*

Kommunalvalg Aarhus
Aarhus

Underskrifter vælter ind for beskyttelse af Aarhus-bugten

Gruppen "Beskyt Aarhusbugten" har på halvandet døgn indsamlet over 2.500 underskrifter mod en udvidelse af Tangkrogen, der truer 400 meter kystnær strækning.

For 61 mio. kr. vil et flertal i byrådet hælde jord ud i vandet omkring Tangkrogen og på den måde fjerne 400 meter kystnær strækning for at gøre plads til et nyt stort eventområde.

»På strækningen mødes by, skov og strand på ét sted. Det er vildt mange penge, at bruge på at ødelægge noget, der er unikt for Aarhus,« siger Martin Klode.

Tirsdag aften oprettede han sammen med en række frivillige underskriftindsamlingen "Beskyt Aarhusbugten Nu", der i skrivende stund har samlet over 2.500 underskrifter.

Debat: Byrådet er ved at ødelægge vores enestående natur

»Stedet er ikke oplagt til at holde store events. Ved store events kan folk ikke komme til og fra, her er du er nødt til at lukke hele byen af. Så hvorfor Tangkrogen? Der er så mange andre gode muligheder i og omkring byen for at leve eventspladser,« siger Martin Klode, der bl.a. nævner Eskelund i det sydvestlige Aarhus som et alternativ.

I november 2015 vedtog et flertal i byrådet en helhedsplan for området omkring Tangkrogen. I det oprindelige materiale er kyststrækningen ud for Tangkrogen ikke inkluderet i helhedsplan. Men i et forslag for maj i år er 400 meter af kyststrækningen nu inkluderet, og det har fået Martin Klode til at skride til handling.

»Kommunen laver en høringsfrist, der starter nu og slutter i august, imens alle er på sommerferie. Det lugter af, at det er noget, man skal køre udenom borgerne i Aarhus. Efter vi har startet indsamlingen, kan vi se, at det virkelig er noget, folk er trætte af,« siger Martin Klode, der med indsamlingen nu håber at kunne råbe politikerne op.

Initiativets hjemmeside har fået 15.000 besøg siden oprettelsen i tirsdag og har i skrivende stund over 1.300 følgere på Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Opfordring til Folketinget: Udbyg rute 26 fra Aarhus til Viborg – nu

Nils Borring, Borgmester (S), Favrskov Kommune | Steen Vindum, Borgmester (V), Silkeborg Kommune | Torsten Nielsen, Borgmester (K), Viborg Kommune
Etableringen af den planlagte nye rute 26 er en rigtig god idé, og det kan faktisk kun gå for langsomt med at få pengene afsat og spaden i jorden.

Debat: Det skulle ikke kunne lade sig gøre

Elisabeth A. Glenthøj, cand.theol., Præstegyden 5, Samsø

Debat: Klog og visionær fusion

Keld Albrechtsen, bestyrelsesformand, Brabrand Boligforening | Keld Laursen, adm. direktør, Brabrand Boligforening
Meddelelsen om, at Langkær Gymnasium og Aarhus Tech går mod en fusion, er en usædvanlig god nyhed for de unge i Aarhus Vest.
Restauranter
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her