*

Aarhus

Nu kommer Gellerups triumfbue

Arbejdet med at rive dele af en boligblok ned i Gellerup begynder i denne uge.

Illustration: JCN Bolig/MOE/Vandkunsten/Transform

Den nye byport til Gellerupparken skal nu til at bygges i stil med den franske triumfbue.

Arbejdet med at udhule den eksisterende boligblok begynder nu efter lang tids optakt. Beboerne er over en længere periode blevet genhuset, mens opgang 44 og de omkringliggende 42 og 46 har fået fjernet al indhold. Nu går afstivningsarbejdet i gang, hvorefter opgang 44 bliver fjernet.

Herefter skal de øverste etager genbygges, og de får bl.a. større vinduespartier, som vil give bygningen et lysere udtryk. Det vil skabe Gellerupparkens nye byport.

Triumfbuen i Aarhus: Gellerup får en byport

Tidligere har professor ved Arkitektskolen i Aarhus, Tom Nielsen, udtalt, at det er en bemærkelsesværdig måde at skabe en indgang til en bydel på:

»Der er meget symbolik i at slå hul i en boligblok. Nu vil byen ind, og samtidig bliver det også en port for borgerne i Gellerup til at kigge og passere ud,« sagde Tom Nielsen i sin vurdering af projektet.

Det er Brabrand Boligforening, ejerne af den nye byport, enige i.

»Jeg synes, vi har fået et projekt, som overstiger mine forventninger. Projektet er spektakulært, og personligt er jeg meget begejstret for det. De rosende ord fra bl.a. arkitektskolens professor er meget rammende for projektet,« siger Keld Laursen, adm. direktør hos Brabrand Boligforening. 

Det er et hold bestående af totalentreprenør JNC Bolig, MOE Rådgivende Ingeniører og de to tegnestuer Vandkunsten og Transform, der står for arbejdet bag byporten.

Projektet forventes at stå færdigt i løbet af foråret eller sommeren 2018.

Kommunen sætter standarden med nyt hus i Gellerup

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skal ældre og syge uden pårørende overlades til sig selv?

Anette Nellemann Pedersen, sygeplejerske, stud.cand.jur., Aarhus Universitet
3/9 bragte jp.dk en artikel med overskriften: ”Hver anden pårørende hjælper deres ældre og syge, hver dag eller flere gange om ugen”.

Debat: Frustrationer efter fodboldkampen AGF-Lyngby – en hån mod spillets ånd

Ole Juul, tidl. sognepræst, skribent og foredragsholder, Lilleåvænget 6, Hadsten
Mandag aften blev en aldeles uforløst stund, og ærgrelsen over, at en dommer, der åbenbart intet fornemmer af spillets ånd, med en så tåbelig kendelse ødelagde aftenen, sidder i mig endnu.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Er du træt af fastfood og frikadeller? Så prøv firfir, mafe og chickennat
Afrikanske folkekøkkener er stadig ukendt territorium for mange danskere. Det vil Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg lave om på med deres nye bog "Mama Afrika". 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her