*

Aarhus

Sygehus har gode erfaringer med at behandle patienter derhjemme

Patienter hos Aarhus Universitetshospital fik positive resultater med hjemmebehandling.

Behandling hjemme gav ligeså gode resultater som turen på sygehuset, viser nye resultater fra projekt ved Aarhus Universitetshospital. Foto: Colourbox

Større frihed, øget livskvalitet og lige gode behandlingsresultater som på hospitalet. Det er blandt gevinsterne for patienter i et projekt ved Aarhus Universitetshospital, der har sammenlignet hjemmebehandling og behandling på sygehuset for patienter med nervesygdommen kronisk immunmedieret nervebetændelse.

Ifølge undersøgelserne er der ikke forskel på effekten af behandlingen, uanset om patienterne har gjort det hjemme eller på hospitalet.

»Vi får mange positive tilbagemeldinger fra patienter i hjemmebehandling. For dem, som er i arbejde, har det stor betydning, at deres hverdag påvirkes mindst muligt af behandlingen. De kan tage deres medicin på jobbet, på rejse eller mens de venter på bilen i vaskehallen for den sags skyld,« siger Lars Markvardsen, læge og ph.d., Neurologisk afdeling, Aarhus Universitetshospital.

Debat: Hjemmebehandling er godt for patienten

Uden muligheden for egenbehandling er patienterne nemlig indlagt op til fire gange om ugen hver 3. til 6. uge. Her får patienterne sprøjtet medicin direkte ind i blodårerne, men ved hjemmebehandling er doserne mindre og tages jævnligere. Den type behandling giver færre bivirkninger som kvalme, hovedpine og influenza. 

Studierne er lavet i samarbejde med de neurologiske afdelinger på Rigshospitalet, Odense og Aalborg Universitetshospital.

Kåring: Aarhus Universitetshospital er landets bedste hospital

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
Aarhus lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Randers venter utålmodigt

Simon Ødegaard Simonsen, kandidat i byråd og folketing (V), Vester Boulevard 17, 8920 Randers
Gudenå er med sine 176 km Danmarks længste å, der munder ud i Randers Fjord midt i landets sjette største by, Randers, som dermed bliver delt i to halvdele: den ene del nord for åen/fjorden og den anden del syd for åen/fjorden.

Debat: ”Klemte” cyklister i Nørregade og Nørre Allé

Thomas Kruse, formand for Midtbyens Fællesråd for Latinerkvarteret, Øgaderne og Nørre Stenbro
Åbent brev til rådmand Kristian Würtz: Med stor beklagelse og til vores forundring må vi konstatere, at der ikke er sket afmærkning af cykelsti i Nørregade og Nørre Allé.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her