N. Mathiesen, byrådsmedlem (DF)
Borgerinddragelse skal prioriteres højere i det kommende nye byråd i Aarhus Kommune.

Debat: Giv aarhusianerne en grøn garanti ved nye bebyggelser

Anja Rehfeld Bærentsen, by- og regionsrådskandidat (K), bestyrelsesmedlem i Århus, Konservative Vælgerforening
Hvis vi kun tænker på økonomi og på at maksimere antallet af borgere i nybyggerier, er der risiko for, at vi glemmer selve sjælen i Aarhus.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her