*

Aarhus

Sygehus har gode erfaringer med at behandle patienter derhjemme

Patienter hos Aarhus Universitetshospital fik positive resultater med hjemmebehandling.

Behandling hjemme gav ligeså gode resultater som turen på sygehuset, viser nye resultater fra projekt ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Colourbox

Større frihed, øget livskvalitet og lige gode behandlingsresultater som på hospitalet. Det er blandt gevinsterne for patienter i et projekt ved Aarhus Universitetshospital, der har sammenlignet hjemmebehandling og behandling på sygehuset for patienter med nervesygdommen kronisk immunmedieret nervebetændelse.

Ifølge undersøgelserne er der ikke forskel på effekten af behandlingen, uanset om patienterne har gjort det hjemme eller på hospitalet.

»Vi får mange positive tilbagemeldinger fra patienter i hjemmebehandling. For dem, som er i arbejde, har det stor betydning, at deres hverdag påvirkes mindst muligt af behandlingen. De kan tage deres medicin på jobbet, på rejse eller mens de venter på bilen i vaskehallen for den sags skyld,« siger Lars Markvardsen, læge og ph.d., Neurologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.

Debat: Hjemmebehandling er godt for patienten

Uden muligheden for egenbehandling er patienterne nemlig indlagt op til fire gange om ugen hver 3. til 6. uge. Her får patienterne sprøjtet medicin direkte ind i blodårerne, men ved hjemmebehandling er doserne mindre og tages jævnligere. Den type behandling giver færre bivirkninger som kvalme, hovedpine og influenza. 

Studierne er lavet i samarbejde med de neurologiske afdelinger på Rigshospitalet, Odense og Aalborg Universitetshospital.

Kåring: Aarhus Universitetshospital er landets bedste hospital

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Mere beton, mindre by: Er kommuneplanforslaget luft og spin?

Thomas Kruse, aktiv i Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørrestenbro, Aarhus C
Det ligner, at det er investorerne, som laver lokalplanerne og de tillæg til kommuneplanen, som sætter kommuneplanens gode hensigter ud af kraft. Byråd og Teknisk Udvalg bliver ekspeditionskontorer.

Statslige midler havner hos FN: Ulandsbistand til København

Otto Hansen, pensionist, professor emeritus Hadsten
I en meget ærlig og afslørende artikel i Politiken 11/8 fortæller journalist Jacob Svendsen, at staten årligt betaler 175 mio. kr. til husleje, vedligeholdelse og it til en række FN-kontorer i Københavns Nordhavn med op imod 1.500 ansatte personer.
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her