*

Aarhus

Politiet øger festival-sikkerheden efter terrorangreb i Manchester

Betonklodser skal stilles op, og der er en »hel række« krav om sikkerhed ved Northside-festivalen, lyder det fra Østjyllands Politi, der ligesom Northside holder kortene tæt til kroppen.

Sidste måneds terrorangreb i Manchester efter koncerten med den amerikanske popsangerinde Ariana Grande betyder, at sikkerheden er skærpet omkring Northside-festivalen i Ådalen i Aarhus.

Det oplyser politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, Østjyllands Politi.

»Angrebet har selvfølgelig en betydning, og det er noget, vi er meget årvågne over for. Det betyder, at vi i samarbejde med PET (Politiets Efterretningstjeneste, red.) afdækker, hvad der kan have en betydning for Northside-festivalen og løbende vurderer helt op til festivalen, om der skulle være nogle andre ting, der spiller ind i forhold til det sikkerhedsniveau, der skal være, og den indsats, vi gennemfører,« siger han.

Så der bliver skruet op for sikkerheden sammenlignet med sidste år?

Skærpet opmærksomhed på Aarhus-koncerter efter terror i Manchester

»Ja, det må man sige, at der bliver. Det er både i det, som arrangørerne skal overholde, og politiets indsats er selvfølgelig også dimensioneret i forhold til vores nuværende trusselsbillede.«

Angrebet har selvfølgelig en betydning, og det er noget, vi er meget årvågne over for.
Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør Østjyllands Politi

Ifølge Jesper Bøjgaard Madsen har politiet stillet »en hel række krav om sikkerhed«. Han vil ikke fortælle, hvad kravene går ud på, men kun oplyse, at festivalen skal lave afspærringer med betonklodser. Således kan folk med onde hensigter ikke køre biler gennem menneskemængden i festivalområdet og dermed kopiere tidligere terrorangreb.

Ifølge Østjyllands Politi har Northside fået tilladelse til at afspærre Søren Frichs Vej og Lokesvej mellem kl. 9 og 03.30 både fredag og lørdag samt kl. 9-01 søndag.

Northside-festivalens talsmand John Fogde er meget fåmælt omkring sikkerhedsforholdene. Han vil hverken udtale sig om, hvad Manchester-angrebet konkret betyder for festivalen, eller om, hvorvidt sikkerheden er skærpet.

»Det bedste jeg kan sige, er, at vi bliver opdateret løbende af politiet og samarbejder med det. Det kommer med de bedste retningslinjer, som vi kan arbejde med. Vi må rette os efter, hvad politiet finder nødvendigt. Det er trods alt der, ekspertisen er,« siger John Fogde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Lægedækning skal have topprioritet

Henrik Nedergaard, administrerende direktør, Diabetesforeningen
Region Midtjylland er på en skæv kurs i forhold til at styrke den almene lægepraksis. Konsekvenserne kan blive alvorlige.
Restauranter

Velsmag og velbehag ved åen

Ferdinand er både hotel, bar og restaurant, og det giver liv i restauranten, hvor tjenere og kokke formår at sprede god stemning og kreere god mad.

Et pletskud i spisesalonen

Smørrebrød er vel typisk noget, man spiser til frokost. På Kählers Spisesalon serveres det imidlertid også til aften. Suppleret med forret og dessert er det fint.
Annonce
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her