*

Aarhus

Underskrifter vælter ind for beskyttelse af Aarhus-bugten

Gruppen "Beskyt Aarhusbugten" har på halvandet døgn indsamlet over 2.500 underskrifter mod en udvidelse af Tangkrogen, der truer 400 meter kystnær strækning.

For 61 mio. kr. vil et flertal i byrådet hælde jord ud i vandet omkring Tangkrogen og på den måde fjerne 400 meter kystnær strækning for at gøre plads til et nyt stort eventområde.

»På strækningen mødes by, skov og strand på ét sted. Det er vildt mange penge, at bruge på at ødelægge noget, der er unikt for Aarhus,« siger Martin Klode.

Tirsdag aften oprettede han sammen med en række frivillige underskriftindsamlingen "Beskyt Aarhusbugten Nu", der i skrivende stund har samlet over 2.500 underskrifter.

Debat: Byrådet er ved at ødelægge vores enestående natur

»Stedet er ikke oplagt til at holde store events. Ved store events kan folk ikke komme til og fra, her er du er nødt til at lukke hele byen af. Så hvorfor Tangkrogen? Der er så mange andre gode muligheder i og omkring byen for at leve eventspladser,« siger Martin Klode, der bl.a. nævner Eskelund i det sydvestlige Aarhus som et alternativ.

I november 2015 vedtog et flertal i byrådet en helhedsplan for området omkring Tangkrogen. I det oprindelige materiale er kyststrækningen ud for Tangkrogen ikke inkluderet i helhedsplan. Men i et forslag for maj i år er 400 meter af kyststrækningen nu inkluderet, og det har fået Martin Klode til at skride til handling.

»Kommunen laver en høringsfrist, der starter nu og slutter i august, imens alle er på sommerferie. Det lugter af, at det er noget, man skal køre udenom borgerne i Aarhus. Efter vi har startet indsamlingen, kan vi se, at det virkelig er noget, folk er trætte af,« siger Martin Klode, der med indsamlingen nu håber at kunne råbe politikerne op.

Initiativets hjemmeside har fået 15.000 besøg siden oprettelsen i tirsdag og har i skrivende stund over 1.300 følgere på Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Giv Ældrerådet styrke

Jan Radzewicz , formand for Ældrerådet i Aarhus Kommune Plutovej 10, Højbjerg
Alle over 60 år kan stemme ved valget til Ældrerådet den 10.-31. oktober. Rådet er folkevalgt og skal bl.a. rådgive byrådet og kommunen om ældrepolitiske forhold.

Debat: Vi skal tale håndværkerfagene op

Søren Fibiger Olesen, formand for Krifa Klokhøjen 4, Aarhus Nord
Vi vil have flere håndværkere, elektrikere og VVS’ere – men for færre kroner.

Debat: Letbanen – fup eller fakta om budgetoverskridelser

Niels Peter Jensen, St. Blichers Vej 38, Åbyhøj
Efter at have læst artiklen ”V: Letbanen er blevet alt for dyr” i JP Aarhus 13/9 vil jeg – og sikkert mange andre – gerne som skatteyder have opklaret, om der er fejl i artiklen.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her