*

Aarhus

Udvidelse på Tangkrogen: Høringsfrist forlænges

Efter protester er høringsfristen til kommunens plan om at udvide kyststrækningen på Tangkrogen nu forlænget fra 8 til minimum 12 uger.

COLLAGE: Søren Munch

Selv om forslaget om at udvide Tangkrogen endnu ikke er sendt i høring, forsikrer Steen B. Andersen (S), der er medlem af teknisk udvalg og blandt andre står bag forslaget, at høringsperioden bliver forlænget til midt-september.

Som tidligere beskrevet i JP Aarhus har kritikken bl.a. gået på, at høringsprocessen var placeret i løbet af sommerperioden, hvor folk var på ferie. Steen B. Andersen forsikrede mandag, at borgerne havde god tid til at blive hørt, og at høringsprocessen var en god mulighed for at få borgernes input. Her fortalte han, at forslaget blev sendt i høring ved byrådsmødet 7. juni. Men da forslaget stadig ligger til godkendelse hos Kystdirektoratet, er høringsprocessen endnu ikke startet.

»Jeg regner med, at det bliver en 12 ugers høringsfrist, når forslaget er godkendt hos Kystdirektoratet. Her venter vi svar snarest muligt. Vi kan ikke sætte en konkret dato på, men forvaltningen siger midt-september, så der bliver god tid,« siger Steen B. Andersen.

Det glæder borgerbevægelsen "Beskyt Aarhusbugten Nu", der den seneste uge har indsamlet knap 10.000 underskrifter mod det nye forslag.

»Knap 10.000 borgere har med deres underskrift tilkendegivet, at de ikke ønsker, at Aarhus Kommune inddrager 400 meter unik og bynær kyststrækning,« siger Martin Klode, der er talsmand og initiativtager til borgerbevægelsen.

Han er tilfreds med udvidelsen af høringsfristen, men understreger samtidig, at man ikke er i mål, før forslaget bliver droppet helt.

»At vi har forlænget fristen giver os mulighed for at komme med nogle bedre høringssvar, så det er positivt. Men det er kun, fordi vi har tid til at komme med endnu bedre argumenter for at man stopper forslaget,« siger Martin Klode.

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.

Debat: Byrummet er ikke for alle længere

Robert Johannes Ulrich, cand.mag. Aarhus C
I den senere tid har Aarhus Kommune opstillet en række regnbuefarvede bænke i byrummet, formodentlig for at promovere LGBT-bevægelsen, en mindre politisk interesseorganisation.

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Biler
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere
Næsten som originalen: Måske skal din næste Golf være en Polo
Sjette generation af VW Polo opleves bag rattet stort set som den større og dyrere Golf. Bilen har det hele - inkl. mulighed for 100 pct. digitalt display, der overgår alle andre VW’er. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her