*

Aarhus

Nu kommer Gellerups triumfbue

Arbejdet med at rive dele af en boligblok ned i Gellerup begynder i denne uge.

Illustration: JCN Bolig/MOE/Vandkunsten/Transform

Den nye byport til Gellerupparken skal nu til at bygges i stil med den franske triumfbue.

Arbejdet med at udhule den eksisterende boligblok begynder nu efter lang tids optakt. Beboerne er over en længere periode blevet genhuset, mens opgang 44 og de omkringliggende 42 og 46 har fået fjernet al indhold. Nu går afstivningsarbejdet i gang, hvorefter opgang 44 bliver fjernet.

Herefter skal de øverste etager genbygges, og de får bl.a. større vinduespartier, som vil give bygningen et lysere udtryk. Det vil skabe Gellerupparkens nye byport.

Triumfbuen i Aarhus: Gellerup får en byport

Tidligere har professor ved Arkitektskolen i Aarhus, Tom Nielsen, udtalt, at det er en bemærkelsesværdig måde at skabe en indgang til en bydel på:

»Der er meget symbolik i at slå hul i en boligblok. Nu vil byen ind, og samtidig bliver det også en port for borgerne i Gellerup til at kigge og passere ud,« sagde Tom Nielsen i sin vurdering af projektet.

Det er Brabrand Boligforening, ejerne af den nye byport, enige i.

»Jeg synes, vi har fået et projekt, som overstiger mine forventninger. Projektet er spektakulært, og personligt er jeg meget begejstret for det. De rosende ord fra bl.a. arkitektskolens professor er meget rammende for projektet,« siger Keld Laursen, adm. direktør hos Brabrand Boligforening. 

Det er et hold bestående af totalentreprenør JNC Bolig, MOE Rådgivende Ingeniører og de to tegnestuer Vandkunsten og Transform, der står for arbejdet bag byporten.

Projektet forventes at stå færdigt i løbet af foråret eller sommeren 2018.

Kommunen sætter standarden med nyt hus i Gellerup

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Aarhus skal gå forrest i kampen mod psykiske lidelser

Thomas Medom, politisk leder for SF i Aarhus, social- og beskæftigelsesrådmand
Flere og flere unge aarhusianere rammes af psykiske lidelser som stress og angst.

Debat: Hvornår er det fondssvindel?

Per Hovgaard
Det er et brud på min retsbevidsthed, hvis Erhvervsstyrelsen slipper af sted med at give grønt lys til, at Aarhus 2017 kan modtage 24,8 mio. kr. fra en fond, som er oprettet af Aarhus Kommune.
Restauranter

Casablanca ligner sig selv

Casablanca er genåbnet efter en renovering. Den klassiske franske caféstil er intakt, og køkkenet leverer på et pænt niveau, selv om alt ikke lykkes til perfektion.
Annonce
Annonce
Biler
15 lækre biler til små penge: Stor Golf-guide med indiskutabel vinder
Vi tjekker den traditionelle, men fortsat populære Golf-klasse. Spørgsmålet er, hvem der gør det bedst? Find svaret her i guiden, hvor vi tester de 15 modeller på det danske marked. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her