*

Aarhus

Bundsgaard: Jeg vil ikke frikende mig selv

Borgmester og rådmand mener, at de har levet op til deres ansvar i en sag om muligt misbrug af skattekroner.

Selvom den tidligere forvaltningschef Claus Pedersen er blevet politianmeldt og bortvist fra sit job som chef i Center for Byens Anvendelse, og direktøren i Teknik og Miljø, Erik Jespersen, er blevet fyret, mener den politiske top i Aarhus Kommune – heriblandt borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S) – at den har levet op til sit ansvar i en sag om muligt misbrug af skattekroner

»Det er revisionens opfattelse, at jeg og i øvrigt også mine tidligere rådmandskolleger har reageret korrekt i sagen,« siger Kristian Würtz mandag, efter at en undersøgelse af den øverste ledelses kendskab til flere kritisable forhold i de to kommunale afdelinger Natur og Vej Service og Center for Byens Anvendelse er blevet afsluttet.

Samme besked kommer fra borgmester Jacob Bundsgaard.

»Rapporten konkluderer, at der er reageret. Det gælder ikke kun mig, men også de andre politiske ansvarlige i den her sag,« siger han.

Ny holdning

I marts 2017 afsluttede revisionsfirmaet Ernst & Young en fire måneder lang undersøgelse af de to kommunale afdelinger.

Dengang udtalte Kristian Würtz, at han stadig havde tillid til direktøren, på trods af at den afsluttede undersøgelse ikke havde undersøgt den kommunale topledelses kendskab til uregelmæssighederne i Teknik og Miljø.

Først efter politisk pres på tværs af partiskel indledte Aarhus Kommune en ny undersøgelse, der skulle afdække, hvilken rolle ledelsen havde haft i sagen.

Ifølge rådmanden er tilliden til direktøren nu forsvundet, fordi »der er kommet nye oplysninger frem« i den rapport, som revisionsfirmaet mandag afleverede til Magistraten.

Direktør fyret efter rapport: Overhørte flere advarsler

»Det overrasker mig meget, at der ligger de oplysninger i rapporten fra Ernst & Young, som der gør. Det ligger i sagens natur. Og det er min vurdering, at vi ikke længere kan fortsætte samarbejdet med Erik Jespersen,« siger han.

At der i den første rapport ikke blev kastet et blik på den øverste ledelse i Aarhus Kommune, vil hverken Jacob Bundsgaard eller Kristian Würtz kalde en fejl.

Begge mener de, at Ernst & Young havde mandat til at undersøge opad i systemet, hvis firmaet havde fundet det nødvendigt.

Enighed om håndtering

Borgmesteren og rådmanden er også enige om, at der fra politisk side er reageret med det samme i sagen om de mange kritisable forhold i de to kommunale afdelinger.

»Jeg vil henvise til den nye rapport, der konkluderer, at der er levet op til ansvaret. Jeg vil ikke frikende mig selv, det er bedre, at det er folk udefra, som har kigget på os. Jeg er tilfreds med, at det er blevet vurderet, at der er handlet og udvist den ansvarlighed, som man kan forvente,« siger borgmesteren.

Interne mails fældede direktør i Teknik og Miljø

Men trods de nye oplysninger afviser begge politikere at genåbne en række fyringssager, som fandt sted under Claus Pedersens ledelse i de to kommunale afdelinger.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Mange har sprunget 2017 over

4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017.
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Mange har sprunget 2017 over
4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her