*

Aarhus

Aarhusiansk hækkeløber jagter rekorder og VM-kvalifikation

Andreas Martinsen føler, at han er bedre, end han nogensinde har været, og de første tider fra hans udendørssæson vidner om, at der er noget om snakken.

Andreas Martinsen håber at peake ved EM for landshold i Finland den 24. og 25. juni. Foto: Casper Holmenlund Christensen

I marts imponerede Andreas Martinsen stort, da han med sin finaleplads ved inde-EM i 60 meter hæk blev den første danske mandlige hækkeløber, som kom i en international finale i netop den disciplin.

Nu, godt tre måneder senere, er den 26-årige aarhusianer rykket udenfor, hvor de 60 meter er skiftet ud med 110 meter, og antallet af hække er sat op fra fem til 10.

Her rejser Andreas Martinsen lige nu Europa rundt for at jagte det magiske tal 13,48 sekunder.

13,48 sekunder er nemlig tidsgrænsen for kvalifikationen til Andreas Martinsens store mål i 2017, en plads ved VM i atletik i London til august.

Den unge hækkeløber har flere gange i denne udendørssæson været tæt på kvalifikationstiden til VM i London, senest da han i sidste uge var hurtigste mand i 110 meter hæk ved det franske stævne Meeting Herouville-Saint-Clair.

Her løb Andreas Martinsen i tiden 13,61 sekunder, blot 0,13 sekunder fra kvalifikationstiden til VM, hvorfor aarhusianeren føler sig godt kørende.

Gode måneder

»Siden inde-EM har jeg haft nogle rigtig gode måneder, hvor jeg kan mærke, at jeg har fået overført meget af det gode fra inde-sæsonen til udendørssæsonen. Det er selvfølgelig også meningen, men at det så også er sket, er rigtig fedt,« siger Andreas Martinsen.

Den 26-årige aarhusianer har da også været ganske hurtig i maj og juni, hvor han i sæsonens første løb i midten af maj klarede sig i tiden 13,78 sekunder, hvilket ifølge hovedpersonen selv er markant bedre, end han plejer at starte ud.

Samtidig har Andreas Martinsen ikke løbet ét eneste løb i en tid på 14 sekunder eller derover.

Mangler det perfekte løb

For de fleste mennesker er 0,13 sekunder ingenting, og at skulle forbedre sig så lidt kan fremstå som værende uhyre let.

Men for Andreas Martinsen er de 0,13 sekunder, som er tiden, han skal forbedre sig, hvis han skal kvalificere sig til VM, ganske meget.

Selvom hans personlige rekord i 110 meter hæk er 13,55 sekunder, og han allerede nu er tæt på at slå denne, mangler den aarhusianske hækkeløber at ramme en dag, hvor det hele spiller, hvis han skal slå 0,13 sekunder af sæsonens bedste tid.

»Set udefra kan det virke som ganske lidt, men der er intet, der er lidt eller let i hækkeløb. Der er 10 hække, 10 udfordringer, og går bare en af dem galt, kan det være spildt. Men jeg har været meget stabil i mine løb i år, hvilket mine tider også afspejler. Men jeg mangler at have haft det perfekte løb, hvor alle elementerne af mit løb bare fungerer. Som regel er der nogle ting, som fungerer rigtig godt, mens andre tilsvarende går skidt i et løb,« siger Andreas Martinsen.

Formen er rigtig god

Andreas Martinsens træner, Mikkel Larsen, udtalte til Jyllands-Posten i marts, at han med den udvikling, han så hos hækkeløberen, forventede, at Andreas Martinsen ville slå den danske rekord, hans egen, flere gange i denne sommer.

Det tror Andreas Martinsen da også selv på her tre måneder senere, hvor han føler sig bedre, end han nogensinde har været.

»Jeg føler, at jeg er på et helt andet niveau nu, end jeg tidligere har været. Jeg er i rigtig god form, min teknik og min styrke er blevet bedre, og så har jeg fået mere erfaring, hvilket hjælper mig før, under og efter et løb. Så det er bestemt inden for rækkevidde, at jeg slår min egen rekord på 13,55 sekunder, men jeg er nødt til at lade mine løb tale for sig selv,« siger Andreas Martinsen.

Efter at have løbet i både Sverige, England, Holland, Schweiz og senest Frankrig er Andreas Martinsen igen i Danmark, hvor han tirsdag deltager i Copenhagen Games.

Her regner Andreas Martinsen dog ikke med at slå sæsonens bedste tid, da de danske vejrforhold oftest er for kolde og blæsende til at lave et perfekt løb, forklarer han.

Men den 23. juli er der deadline for at slå tiden 13,48 og kvalificere sig til VM i London i august, og derfor ved Andreas Martinsen også godt, at hans tider snart skal begynde at komme endnu længere ned.

»Det er vigtigt, at man ikke tænker for meget over deadline og i stedet bare fokuserer på hvert eneste løb for sig selv. Men jeg bliver hele tiden bedre lige nu, og et af de nøgleløb, jeg har udset mig til at løbe rigtig stærkt i, er EM for landshold i Finland den 24. og 25. juni. Der skulle jeg meget gerne peake,« siger Andreas Martinsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Udvidelse af E45 er højeste prioritet

Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V)
En udvidelse af E45 kræver, at de østjyske medlemmer af Folketinget står sammen. Dette burde kunne lade sig gøre på tværs af partiskel.

Debat: JP skyder med løst krudt

Morten Østergaard, politisk leder (R) | Rabih Azah-Ahmad, rådmand i Aarhus (R)
Restauranter

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.

Golfmad til favorable priser

Restaurant Unico serverer enkle retter i en lettere forfinet udgave – til lave priser. Det lykkes ganske godt, i hvert fald et stykke hen ad vejen. Til gengæld er betjeningen haltende og usikker.

China Wok House er flyttet

I mere end 40 år har China Wok House forsynet aarhusianerne med sprøde forårsruller og dybstegte rejer. Nu er restauranten flyttet ned til åen.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Mange har sprunget 2017 over

4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017.
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Et forsvar for Riddersholm
Trækker man luft ind, bør AGF’s tillid til Glen Riddersholm fortsat være lang. Klubben bør holde fast i ham sæsonen ud og som minimum til jul. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her